10 Ekim 2014 Cuma

Oyuncu Raporu: Çetin Turan (Galatasaray U19)

       28.04.1996 doğumlu olan Çetin Turan, Galatasaray U19 takımında forma giyiyor. Galatasaray'dan önce Altınordu'nun pilot takımı Gümüşordu ve Bucaspor'da forma giyen genç oyuncu, futbola İzmir'in Ceylanspor takımında başlamıştı.

       1.68cm boyundaki oyuncu her iki ayağını da çok iyi düzeyde kullanıyor. Dayanıklılığı çok iyi. Boyu kısa gibi görünse de ikili mücadelelerde rakibini yıkacak kadar kuvvetli. Duran topları iyi kullanıyor. Oyun bilgisi çok iyi. Oyunu her iki yönlü oynayaniliyor, orta sahanın ortasında oynuyor ama gerektiğinde forvet arkasında ya da defansif orta saha olarak da kullanılabilecek bir oyuncu. Top kazanma özelliği çok iyi. Orta sahada bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip olan Çetin, oyunu çok iyi okuması ve oyunun sıkıştığı anda sorumluluk almasıyla da öne çıkıyor. Rakipten çaldığı toplarla takımı atağa kaldıran, duran toplardaki etkisiyle hem yaptığı asistler hem de attığı gollerle dikkat çekiyor.

       Ceza sahası çevresinden kaleye sert ve isabetli şutlar atma özelliğine sahip. İki ayağını da mükemmel derece iyi kullanır. Mütevazi bir yapıya sahip olan Çetin'in saha içerisinde çok soğukkanlı ve rahat olmasıyla da fark yarattığını söyleyebiliriz.

       Tek eksiğinin fizik olarak zayıf görüntüsü olduğunu söyleyebiliriz ama o fiziğe göre oldukça güçlü bir yapısı var. Çok çalışıp biraz daha güçlenirse sadece alt yapıda değil A takım düzeyinde de başarılı olmaması için hiçbir sebep yok. Bir de maç esnasında kafası sürekli önünde, bu konuya da dikkat edip top ayağındayken tüm sahayı kontrol edebilecek şekilde bir bakış açısı yakalaması lazım. Eğer şımarmazsa ve daha çok çalışırsa Türk futbolu büyük bir yıldız kazanmak üzere. Yolun açık olsun Çetin Turan.

Not: Bu yazı hazırlık aşamdasındayken Çetin Turan, U19 Milli takıma seçildi.

Hazırlayan: Yakup ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder