30 Ekim 2014 Perşembe

Araştırma: 4x4 Maçlar

       Gol demek futbolun meyvesi demek; stadyumlarda dolup taşan seyircilerin temennisi de bu leziz meyvelerden bol bol tatmaktır kuşkusuz. Hele hele arka arkaya geldi mi yağmura benzer; gözler de bundan nasibini fazlasıyla alır.

       Bildiğiniz gibi, pazar günü oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşmasında 4-4 gibi pek de alışık olmadığımız bir sonuç ortaya çıktı; zaten Süper Lig'de de böyle bir sonuca en son 17 Mart 2007 tarihinde oynanan Kayserispor-Antalyaspor karşılaşmasında ulaşılmış.

       Türkiye geneline bakıldığında pazar günü çeşitli illerde oynanan 5 amatör küme müsabakası da 4-4 sona ermiş. Ben de bundan yola çıkarak bu sezon 8 gollü beraberliğin yaşandığı 19 karşılaşmanın bazılarını ele aldım; umarım keyif alırsınız:

Bayburtspor-Beylerbeyi
       Bu sezon yükseldiği 3.Lig'e tutunma mücadelesi veren Bayburtspor, ligin 7.haftasında orta sıralarda yer alan Beylerbeyi'ni konuk ediyordu. Bu mücadele öncesi sarı-siyahlılar son 4, yeşil-kırmızılılar da son 5 maçından beraberlikle ayrılmıştı.

       Adnan golüyle geriye düşen Beylerbeyi, rakibine Fatih ve İsmail ile karşılık verecek ve devreye 2-1 önde girecekti. Mücadeleyi bırakmayan Bayburtspor, Kasım (1'i penaltıdan 2) ve Erçin'in golleriyle  62.dakikayı 4-2 önde geçecekti. 69'da Kerem'in penaltısıyla farkı bire indiren İstanbul ekibi, 73.dakikada da Alper'in golüyle skoru dengeleyecekti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca taraflar sahadan yine birer puanla ayrılacaktı. Bu sonucun ardından Bayburtspor beraberlik serisini 5'e, Beylerbeyi de 6'ya çıkaracaktı. Bu müsabakanın bir diğer özelliği de bu sezon 4-4 biten ilk profesyonel lig maçı olmasıydı.

Akhan ile Çameli arasındaki Denizli 1.Amatör Lig maçı.
Tepecikspor-Kırklarelispor
       2.Lig Kırmızı Grup'ta düşmeme mücadelesi veren iki yeşil-beyazlı ekibin mücadelesinin ilk yarısında Adem Çalık ve Onur Garip'in karşılıklı golleri vardı. Esas heyecan fırtınası son yarım saatte yaşacaktı: Kemal ve Lokman'ın karşılıklı golleriyle durum 2-2'ye gelse de Kemal ve Sinan Tepecik'i 4-2 öne geçiren golleri atacaktı; ancak ligin dibinde bulunan Trakya ekibi pes etmez, 89.dakikada Hakan (penaltıdan) ve 90+4'te Onur'un golüyle bu sezon üçüncü kez rakip sahadan bir puanla ayrılacaktı. İstanbul temsilcisi ise son dakikalarda yenen gollerin şoku ve kendi sahasında yine kazanamamanın hüznüyle sahayı terk edecekti.

Kızıltepe Eğitimspor-Kızıltepe Belediyespor
       Mardin 1.Amatör Küme Beyaz Grup'ta mücadele eden iki ekip,sezonun ilk karşılaşmasında karşı karşıya geliyor; fakat 8 gollü mücadeleden puanları paylaşıp sahadan ayrılıyordu. Üçüncü haftası geride kalan ligde, iki takım da 7 puanla ilk iki sırayı paylaşıyor.

Kartepe Suadiyespor-Çubuklu Balaspor
       Geçtiğimiz sene Bölgesel Lig'den düşen ve sezona genç bir kadroyla lige giren Kocaeli ekibi Suadiye, ligin maçını farklı kaybetmişti. Çubuklu karşısında maça hızlı başlayan yeşil-beyazlılar; Furkan, Kerem (pen) ve Mert'in golleriyle ilk 30 dakikada 3-0 öne fırlayıverdi. Devrenin sonlarına doğru Mustafa kırmızı kart gördü ve Suadiye 10 kişi kaldı; bu fırsatı iyi değerlendiren Çubuklu, Sercan ve Emre'nin golleriyle durumu 3-2'ye getirdi. İkinci yarıda bu sefer Gökhan sahne alıp durumu 3-3'e getirecek, daha sonra Halil Suadiye'yi öne geçiren golü atsa da Balalı Mesut son sözü söyleyecekti.

Gürpınarspor-Yıldırım Bosnaspor
       Devreyi 1-0 önde bitiren Bosna, ikinci yarının başında 2-0'ı bulsa da Enis, Burak ve Enver'in golleriyle evsahibi Gürpınar 3-2 öne geçecek,Yıldırım Bosna daha sonra 3-3'ü bulacaktı. Enis yine sahne alıp Sarıyer ekibini öne geçiren golü atsa da Yıldırım Bosna maçın sonlarına doğru bulduğu golle bu zorlu deplasmandan bir puanla ayrılmayı başaracaktı.

Bahçelerüstü-Turizm
       Ankara 1.Amatör 2.Grup'ta düşmeme mücadelesi veren iki takım, Altındağ'daki bu randevudan birer puanla ayrılırken; Bahçelerüstü ikinci, Turizm de ilk puanını kazanıyordu. 9 takım mücadele ettiği ligde şu an Turizm 4 puanla altıncı, Bahçelerüstü 2 puanla sonuncu sırada yer alıyor.

Gaziemir Hoyranspor-İşçievlerispor
       İzmir 1.Amatör 7.Grup'ta zirve yarışı yapan iki ekibin, Gaziemir Sahası'ndaki puan mücadelesine evsahibi Hoyran hızlı başlıyor ve devreyi 2-0 önde tamamlıyordu. Daha sonra atılan karşılıklı gollerle durum 4-2'ye gelse de İşçievleri son 20 dakikada rakibine baskı kurup art arda bulduğu 2 golle bir puanı kurtarıyordu.

Iğdır Devlet Hastanesi-Sürmelispor
       26 Ekim'de oynanan ve Trabzon-Gaziantep maçı da dahil, Türkiye'de 4-4 biten 6 müsabakadan biri olan bu mücadelede Ali Yeşilçimen ve Murat Ali Aras'ın ikişer golüyle öne fırlayan taraf Sürmelispor oluyor ve devreyi 4-2 önde tamamlıyordu. Ne var ki; Osman Kaya 71. ve 82.dakikada yine sahneye çıkıyor, takımına bir puanı getirecek golleri atıyordu. Üstelik bu müsabakada tam 4 gol birden atan Kaya, Iğdır'da haftanın futbolcusu olmayı fazlasıyla hak ediyordu kuşkusuz.

ÖZEL PARANTEZ: Yığılcaspor
       Düzce Süper Amatör Lig'de mücadele eden Yığılcaspor kimsenin yapamadığını yapacak ve sezonun ilk iki haftasında oynadığı karşılaşmalardan 4-4'lük sonuçla ayrılacaktı.

       İlk hafta Köprübaşıspor'a konuk olan yeşil-beyazlı ekip, henüz maçın başında geriye düşüp üstelik 10 kişi kalmasına karşın Serkan ve Metehan'ın golleriyle 2-1 öne geçecekti.Durum 2-2'ye gelse de Metehan ve Nezihi Yığılca'yı 4-2 öne taşıyacaktı; fakat yeşil-beyazlı ekipte Tarık 72.dakikada kırmızı kart görünce Köprübaşı kalan dakikalarda 2 gol daha bulacaktı. 2.haftada Koçyazı'yı konuk eden Yığılca, Nezih (2) ve Gökhan'ın ilk 30 dakikada attığı gollerle 3-0 öne geçse de son 20 dakikasına 4-1 önde girdiği mücadelede Mesut'un 3 golüne de engel olamayacaktı.

4-4 Biten Diğer Müsabakalar

Dip not: Bana desteğini esirgemeyen Mehmet İmamoğlu'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder