3 Aralık 2014 Çarşamba

Son Los Galacticos: Marco Asensio

        Real Madrid, Real Mallorca altyapısında yetişen genç oyuncu Marco Asensio ile 5 yıllık anlaşma sağladı. Başta Barcelona olmak üzere birçok dünya devinin peşinde olduğu Asensio, tercihini Real Madrid'ten yana kullandığını İspanyol radyo kanallarından Cadena SER'e verdiği röportajla duyurdu.

        Mallorca'nın son dönemlerde yetiştirdiği en önemli oyuncu olarak lanse edilen Marco Asensio'nun, Real Madrid'le 5 yıllık olan anlaşması önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olacak. İspanyol yetenek 2014-15 sezonu boyunca Kırmızı-siyahlı ekipte oynamaya devam edecek. Bu sezon Mallorca formasıyla geride kalan 15 haftada 14 lig maçına çıkan 18'lik ofansif orta saha 3 gol 6 asistlik başarılı derece kaydetti. Gelecek vaat eden İspanyol yıldız adayı, bu 14 maçın tamamına ilk 11'de başlarken; 11 karşılaşmada da son düdüğe kadar sahada kaldı.


Oyuncu Raporu
Güçlü yönler: Çeviklik, kıvraklık, bitiricilik // Zayıf yönler: Hava topu mücadelesi

        Asıl mevkisi play-maker olan 1.78'lik Asensio, sol kanatta da oldukça etkili olabiliyor. Tekniği hat safhada olan İspanyol oyuncu, çalım becerilerinde ise Ronaldo'yu pek hoşnut etmeyecek gibi görünüyor. Zira Marco'nun kısa adımlarla topu ayağından fazla aşmayan top sürüş becerisi Lionel Messi'yi andırıyor.

        Çiçeği burnunda Los Galacticos rakiplerinin üzerine korkusuzca giderken, ani ve kolay bilek hareketleri ile onları rahatça ekarte ediyor. Bununla da kalmayan genç oyuncu ölü noktalara gönderdiği sert ve isabetli gol vuruşlarıyla kalecileri de gafil avlıyor. Öte yandan Asensio, topu ayağına yakıştırırken seyirciyi kendine zevkle bağlıyor. Kimi zamansa rakip defansa uyguladığı yıldırıcı presleriyle taraftarı ateşlemeyi de başarıyor.

        Real Madrid'in son gözdesi Marco Asensio'nun öne çıkan bir özelliği daha var ki; bu özelliği ona ''Sol Ayaklı Juninho'' lakabını taktıracak cinsten... Zira Marco, Olympique Lyon'da aralıksız 9 sezon forma giyen ve attığı sıradışı frikik golleriyle efsaneleşen Juninho Pernambucano'yu izliyormuş hissi uyandıran duran top kabiliyetiyle ağları sarsıyor, yakıyor...


Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder