26 Kasım 2014 Çarşamba

PTT 1.Lig Panorama (10.Hafta)

        Milli takım maçları nedeniyle verilen bir haftalık aradan sonra yeniden başlayan lig, oynanan maçlar sonunda onuncu haftada, lider ile lig sonuncusu arasındaki puan farkı 20 oldu. Osmanlıspor deplasmanda Boluspor'u yenerek liderliğini sürdürdü. Antalyaspor'da Hami hoca galibiyet ile başladı, Kayserispor ise Cüneyt hoca ile kaybetmemeye devam ediyor. Ligde son 7 sıra içinde takımlardan Giresunspor, problemlerini biraz olsun çözmüş görünüyor.

Haftanın Takımı: Manisaspor
Haftanın Teknik Direktörü: Erkan Sözeri (Giresunspor)
Haftanın Futbolcusu: Musa Aydın (Samsunspor)
Haftanın Formsuzu: Orduspor
Haftanın Golü: Mehmet Çakır (Elazığspor)
Haftanın Yıldızı: Adana Demirspor Taraftarı

Kayserispor 2-0 Albimo Alanyaspor
        Albimo Alanyaspor ligde kadro derinliği çok fazla bulunmayan takımlardan biridir. Stoperler Koray ve Cemil'in olmayışı, Eren'in son haftalarda formsuzluğu, zaten olmayan kadro derinliğinde Albimo Alanyaspor'a büyük sıkıntı yarattı. Kayserispor oyuna 4-2-3-1 sistemi ile başladı. 20. dakikada Okay sakatlanıp oyundan çıkınca, yerine Turgut Doğan Şahin girdi ve Kayserispor 4-4-2 formasyonuna döndü. Maçın ilk yarısı karşılıklı pozisyonlar ile geçti. Albimo Alanyaspor Ayite ve Emre Akbaba ile pozisyon bulurken, Kayserispor Mehmet Eren'in şutları ile gol aradı. İkinci yarıda ilk pozisyonu bulan yine Albimo Alanyaspor oldu ve geriden gelen uzun pasa koşu yapan Ayite sol çaprazdan topu dışarı vurdu. Kayserispor ataklarını sıklaştırdı ve önce Nobre ardından Biseswar ile gol aradı. Mehmet Eren'in yerine giren Anıl'ın kullandığı kornerde Nobre çıktığı hava topunda rakibine arkadan yüklenince ikisi de yerde kaldı. Albimo Alanyasporlu oyuncular faul ve yerde oyuncu var diye beklerken, Turgut Doğan dönen topu kazandı ve arka direğe yaptığı ortada Bobo göğüsü ile dokunup takımını öne geçiren gölü attı. Albimo Alanyaspor beraberlik için yüklenirken kale sahası içinde Emre topa dokunamadı. Maçın son bölümünde İbrahim Dağaşan rakibine yaptığı sert hamle sonrası ikinci sarı kartı gördü ve Kayserispor uzatmalar ile birlikte son on beş dakikayı eksik oynamak zorunda kaldı. Maçın uzatma dakikalarında kaleci Hakan'ın yaptığı degaj da Nobre kafa ile indirdiği top Türker'de kaldı, Türker dengesini kaybedip düştü, top Biseswar'a gitmesin diye elle tutu fakat hakem oyunu avantaja bıraktı, Biseswar bu hatayı affetmedi, maçın skorunu belirleyen golü attı.

Karşıyaka 1-0 Bucaspor
        Maç güvenlik gerekçesi ile Atatürk Stadı'nda oynatıldı. Aşırı rüzgar ve saha zeminin kötü oluşu oyun kalitesini etkiledi. İzmir derbisinde kazanan Karşıyaka oldu. Bu galibiyet ile Karşıyaka ilk altının sadece bir puan gerisinde şu an. Bucaspor ise hem kadro derinliğinin bulunmayışı hem de kulüpte yaşanan sıkıntılar yüzünden bir türlü istediği rahatlıkta bir maça çıkamıyor. Bucaspor'un bu maçta en az beraberlik düşüncesi yapılan penaltı ile kayboldu. Can Erdem'in penaltı golü maçtaki tek gol oldu.

Şanlıurfaspor 2-3 Adana Demirspor
        Haftanın heyecanı ve seyir zevki en yüksek maçıydı. Adana Demirspor; Timur, Hüseyin Kala, Mesut ve Oğuzhan'ı aynı anda oynatarak çok ofansif bir takım ile çıktığı maçta attığı üç gol ile bunun karşılığını fazlası ile gördü. Ş.Urfaspor kadro derinliğini daha genç ve dinamik oyunculardan yana kullandı. Adana Demirspor galip gelerek rakibi ile arasındaki puan farkını da bire indirdi ve ilk altının içinde kalmaya devam etti. İlk yarı Cumali'nin uzun mesafe ara pasını Timur gol yaptı ve Timur'un bu gölü ile ilk yarı biterken, ikinci yarı Mulenga'nın penaltı golü ile başladı. İki farklı öne geçen takıma karşı Ş.Urfaspor ataklarını arttırdı, hücumda dönen topu tekrar alıp kullanan ev sahibi takım Veli'nin rakip savunma oyuncuları arasında boyunun avantajını iyi kullanıp yaptığı kafa vuruşu gol getirdi ve fark bire indi. İkinci yarıda iki teknik direktör için de tam bir taktik savaşıydı. Skoru korumak isteyen Ünal hoca ve gol bulması gereken Cihat hoca. A.Demirsporlu oyuncular çok öne çıkan Ş.Urfaspor savunmasının hatasını affetmedi Mulenga'nın yaptığı vuruşta top çizgi üzerinde kalınca dokunan Timur oldu. Uzatma dakikaları başlarken, atılan uzan pasa koşu yapan Zenke, soldan düzgün vuruşu farkı tekrar bire indirdi. Kalan dakikalar maçı çevirmelerine yetmeyince sahadan galip ayrılan A.Demirspor oldu. Deplasmana giden yaklaşık bin A.Demirspor'lu taraftar, seyirciye hasret kaldığımız haftada tribünlerde güzel görüntüler sergilediler. Ş.Urfaspor taraftarının maç sonunda takımları alkışlamaları maçın başka bir güzel tarafıydı.

Elazığspor 2-1 Altınordu A.Ş.
        Son iki haftanın takımı Altınordu, Elazığ deplasmanda istediğini alamadı. Elazığspor aldığı önemli galibiyetler ile ilk altı içinde yerini aldı. Buna rağmen oyuncuların performanslarının değişkenlik göstermesi, oyunun belli dönemlerinde oyundan düşen oyuncu sayısı fazla olması istikrarlı bir oyun ortaya koyan Altınordu'ya karşı nasıl bir sonuç getireceği merak uyandırıyordu. İlk yarıda maçta çok net pozisyonlar olmazken Altınordu takımı Halil İbrahim ile pozisyona girdi. İkinci yarıda Altınordu savunmasının uzaklaştırmada sorun yaşadığı pozisyonda Atilla Yıldırım'ın vuruşu golü getirdi. Altınordu takımı beraberlik golünü ararken ceza sahası içine gelen yüksek topu uzaklaştırmada yine problem yaşadı ve ceza sahası üzerine düşen topa Mehmet Çakır mükemmel vurdu, haftanın golüne imza attı. Aynı Mehmet kendi ceza sahası içinde rakibine arkadan müdahale edince penaltıya neden oldu ama Göksu'nun kaptan çıktığı maçta attığı penaltı golü, Altınordu'ya geri dönüş için yetmedi.

Gaziantep BBSK 0-2 Manisaspor
        Gaziantep BBSK Hakan hoca ile çıktığı üç maçta beraberlik, galibiyet ve mağlubiyeti görmüş oldu. Manisaspor bu sezonki en tempolu ve takım savunmasını en iyi yaptığı maçı oynadı. Hakan Barış, Antepli oyuncu Erkam'ın hatasından sonra Manisaspor'u deplasmanda öne geçiren golü attı. Gol sonrası sevinçleri buna ne kadar ihtiyaçları olduğunu gösterdi. Antep takımı Erdal ve Gökay ile uzaktan attığı şutlar ile gol ararken, Manisaspor uzun toplar ile ikinci golü ararken yüksek gelen topu Subasic indirdi ve savunma arasına koşu yapan Dimitrov düzgün bir vuruş ile skoru belirleyen gölü attı. Her şey tam istedikleri gibi giderken Milijas kendisine faul yapıldığı düşünüp hakeme kötü tepki verince direkt kırmızı kart gördü ve takımına sonraki maçlarda oynamayarak büyük zarar verecek.

Antalyaspor 2-1 Denizlispor
        Antalyaspor Hami Mandıralı ile ilk maçına çıktı ve sahadan 3 puan ile ayrılan taraf oldu. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi takım oldu ve Gökhan Karadeniz'in ara pasında Şahin takımını öne geçiren gölü attı. Denizlispor skora eşitlik getirmek için öne çıkarken arkada boşluk bıraktı ve gelen uzun pas ile Diarra golü buldu ve ilk yarıyı iki farkla kapatmayı başardı. İkinci yarıda Özcan hocanın değişiklik hamlesi sonuç getirdi, bu değişiklikle ikinci yarıda çok daha etkili oynayan bir Denizlispor sahada vardı. Tsvetan Genkov ile farkı bire indiren Denizlispor golden sonra ataklarını artırdı, geliştirdiği ataklarda hep Emrah Bozkurt vardı. Denizli ekibi Emrah ile çok net pozisyonlar buldu, fakat değerlendiremeyince sahadan yenik ayrılan taraf oldular. Antalyaspor'un hem takım savunması problemi hem de defans oyuncuların sıkıntıları çok pozisyon yemelerine neden oluyor.

Adanaspor 0-2 Giresunspor
        Erkan Sözeri'den sonra başka bir Giresunspor izlemeye başladık ve oynadıkları bu güzel oyun sonuç getirip Giresunspor'u üst sıralara taşımaya başladı. Giresunspor, her iki devrede attığı birer gol ile üç puanı almayı başardı. Adanaspor tüm takım olarak kötü bir oyun sergileyip mağlup oldu. Özellikle yedikleri gollerde çok ciddi bireysel ve takım halinde pozisyon hataları yaptılar. 

Orduspor 1-4 Samsunspor
        Orduspor milli maç arasını Manavgat'ta kamp yaparak geçirdi. Kadro dışı kalan oyuncular affedildi ve yeni bir başlangıç yapmak için uygun şartlar sağlanmaya çalışıldı. Fakat yapılan hesaplar maç başladıktan kısa bir süre sonra tutmadığı net bir şekilde görüldü. Orta sahada Ufukhan ve Emrullah ikilisi ile başlamaları, topa sahip olmayı Samsunspor takımına bırakıp defans yapmayı tercih etti Orduspor takımı. Mbilla'nın haftalar sonra santrforda oynaması, çok istekli ve etkili oyun ortaya koymasını sağladı. Bu etkili futbola Orduspor takımı engel olamadı ve Mbilla orta alandan taşıdığı topu kaleye vurmak yerine Musa Aydın'a akıllıca bıraktı. Musa düzgün bir vuruş ile takımını öne geçiren golü attı. Daha golün şokunu atlatamadan Samsunspor Musa ile ikinci gölü buldu. İkinci yarıda Levent Devrim stoper Souleymane Tandia'yı çıkardı ve Ufukhan'ı gerçek mevkisi stopere çekip orta alana Landel'i aldı. Bu değişiklik Orduspor'a ikinci yarıda topla oynama şansı verdi ve aradığı golü 65.dakikada Umut Sönmez ile buldu. Beraberlik için umutlanırken savunmanın yaptığı inanılmaz hatalar kalesinde Serdar Eyilik ile iki gol daha görmelerine neden oldu. Maç sonu Levent Devrim verilen sözler tutulmadı deyip istifa etmesi, on maçta dördüncü teknik direktör değişikliğini getirdi. Levent Devrim'in "Orduspor kulüp gibi yönetilmiyor" açıklamasından sonra, yönetim de "Orduspor'a daha iyi bir hoca getireceğiz" karşılığını verdi.

Boluspor 1-2 Osmanlıspor FK
        Osmanlıspor rakiplerinin kazandığı haftada kendisi de kazanarak liderliğini korumayı bildi. Kadro derinliği fazla olmasına rağmen kadro istikrarını en iyi şekilde sürdüren Osmanlıspor, Ragıp'ın yokluğunda oyun yapısını bozmadı ve orada Tugay'a görev vererek aynı oyun planını sürdürdü. Boluspor savunma problemini bir türlü çözemedi, Serkan ve İlyas'ın yaptığı iki hata ile kalesinde iki gol gördü. Önemli bir dakikada Kenan ile beraberliği yakaladı fakat skoru koruyamayınca sahadan puansız ayrıldı. Boluspor, kazanması halinde ilk altıda kendisine yer bulup psikolojik bir destek görmüş olacaktı.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder