27 Eylül 2014 Cumartesi

Ne Kırmızı Ne Mavi

       Bir rekabet düşünün ki birbirlerine sen benim kardeşimsin diye seslenen. Liverpool-Everton mücadelesi böyle bir rekabettir. Bu iki takım aynı çatı altında kurulsa da Liverpool takımı zamanla yaşanan anlaşmazlıklardan sonra ayrılmıştır. Rekabetin nasıl dostça olduğuna bir örnek daha verecek olursak; Liverpool ‘un başına gelen Hillsborough faciasında en büyük destek şehirlerinin diğer takımı Everton’dan gelmiştir. Everton taraftarı Liverpool taraftarlarına adalet arayışlarında ve maçlarında sürekli efsaneleşmiş Liverpool sloganıyla destek vermiştir. "Asla yalnız yürümeyeceksin!"

        Gelelim bugün oynanan maça. Maç başlamadan önce Kop tribünün önderliğinde Liverpool taraftarı mükemmel bir atmosfer yarattı. Taraftarın bu desteğiyle sahaya çıkan Liverpool oyuna çok hızlı ve enerji dolu başladı. Bu aniden oluşan baskıya  Barry ayak uyduramadı ve henüz 2.dakikada sarı kart gördü. Maç çok hızlı başladı ve henüz 10. dakika da iki takımında birer penaltısı verilmemişti.

        Tempo ilk dakikalardan sonra düşse de iki takımda oyun anlayışlarını sahaya yansıtmaya başlamıştı. Liverpool kanat organizasyonları ve orta sahanın göbeğinden oluşturduğu ataklarla etkili geldi. Everton orta sahanın merkezinde küçük üçgenler oluşturarak hücum etmek istedi. Başarısız oldular çünkü bu tip oyunlarda beklerin ileri çıkıp oyunu açması gerekir. Everton ise Hibbert ve Baines’ten istediği katkıyı alamadı. İlk yarı iki takımında defanslarının kontrolü altında geçti ve iki tarafta arada yüklense de net fırsatlar yakalanmadı. İlk yarının Liverpool adına dikkat çeken isimleri Henderson, Sterling ve Lallana'ydı. Everton cephesinde ise en iyi isim genç oyuncu Stones‘du.

        İkinci yarının ilk 15 dakikası karşılıklı top kayıplarıyla ve orta saha mücadelesi şeklinde geçerken 65. dakikada Barry‘nin kaptırdığı top tehlikeli yerde faul yapılmasına neden oldu. Topun başına geçen kaptan Gerrard mükemmel bir gol attı ve bir derbiye daha damgasını vurmuş oldu. Golden sonra Coutinho‘nun oyuna girmesiyle Lallana-Coutinho-Balotelli ileride çok pres yaptı çok mücadele ettiler ama skora katkı sağlayamadılar.

        Maç tam 1-0 bitecek derken bu sefer mavilerin kaptanı Jagielka sahne aldı. Jagielka derbi tarihine geçecek unutulmayacak bir gol attı. ve bu gol ile maç 1-1 bitti. Dostluk derbisinde kaptanların karşılıklı golleriyle puanlar paylaşıldı. Golleri atan oyuncuların takımlarının simge olmuş oyuncuları olması da maçtan akılda kalacak güzel olaylardandı.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder