12 Aralık 2014 Cuma

PTT 1.Lig Panorama (12.Hafta)

        PTT 1.Lig'in 12. haftasında Albimo Alanyaspor, haftanın sürprizine imza atarak ligin favorilerinden Antalyaspor'u deplasmanda 4-0 yenmeyi başardı. Kayserispor, lider Osmanlıspor'u devirerek önemli bir galibiyet alırken Boluspor, Giresunspor ve Bucaspor da deplasmanda altın değerinde 3 puan alan ekipler oldu. İşte haftanın genel görünümü ve maçlar hakkındaki yorumlarımız.

Haftanın Takımı: Albimo Alanyaspor
Haftanın Teknik Direktörü: Cihat Arslan (Şanlıurfaspor)
Haftanın Futbolcusu: Serdar Özbayraktar (Şanlıurfaspor)
Haftanın Formsuzu: Antalyaspor
Haftanın Golü: Prijovic (Boluspor) ve Can Erdem'in 2.golü (Karşıyaka)

Adanaspor 0-2 Boluspor
        Adanaspor beş önemli oyuncusunu kadro dışı bıraktıktan sonra, geçen deplasmanda Albimo Alanyaspor'u yenmeyi başarmıştı. Bu hafta sahasında Tiago'dan yoksun çıkınca maçın favorisi Boluspor oldu. Boluspor kısıtlı kadrosunu en verimli şekilde kullanmaya çalışıyor. Sol bek İlyas'ın formsuzluğundan ve yaptığı bireysel hatalardan dolayı Reha hoca formayı Cengiz Umut'a verdi ve o da  hiç de fena bir performans ortaya koymadı. Benzer şekilde orta alanda Bilal'ın performansı Boluspor kadrosunu şekillendiriyor. Bilal iyi performans ortaya koyduğu için Kibong daha önde forma şansı buluyor ve maalesef Kenan yedek beklemek zorunda kalıyor. Prijovic gol attığı sürece sıkıntı yok gibi görünse de ligin güçlü ekiplerine karşı hücumda sıkıntılar yaşayabilirler.

        Maçın ilk pozisyonunda Adanaspor etkisiz kalınca Boluspor da Prijovic ders olacak şekilde bir gole imza attı. Orta alandan gelen topu saklayışı, Bilal'a oynayıp öne koşusu ve gelen ara pasa güzel vuruşu ile attığı gol hazırlanış ve vuruş açısından haftanın golü olmayı fazlası ile hak etti. İlk yarıda bir başka etkili atak geliştiren yine Boluspor'du fakat Ali Dere bunu değerlendiremedi. İlk yarının bitimine yakın Emre'nin sakatlığı Boluspor takımının moralini bozsa da oyuna dahil olan İsmail Haktan olunca Boluspor için pek bir kayıp olmadı. İkinci yarıda beraberlik için atak yapan Adanaspor'da, rakip savunma arkasına atılan topu çekip vuran Murat oldu fakat şutu etkisiz olunca top kaleci Özkan da kaldı. Boluspor bu atağa Ali Dere ile karşılık verdi Ali Dere'nin şutu kaleci Evren'in ufak bir müdahalesi ile üst direkten oyun alanına döndü. Boluspor'un hızlı hücumları Adanaspor savunmasına hatalar yaptırdı ve Boluspor arka arkaya pozisyonlar buldu. Prijovic'in topla içeri girip vuruşu Boluspor'a ikici golü getirdi. Maç içinde ve maç sonu yaşanan olaylar Büyük Adanaspor camiasına yakışmayacak olaylar. Başkan'ın basın toplantısına katılıp kulübü bırakıyorum demesi Adanaspor'u büyük bir bilinmezliğin içine soktu.

Karşıyaka 2-2 Denizlispor
        Karşıyaka'da Yusuf hoca savunmasını bir türlü tutamıyor. İçeride kazanabileceği en güzel maçlardan bir olan Denizlispor müsabakasından bir puanı zor çıkardı. Maçın henüz başında Karşıyaka savunma oyuncuların ve ön liberoların hataları kalelerinde pozisyon görmelerine neden oldu. Kaleci Kazım'ın uzun degajına iki ön libero beraber çıktı ve savunma arkasına sarkan topa ağır iki stoper hata yapınca Yordanov kaleciyi de geçip golünü attı. Karşıyaka serbest atıştan Shukurov ile gole yaklaştı fakat Kazım başarılıydı. Defansta hata yapan bu defa Denizlispor oldu ve önce savunma yerini kaybetti ardından Kazım hamle hatası yapınca penaltıya sebep oldu ve Can Erdem penaltı golü ile skora eşitlik getirdi. Karşıkaya savunmasının arkasına atılan her top pozisyon oldu ve bu durum ikinci yarıda devam etti, Yordanov ortaya çıkardığı topu, Karşıyaka savunması önce hamle yapmakta zorlandı sonra pozisyon hatası yapınca Genkov hayatının en kolay gollerinden birini attı. Can Erdem savunmanın hatalarını kapatmaya devam etti ve önce şutu kalecide kaldı ardından haftanın en güzel gollerinden biri olacak şuttu attı ve skora eşitlik getirdi. Beraberlikten sonra Denizlispor atakları devam etti, bariz savunma hatalarına rağmen gol gelmeyince her iki takım birer puana razı oldu.

Antalyaspor 0-4 Albimo Alanyaspor
        Mehmet hocanın istifası sonra henüz yeni teknik direktör ile anlaşamadığı için teknik direktörsüz çıktığı maçta Albimo Alanyaspor sergilediği güzel oyun ve yakaladığı skor ile haftanın takımı olmayı fazlası ile hak etti. Maçın henüz başında Antalyaspor'un bariz üstünlüğü vardı ve çok net pozisyonlar buldu, özellikle Diarra ve Gökhan Karadeniz ile. Albimo Alanyaspor ise ilk girdiği pozisyonda Sinan Özkan'ın sağdan ortasına Ayite kayarak müdahale etti ve takımının ilk golünü buldu. Antalyaspor savunma oyuncuları rakibe ne kadar uzak oynadılarsa Albimo Alanyaspor stoperleri rakibe o kadar yakın oynadı üstelik Koray takımına birde gol kazandırdı. Hami hoca skoru çevirmek için ne kadar hücum oyuncusu varsa oyuna aldı, fakat en temel sorunları olan savunmaya bir türlü çözüm bulamıyor. 

Elazığspor 1-2 Giresunspor
        Elazığspor Murat'ın yokluğunda orta alanda Bilica'ya forma vererek, ve Onur Güney'i önde oynatmaya devam ederek sahada üstünlüğü rakibine verdi. Buna rağmen karambolda hücuma çıkan Erdinç takımını öne geçirecek golü buldu. İkinci yarıya ev sahibi takımda oyna Murat Tosun dahil oldu ve Noyan oyundan çıkan oyuncuydu. İkinci yarıda da her iki takım serbest atışlardan gol aradı ve golü bulan Giresunspor takımından Alican oldu. Golden hemen sonra Alican çok net pozisyonda topa iyi vuramayınca ikinci golden oldu. Karşılıklı Mehmet Çakır ve Çağrı'nın şutları gol getiremeyince sahneye Elazığspor savunma oyuncuları ve hakem girdi. Uğur'un soldan savunma arkasına attığı yüksek topta savunma oyuncuları ofsayt diye durdu. Anton net bir şekilde yüksek gelen topu kolu ile indirdiği halde hakem kısa mesafede görmesine rağmen devam demesi ve Anton'un öne çıkan kaleciden aşırtacak vuruş yapması Giresunspor'un ikinci golünü getirdi. Erdinç maç biterken gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Şanlıurfaspor 2-1 Altınordu
        Maça etkili başlayan takım Altınordu oldu ve rakip savunma arkasına atılan topa koşu yapıp topla buluşan Erdoğan düzgün bir vuruş ile takımını öne geçiren golü attı. Ş.Urfaspor sahasında taraftarının desteğini arkasına aldığı maçta, oyuna etki eden en önemli olaylar Cihat hocanın devre arası yaptığı iki değişiklik ve Tolgahan'ın yaptığı büyük hataydı. Cihat hoca Kenan ve Youssef'i çıkartıp Volkan ve Serdar'ı alması oyunun gidişatını değiştirdi. Serdar önce Topa sahip olan Tolgahan'a pres yapıp kazandığı topu gol yaptı ardından karambolda boşta kalan topa dönerek vurup skoru belirleyen golü attı ve takımına üç puanı getirdi. Altınordu beraberlik golü için atak yaparken dönen topu kazanıp uzak mesafeden etkili vuran Göksu'nun şutu direğe takılınca maç bu skor ile bitmiş oldu.

Manisaspor 1-3 Samsunspor
        Samsunspor yaşadığı ekonomik ve yönetimsel problemlerden dolayı en önemli oyuncularından Umar'ı kaybetti. Umar gibi devre arası oyuncuların ayrılacağı duyumları içinde Manisa deplasmanında çok önemli bir oyun ortaya koydular ve farklı kazanmayı bildiler. Manisaspor ise en önemli oyuncuları Tayfun Cora, Mustafa Sarp ve Subasic'i bir türlü oynatacak duruma getirmedi ve zaten yetersiz olan kadro, bu oyuncuların yokluğu ile daha da zayıf bir duruma geliyor. Maçta Samsunspor'un ilk ciddi atağında Murat sağdan orta yaptı ve kaleci Bayram savunma oyuncuları üzerine çıkıp hata yapınca top Recep Niyaz'ın önünde kaldı ve Recep düzgün bir vuruş ile golü buldu. Mustafa Sevgi orta saha çizgisinin on metre ilerisinde kullandığı taç ataşında kamera ekranında görünen sekiz Manisaspor oyuncusunun da pozisyonlarının yanlış olduğu görüldü. Hasan, rakibin takım halindeki pozisyon hatalarını affetmedi ve öne koşu yapan Mbilla'ya çok rahat bir pas verdi. Mbilla da savunma hatasını affetmedi güzel bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Samsunspor'un savunmadan uzaklaştırmaya çalıştığı topta yine takım halinde savunma problemi yaşayınca Manisaspor kalesinde üçüncü golü gördü. Mbilla desteğe gelen Musa'ya bıraktı ve Musa Aydın takımına gol kazandırmaya devam ediyor. Maçın skorunu belirleyen golü Milijas serbest atıştan kaleciyi ters köşeye göndererek kaydetti.

Orduspor 1-3 Bucaspor
        Ligin ekonomik ve yönetimsel sorunlar yaşayan iki takımından kazanan deplasman takımı Bucaspor oldu. Orduspor Ziya hoca ile ilk maçına çıktı ve sorunların büyüklüğü net bir şekilde ortaya çıktı. Teknik direktör değişikliğinin kısa sürede etki etmeyeceği belli oldu. Bucaspor aradığı golü kornerden gelen topa iyi vurun Nsaliwa'nın vuruşu ile buldu. Orduspor bu gole kısa sürede Yasin ile cevap verince umutlandı fakat Bucaspor rakibin zayıf yönlerini çok iyi incelediğini ve bu yönde bir oyun sergilediğini ilk yarı bitmeden gösterdi, bu defa sahneye Bucasporlu Yasin devreye girdi takımını bir kez daha öne geçiren golü attı. İkinci yarıda Orduspor'un atakları vardı. Çağlar kalesinde başarılı bir maç çıkarırken, Landel'in Luiz nasılsa penaltı yaptırıyor ve her maç Bucaspor aleyhine nasılsa penaltı çalınıyor tarzı kendini yerine bırakmasını hakem yutmadı ve Landel'in kendisini yanılttığına yönelik sarı kartı verdi. Bucaspor taktiğini bozmadı ve yine savunma arkasına yüksek bir orta bu defa dokunan İskender oldu ve maçının skorunu belirleyen golü attı.  

Kayserispor 3-1 Osmanlıspor
        Haftanın en önemli maçında, olaylar maç sonu dahi devam etti. Alt lige de maç yönetince oyuncularla kötü bir iletişim kurup kötü bir yönetim sergileyen Fırat Aydınus'un bu maça neden verildiğini anlamış değilim. Kayserispor golü korner atışından sonra oluşan karambol de Simic ile buldu. Top çizgiyi geçip geçmediği düşünülürken yan hakem orta çizgiye koşarak golü verdi. Osmanlıspor'un sağdan geliştirdiği topa Mehmet Yıldız müdahale etti, yükselen top Simic'in göğsüne çarpınca Fırat Aydınus penaltı verdi ve maçta gerilim başladı. Muhammet Reis penaltı golü skora eşitlik getirdi. Kayserispor Anıl ile kullandığı serbest atışta Cemil çok az olsa da ofsayt pozisyonunda olunca yan hakem iyi yakaladı ve golü iptal ettirdi. Muhammet Reis topla dönerken topu ayağından fazla açtı ve rakibinin geldiğini görünce kayarak müdahale etti fakat topa hükmeden İbrahim olunca Muhammet büyük bir hamle hatası yaptı, Fırat Aydınus direk rakibe yapılmış bir hareket olarak değerlendirip Muhammet Reis'i kırmızı kart ile attı.

        Eksik kalan rakibine karşı gol arayan Kayserispor da Biseswar uzaktan etkili vurdu, kaleci Ahmet'in çeldiği topu tamamlayan Nobre oldu. Osmanlıspor'un kullandığı kornerde Görkem yerde kaldı ve Osmanlıspor bir kez daha penaltı atışı kullandı. Reis kırmızı kart ile atılınca topun başına Bilal Aziz geldi ve top direkten döndü. Maçın skorunu belirleyen Biseswar oldu ve önündü bulduğu top ile hızlı hücuma çıkıp golünü kaydetti. Maç sonu basın toplantısında Osman hocaya ile basın arasındaki tartışmalar sonunda hafta içi Osman hoca bir basın açıklaması ile olaylara açıklık getirdi ve özür diledi.

Gaziantep BBSK 1-0 Adana Demirspor
        G.Antep BŞBS evinde, ligde üst sıralarda yer alan rakibine karşı kazanarak ilk altı için tekrardan umutlandı. Maçın henüz başında Köksal ile bulduğu golü maç sonuna kadar korumayı bildi. A.Demirspor aradığı beraberlik golünü bulamayınca ikinci yarıya Hüseyin Kala - Oğuzhan değişikliği geldi. Fakat maçta değişen bir şey olmayınca Beykan ve Özgürcan da oyuna dahil oldu. Tüm bu değişiklikler yapılması gerekliydi fakat Özgürcan oyuna daha erken girebilseydi daha verimli olabilirdi.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder