11 Kasım 2014 Salı

Scout Raporu: Halil Çöl (Bursaspor U16)

       9 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de Eyüpspor U16 ile Bursaspor U16 takımları karşı karşıya geliyordu. Haliç kenarında şahane bir manzarası olan Bahariye Stadı'ndaki maçı ben de yerinde izledim.

       Maçta, Bursaspor U16 takımının 7 numaralı oyuncusu Halil Çöl dikkatimi çekti. Bu oyuncunun 2 seneye kalmaz Bursaspor A takımına çıkıp ve buradan da Avrupa'nın sayılı kuluplerinin transfer listesinde olacağını düşünüyorum. Halil, 1999 doğumlu, sağ açık ve sol açık oynuyor. 2011'de Balıkesirspor altyapısından Bursaspor altyapısına geçmiş.

       Gözüme batan ilk özelliği topla dikine oynaması, kısa yoldan direkt kaleye gidebiliyor. Bilekleri çok iyi, ayakları çok temiz. Rakibi bir anda ekarte edip önünü açabiliyor. İçeri kat edip arkadaşlarına boş alan bırakıp zekasıyla bunu birleştirerek nefis ara paslar atabiliyor. Birebirde müthiş bir çalım yeteneği var, topla çok hızlı. Bu yaşta toplara çok sert ve isabetli vuruyor, her topu aldığında tehlike. Defansa da çok yardım ediyor, hem toplu hemde topsuz alanda yeteneklerini gösteriyor.

       Aldığım istihbarata göre yakın zamanda yapılacak Ege Turnuvası için milli takıma da davet edilecekmiş. 2012 yılında 2 kez U14 milli takımının formasını giymiş. Bu oyuncu kardeşimizin Enes Ünal'dan sonra Bursaspor'un en degerli oyuncusu olacağını düşünüyorum. Portekiz'in Ronaldo'su, Belçika'nın Eden Hazard'ı varsa bizim de Halil Çöl kardeşimiz var. Yeter ki üzerine düşülsün, kendisini geliştirsin ve oynamasına imkan verilsin. Halil'in hem Bursaspor'un hem de milli takımımızın vazgeçilmezi olacağını düşünüyorum, bu konuda sezilerime güvenirim. Genç kardeşimize Transfer Merkezi ailesi olarak başarılar diliyorum.

Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder