25 Kasım 2014 Salı

KKTC Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig Panorama (9.Hafta)

K-Pet Süper Lig
       İlk kez 2001'de Brezilya'da ortaya çıkan,daha sonra uluslararası resmi turnuvalarda ve birçok ligde de kullanılan "9.15 Kaybolan Sprey" uygulamasının faaliyete geçtiği K-Pet Süper Lig'in 9.haftasında cumartesi 4, pazar 3 karşılaşma oynandı. 3 evsahibi, 2 konuk ekip sahadan galibiyetle ayrılırken; 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. 24 golün atıldığı haftada gollerin üçte ikisi evsahiplerinden geldi. Ayrıca ligin 5.haftasından bu yana golsüz beraberlik yaşanmıyor.

       Haftanın en önemli karşılaşmasında Yenicami Ağdelen ile Yeni Boğaziçi Doğan, Lefkoşe Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi: Esin Sonay ile öne geçen Ağdelen'e Yeni Boğaziçi yıldız golcüsü Ndoye ile karşılık verince karşılaşma 1-1 sona erdi. Siyah-beyazlı ekip bu sezon ilk kez puan kaybederken, başkentten puanla ayrılan Doğan da üçüncü sıradaki yerini korudu.

       Aldığı seri yenilgilerle zirveden bir hayli uzaklaşan Doğan Türk Birliği,bunun acısını 4-1'lik Mağusa Türk Gücü galibiyetiyle çıkardı. Ligde 5 maçtır kazanamayan Mağusa ise üst üste 3.yenilgisini alarak play-out hattına geriledi. Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Çetinkaya Türk Spor, ligde henüz galibiyeti bulunmayan Gönyelispor'u 5-1 ile sürüklase ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Haftanın Takımı: Küçük Kaymaklı
       Geçen Bostancı Bağcıl karşısında ummadığı bir yenilgi alan başkent ekibi, son haftalarda istikrarsız bir grafik çizen Lefke Türk Spor'u Zokou ve Bahadır'ın golleriyle 2-1 yenerek zirve yolundaki önemli bir engeli aşıp ikinci sıradaki yerini korudu ve  lider Yenicami ile olan puan farkını üçe indirmeyi başardı. Sezon öncesi Yenicami ile oynadığı Süper Kupa maçında çıkan olaylar nedeniyle "3 maç saha kapatma" cezası alan ve bu karşılaşmayla birlikte seyircisine kavuşan Lefke, 15 puanda kalarak beşinci sıraya geriledi.


K-PET 1.Lig
       Süper Lig'de olduğu gibi 4 maçın cumartesi, 3 maçın da pazar günü oynandığı 9.hafta oldukça kısır geçti; zira futbolseverler yalnızca 11 gol izleyebildiler. Son haftaların formda ekibi Düzkaya Kültür Ocağı, Yalovaspor'u 2-1 yenerek deplasmandan zaferle ayrılan tek ekip oldu ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

       Zirveyi ve play-off hattını yakından ilgilendiren Esentepe-Binatlı, Türk Ocağı Limasol-Göçmenköy ve Denizli-Hamitköy müsabakaları başladıkları gibi sona erdi. Cumartesi günü oynanan ve alt sıraları ilgilendiren müsabakada Gençlik Gücü, Mustafa İnanç'ın 90.dakikada attığı golle renktaşı Görneç Kültür'ü 1-0 yenerek 55 gün aradan sonra galibiyetle tanıştı. Rakibiyle olan puanı farkını ikiye indiren yeşil-beyazlı ekip, en son 28 Eylül'de Akıncılar'ı 2-0 yenmişti.

Haftanın Takımı: Akıncılarspor
       Geçen hafta şampiyonluk adaylarından Binatlı Yılmazspor'a zor anlar yaşatan fakat sahadan yenilgiyle ayrılan Gazimağusa ekibi, Beyarmudu Sahası'nda ağırladığı Değirmenlikspor'u Halil ve Umut'un ilk yarıda attığı gollerle 2-1 yenerek bu sezon ilk kez galip geldi ve rakibine şampiyonluk yolunda ummadığı bir darbe indirdi. Kırmızı-beyazlı ekip en son galibiyetini 13 Nisan'da Gönyelispor karşısında yine 2-1'lik sonuçla almıştı.


K-PET 2.Lig
       5 karşılaşmanın cumartesi, 2'sinin pazar günü oynandığı ligde gol açısından bereketli bir hafta geçti; fileler tam 36 kez sarsıldı. Beraberliğin yaşanmadığı haftada 4 evsahibi sahadan galibiyetle ayrıldı.

       25 puanla lider bulunan Girne Halk Evi ile 20 puanla ikinci sırada yer alan Baf Ülkü Yurdu, bu hafta rakiplerini farklı mağlup etti. Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelelerde ise Ortaköyspor Akovaspor'u 4-0, Maraş Gençlikspor da Gaziköyspor'u 3-1 yendi.

       1.Lig'de uygulanan statünün aynısı bu ligde de uygulanıyor: Normal sezonu İlk iki sırada tamamlayanlar 1.Lig'e doğrudan yükselirken, 3. ile 6.sırada tamamlayanlar da play-off'a kalıyor. Play-off'u lider tamamlayan 1.Lig'e çıkan üçüncü ve son takım oluyor. 9 ile 12.sırada yer alanlar ise play-out'a gidiyor ve oradan da bir takım daha lige veda ediyor; 13. ve 14.sıradakiler ise doğrudan küme düşüyor.

Haftanın Takımı: Çanakkale Türk Spor
       Cumartesi günü Muharrem Döveç Stadı'nda play-off hattındaki Ozanköyspor'u ağırlayan Gazimağusa ekibi, gol düellosu şeklinde geçen mücadeleyi Mustafa Keleş (2) ve Selçuk Sergeç'in golleriyle 3-2 kazanarak istikrarını sürdürdü. Geçen hafta da zirve adaylarından Türkmenköyspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan Çanakkale, 11 puanla ligin 9.basamağında yer alıyor. Oynadığı son 3 maçta 7 puan toplayan yeşil-beyazlı ekip 12 Ekim'den beri maç kaybetmiyor...


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder