30 Aralık 2014 Salı

Oyuncu Raporu: Boris Cmiljanic

        Boris, 17 Mart 1996'da büyük yetenekler çıkaran küçük bir ülke olan Karadağ'da dünyaya geldi. Futbola küçük yaşlarda başladı. Buducnost alt yapısında uzun boyu ve topla uyumu ile dikkatleri üzerine çeken Boris, 2012'de 16 yaşındayken Petrovac'a karşı ilk lig maçını oynadı. Geçtiğimiz sezon belki de kariyerini büyük ölçüde etkileyecek bir sakatlık yaşadı ve 3 ay sahalardan uzak kaldı. Sadece 6 maça çıktı. Yaz transfer döneminde de 600 bin Euro karşılığında PSV'nin yolunu tuttu. PSV kariyerinde A takım ile hiç maça çıkmadı. Jong PSV'de ise 1 maç hariç ilk 11 çıkmadı ve 6 maça sonradan girip sol kanat oynadığı Roda JC maçında golünü attı. 1,93cm boyunda olan Boris'in hedefi İbrahimovic olmak. Şimdi gelelim nasıl bir oyuncu olduğuna;

Güçlü Yönleri
        Bitiricilik; Boris oldukça iyi bir bitirici. Santrafor oynadığı zamanlarda uygun pozisyon bulduğunda kolay kolay affetmiyor. Son vuruşları ortalamanın oldukça üstünde.

        Dribling; 1,93cm'lik boyuna ve kalıbına rağmen topla oldukça hızlı ve iyi bir driblingci. Adam geçme konusunda sıkıntısı yok.


        Topsuz Oyun/Yaratıcılık; Boris'in geleceğini parlak gösteren en büyük etkenlerden biri de etkili topsuz oyunu. Fiziğini çok iyi kullanan ve yaptığı fake koşular ile arkadaşlarını rahatlatan Boris top ayağındayken de oldukça etkili ve yaratıcı. Bu özellikleriyle de ünlü İsveçli yıldız Ibrahimovic'i andırıyor.

Oyun Tarzı/Pozisyonu
        WhoScored.com gibi sitelerde "Style of play" gibi bölümler olur. Ben de o tarz bir bilgi vermek istiyorum. En uçta santrafor mevkiinde ve false 9 olarak oynayabilen Cmiljanic, kanatlarda da oynayabiliyor. Bir forvet olarak yetişti ancak Jong PSV'de çıktığı 7 maçın 5'inde sağ ve sol kanat oynadı. Sağ ayaklı bir oyuncu olan Cmiljanic'in izlediğim kadarı ile en iyi oynadığı pozisyon 4-4-2'de sağ forvet. Böylece hem kanada kayıp hızını hem de diğer forvete paslarıyla yaratıcılığını ön plana çıkarıyor.

Geleceği
        Şöyle bir özet geçersek; bu kadar uzun boylu olup da ayakları bu kadar çabuk olan nadir oyuncu vardır. Bunlardan biri de Cmiljanic. Eğer böyle devam ederse stoperlerin gelecekte en çok zorlanacağı oyunculardan biri olacaktır, -ki şimdiden o izlenimi veriyor. Topu ayağına aldığında, neredeyse 3 pozisyondan ikisinde faul ile durduruluyor. Umarım böyle bir yetenek heba olmaz. PSV'ye daha tam olarak uyduramadı. Takıma uyum sürecini atlattğında adı daha fazla duyulacaktır. İnşallah idolü olan Zlatan gibi iyi noktalara gelir.

Hazırlayan: Altan HALIGÜR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder