28 Ekim 2014 Salı

Oyuncu Raporu: Arif Demir (Nancy)

       11 Kasım 1996 yılında Fransa’da doğan Arif Demir, futbola Haut de Lievre takımında başladı. Bir süre burada futbol oynamaya devam ettikten sonra Fransa’nın Sens şehrinde sınırlar ötesi turnuvada gösterdiği performans ile Lorraine Bölge karmasına seçildi ve 13 yaşında Nancy futbol akademisiyle sözleşme imzaladı.

       Nancy futbol akademisinde bir süre antremanlara çıktıktan sonra ilk ciddi durağı U17 takımı oldu. Burada antremanlara çıkıp 4 maç forma giydikten sonra antrenörleri Arif’i bir üst kademeye alıp U19 takımına çıkardı. Buradaki sıçrayışı Milli Takım yetkililerinin gözünden kaçmadı ve U17 Avrupa Milli seçmelerine çağrıldı. Gösterdiği başarılı performans ile Milli Takım’a seçildi ve ilk maçına Mersin’de Romanya karşısında çıktı. Bir sonraki oynayacağı maç kötü hava şartları nedeniyle iptal oldu. Milli Takıma çağrılmaya devam eden Arif Demir, U17 Milli takımımızın İtalya ile oynayacağı maça çağrılırken, kulübü fikstür nedeniyle Arif Demir’e izin vermedi. Başarılı performansıyla sıçrayışını Milli Takım’da da yaptı ve bu sefer U18 Milli Takımı’na çağrıldı. Ayrıca Rusya’da düzenlenen ‘’Valentin Granitkin’’ turnuvası kadrosunda yer aldı.

       Biraz da kulübünde ne yapmış ondan bahsedelim. Arif  yaş grubu nedeniyle U19 takımında yer alması gerekirken Nancy’nin rezerv takımında futbol hayatına devam ediyor. Nancy rezerv  takımı profesyonel takımlarla birlikte rezerv takımların da olduğu Fransa 5. Ligi'nde yer alıyor. Arif geçen sezon sadece 1 maça çıkarken bu sezon ligde 5. Hafta geride kalırken tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. Takımı ligde 2. sırada bunu da belirtelim

       Arif Demir futbola forvet olarak başladı fakat seneler geçtikte defans hattına evrimlendi. Önce forvet mevkisinden ön liberoya, daha sonra stopere ve şimdi de sağ bek olarak futbol yaşantısına devam ediyor. Burada mevki anlamında çok yönlü bir futbolcu olduğunu görüyoruz fakat ana mevki anlamında ilk tercih sağ bek. En başarılı performansını burada gösteriyor. Bu sezon oynadığı maçlarda sağ bek ile birlikte gerektiği için stoper mevkisinde de kullanıldı. Arif Demir fiziksel anlamda gayet iyi ve henüz gelişme çağında olduğu da unutulmamalı. Hava toplarındaki üstünlüğü fena sayılmaz. Birebirde kaldığı taktirde güçlü olması nedeniyle genellikle bu pozisyonların galibi oluyor. Müdahale gücü yerinde. Gerektiğinde takımın liderlik bile yapabilir, öyle bir havası ve zihinsel anlamda büyüklüğü var. Çok hırslı bir futbolcu ve sürekli kazanmaya oynayan bir tip. Geliştirmesi gereken noktalar tabi ki var. Öncelikle büyük takımlarda oynamak istiyorsa hücumsal anlamanda mutlaka kendine bir şeyler katması gerek. Hücumsal anlamda repertuarını biraz geliştirmesi mutlaka iyi olacaktır. Bu şekilde gelişimine devam ettiği takdirde 2-3 sezon içinde ligimizin kalburüstü takımlarında yer alabilecek bir potansiyele sahip olduğunu da es geçmeyelim.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: