22 Ekim 2014 Çarşamba

Erciyes Cup'ın Ardından...

       Bu sene sekizincisi düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Erciyes Cup Basketbol Turnuvası'nda kadın basketbol takımlarımızın sezon öncesi son provalarını izledik. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile tamamlanan turnuvada Canik Belediyesi, Orduspor, Beşiktaş, Abdullah Gül Üniversitesi ve Osmaniye Gençlik spor mücadele etti. Şimdi sezon öncesi takımların son durumunu değerlendirelim.

Fenerbahçe
       Geçen sene hem ligde hem Avrupa'da final oynamasına rağmen kaybedilen takımın Galatasaray olması Roberto Inıguez'i Fenerbahçe yönetimi tarafından günah keçisi ilan etmek için en güzel bahaneydi. Tina Charles ve Angel'ın yokluğunda izlediğimiz Fenerbahçe, Esmeral'den aldığı yerli oyuncu katkısını bu sene Tuğba Palazoğlu ile doldurmaya çalışacak. Pondexter'ın takımdan gitmesi ve Bojoviç'in tam anlamıyla 1 numara olmaması Birsel'in yükünü daha da artıracağı benziyor. Sarı-lacivertlilerin güç kaybettiği ortada ama sonuçta Fenerbahçe.

Abdullah Gül Üniversitesi
       Belki de son yılların en iddialı takımı ligin en iyi 5 numarası Sanders, Avrupa'nın en iyi 4 numarası Laura Nicholls, Yunanistan milli takımının lideri Kaltsidou, Amerikalı  Tanisha Wright, 2.02cm boyundaki Aleksandra Khomenchuk ve yerli kaliteli oyuncular... Hatta bazı dedikodulara göre Lindsay Whalen transferi de bitmek üzere... Belki de son yılların gördüğü en iyi kadro ama takım olabilirler mi orası soru işareti bekleyip göreceğiz...

Canik Belediyespor
       Sezon öncesi tam anlamıyla hazır olmasa da sahaya yüreğini koyan bir takım Canik Belediyespor. Kendi sahasında oynayacağı tüm maçlarda rakip kim olursa olsun favori Canik Belediyesi olacaktır. Tau Ceramica'yı hatırlayanlar bilir Luis Scola'lı Planinic'li o meşhur takım gibi her topa atlayan topu ısıran bir takım oluşturulmuş.E ksik kadrolarına rağmen maç içinde kalmayı başarıyorlar.S orulacak tek soru şu; dar rotasyondan dolayı mı yoksa maç sonu tecrübeleri olmamasından dolayı mı maç sonunu kötü oynuyorlar.

Beşiktaş
       Ömer Buharalı'yı takımın başına getirerek alt yapı ateşini A takım seviyesine çıkartmaya çalışan Beşiktaş, tecrübeli oyuncular ve genç oyuncularla bir harman oluşturmaya çalışmış. Tabi ki sezona hazır değiller. Tuğba Taşçı ve Gülşah Akkaya yerine Begüm Dalgalar çevresinde kurulacak bir takım en azından gelecek açısından daha fazla umut verir. Bu arada Begüm Dalgalar'ın babasının vefatı nedeniyle Begüm'e ve ailesine başsağlığı dilerim. Kısacası Beşiktaş her zamanki Beşiktaş. Umarım play-off'u görebilirler.

Osmaniye Gençlik
       Klasik yeni lige çıkan takım profili çizdiler. Aydın Uğuz takıma kendi şablonunu daha yerleştirememiş; ama kesinlikle kötü takım değiller. Sadece alt yapı sorunu olduğu kesin, tecrübeli oyunculardan faydalanmaya çalışmışlar. Erciyes Cup Turnuvası'nda alan savunmasına karşı her zaman zorlandıkları görüldü.

Orduspor
       Geçen sene kaldıkları yerden devam etmeye çalışacakla,r hızlı ama kendilerini bilerek oynamaya devam ediyorlar. Savunma setleri halen oturmamış durumda, amatör takım imajı verdiler bazı pozisyonlarda. Chantelle Handy gibi iyi sayılabilen bir dış atıcıları var, ligin sürpriz takımı olabilirler.

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder