26 Kasım 2014 Çarşamba

Oyuncu Raporu: Andrej Kramaric

Avrupa'yı Savaşa Sürükleyen Forvet
        Chelsea, HNK Rijeka'nın yırtıcı forveti Andrej Kramaric'i Ocak'ta kadrosuna katmak için Tothenham'la adeta savaşa girdi. Hatta İngiliz basını, oyuncunun babasının Chelseali yetkililerle görüşmek için Londra'ya geldiğini ve Maviler'in 8 Milyon Pound önerdiğini yazdı.

         Birçok scout ekibinin izlemeye aldığı ve yakından takip ettiği Kramaric için Chelsea çok gizli ve özel bir plan dahilinde ilerliyordu. Ancak Tottenham'ın devreye girmesiyle işin rengi biraz değişti. Zira Tottenham ekibi ''Chelsea'de forma şansı bulmak için, Tothenham'da ise kaptan olmak için şans ararsın. Çünkü bizde forman zaten hazır olacak'' diyerek oyuncunun aklını bulandırdı.

Peki kim bu Andrej Kramaric?
          Andrej Kramaric için Chelsea ve Tothenham'ı savaşa sürükledi demek az gelir; zira bu sezon harikalar yaratan yetenekli Hırvat'ın peşinde en az 20 Avrupa takımının olduğu biliniyor. Dinamo Zagreb altyapısında yetişen 23 yaşındaki santrafor, bu sezon geride kalan 14 lig maçında 21 gol 2 asistlik ortalama yakaladı.

          Avrupa devlerini Kramaric'in peşine takan olay ise; Hırvat forvetin geçtiğimiz günlerdeki Lokomotiva mücadelesinde henüz ilk 63 dakika içerisinde 5 gol kaydetmesi oldu. Hırvat futbolunun yükselen yıldızı, ayrıca Avrupa Ligi'nde bu sezon 10 maça çıkarken; elde ettiği 6 gol 1 asistlik derecesiyle ''altın'' kumaşını ortaya serdi.

          Öte yandan Kramaric, Avrupa Ligi'nde G Grubu'nda yer alan takımının Feyenoord'la yaptığı ilk maçta hat-trick yaparak Rijeka'yı 3-1'lik galibiyete tek başına taşımıştı. 23 yaşındaki savaş sebebi forvet, Rijeka formasıyla geçtiğimiz sezon ise 41 resmi maçta, 30 gol ve 4 asist yaparak göz doldurmuştu.

          Avrupa'nın gözlerini üzerine çeken Andrej Kramaric'in milli takımda da 3 resmi maçta 2 golü bulunuyor. Mevcut değeri 5 Milyon Euro olan Kramaric, Ocak ayında transfer piyasasının bombasını patlatmaya şimdiden aday olmuş durumda...



Oyuncu Raporu
Kuvvetli yönü: Bitiricilik | Zayıf Yönü: Ofsayttan kaçma

          23 yaşındaki transfer gözdesinin başlıca karakteristik özelliği iki ayağını da etkili kullanabilmesi... Bitirici forvet, iki ayağının değil içini-dışını, yeri geldiğinde tabanını dahi estetik dokunuşlarla kullanabiliyor.  1,80'lik santraforun lugatında ''kale sahası'' diye bir tabir bulunmuyor; zira oyuncu 22-23 metreden yaptığı isabetli şutlarla raket etkisi yaratıyor.  Bu da kendine olan öz güvenini ve dolayısıyla Avrupa ekolünü kanında taşıdığını ortaya koyuyor. Oldukça iyi tanıdığımız Jardel ve Hakan Şükür karışımı, beklenmeyen zamanlarda kafa topu çıkışlarıyla arkadaşlarının kötü orta ve şutlarını dahi gole çeviren Andrej'in, ara ara sol çaprazdan içeri katedip kalıplaşmış ''Henry plaselerini" yaşattığı anlar da olmuyor değil...

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder