10 Ocak 2015 Cumartesi

3 Büyüklerde İlk Yarının Yıldızları

        Puan tablosunda ilk 3 koltuğu paylaşan 3 büyüklerde sezonun ilk yarısında performanslarıyla göz dolduran oyuncuları yazarımız Kaşif Yavaş derledi. Spor Toto Süper Lig’de 36 puan toplayan Fenerbahçe ilk yarıyı lider kapattı. Fenerbahçe’nin hemen altında 35’er puanlı Beşiktaş 2. ve Galatasaray ise 3. sırada yer aldı. Puan tablosunda ilk 3 koltuğu paylaşan 3 büyüklerde sezonun ilk yarısında performanslarıyla göz dolduran oyuncuları sizin için ele aldık.

FENERBAHÇE
        2014-15 sezonuna İsmail Kartal yönetiminde giren Fenerbahçe, ilk devreyi lider tamamladı. Ligin en az mağlubiyet alan ekibi olan Fenerbahçe 11 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 36 puan topladı.

        Sarı-lacivertlilerde 16 hafta boyunca forma giyen 4 oyuncu oldu. Bu oyunculardan Gökhan Gönül (1432 dakika), Dirk Kuyt (1387 dk.) ve Mehmet Topal (1385 dk.) aynı zamanda takımın en uzun süre forma giyen isimleri olurken; liderin tüm maçlarda sahaya çıkmayı başaran diğer ismi Moussa Sow olarak kayda geçti.

        Fenerbahçe’de topla en çok oynayan oyuncular listesinde ilk iki sırayı bekler aldı. Sağ bek Gökhan Gönül’ün 1208 kez ile ilk sırada olduğu listede sol bek Caner Erkin 1125 kez ile ikinci ve Mehmet Topal 1074 kez ile üçüncü sırada yer aldı.

        Kanarya’nın en çok gol girişiminde bulunan oyuncuları Hollandalı yıldız Dirk Kuyt (127), Gökhan Gönül (107) ve Caner Erkin (106) olarak dikkat çekti.

        Hücum bölgesine atılan top istatistiğindeyse 197 kez ile Caner Erkin başı çekerken; başarılı sol beki 141 kez ile Emre Belözoğlu ve 121 kez ile Gökhan Gönül takip etti.

        İsmail hocanın ekibinde ceza alanına en fazla top taşıyan isim, en yakınındaki arkadaşına bile 2 kat fark atan Caner Erkin oldu. 211 kez ile zirvede bulunan Erkin’den sonra ise 101 kez ile Gökhan Gönül, 81 kez ile Kuyt geliyor.

        Öte yandan liderin kaleyi en çok düşünen oyuncuları ise 41 şut atan Senegalli forvet Moussa Sow, 33 şutu bulunan Kuyt ve 22 şut çeken Emenike oldu.

        Fenerbahçe’de Mehmet Topal’ın 30 faulle takımının en fazla faul yapan oyuncusu olması da dikkatlerden kaçmadı.

BEŞİKTAŞ
        Galatasaray’la oynadığı derbi mücadeleyi 2-0 kaybeden Beşiktaş, bu sonuçla liderlik koltuğunu Fenerbahçe’ye devrederek ligin ilk yarısını 2. sırada tamamladı. Beşiktaş, Süper Lig’in deplasman maçlarında en fazla puan toplayan ekibi olarak dikkat çekti.

        Teknik Direktörü Slaven Bilic’in 16 hafta boyunca sahaya sürdüğü oyuncusunun bulunmadığı Beşiktaş’ta, en uzun süre forma giyen oyuncu 1343 dakika ile Atiba Hutchinson oldu.

        Atiba ayrıca 939 kez ile Siyah-beyazlılarda topla en çok buluşan isim de olurken, Kanadalı yıldızı 764 kez ile Gökhan Töre ve 722 kez ile play-maker Sosa takip etti.
 
        Kara Kartal’ın gol girişiminde en fazla yer alan oyuncular listesinde ise Gökhan Töre zirve koltuğunda oturuyor. 71 kez gol girişiminde yer alan milli futbolcunun ardından 65’er kez ile Sosa ve Atiba; 59 kez ile de Olcay Şahan geliyor.

        Hücum bölgesine atılan top verilerine bakıldığında 107 kez ile liste başında Jose Sosa’nın olduğu görülüyor. Arjantinli maestroyu 99 kez ile Gökhan Töre ve 85 kez ile Ramon Motta izledi.

        Kara Kartal’ın ceza alanına atılan top istatistiklerinde bayrağı 129 kez ile Gökhan Töre göğüsledi. Genç kanat oyuncusuyla birlikte listeye giren diğer isimlerse 120 kez ile Sosa ve 58 kez ile Oğuzhan Özyakup oldu.

        Takımın en çok şut atan isimleri ise Demba Ba (28), Cenk Tosun (23) ve Olcay Şahan (20) olarak dikkat çekti.

        Öte yandan Bilic’in en fazla faul yapan öğrencisi takımın ‘deli’si Veli Kavlak oldu.

GALATASARAY
        Sezona İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile başlayan Galatasaray, üst üste kötü sonuçlar alınca göreve Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi. Hamzaoğlu yönetiminde ayağa kalkan Sarı-kırmızılılar devreyi 35 puanla 3. sırada bitirdi.

        Galatasaray’da ligin ilk devresinde oynanan tüm maçlarda forma şansı bulan 3 isim var: Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz. Takımın en uzun süre forma giyen oyuncuları Selçuk İnan (1440 dakika), Burak Yılmaz (1402 dk.) ve Aurelien Chedjou (1260 dk.) oldu.

        Aslan’ın topla en çok buluşan oyuncular listesinde zirvenin sahibi 1204 kez ile Selçuk İnan olurken; Hollandalı yıldız Wesley Sneijder 846 kez ile ikinci, Felipe Melo 680 kez ile üçüncü sırada yer buldu.

        Galatasaray’da en fazla gol girişiminde bulunan oyuncular sırasıyla Sneijder (119), Selçuk İnan (115) ve Burak Yılmaz (90) olarak dikkat çekti.

        Hücum bölgesine atılan top istatistiklerinde ise listenin en başında bu kez Selçuk İnan (161) bulunurken; milli oyuncuyu Sneijder (151) izledi. Takımın hücum bölgesine en fazla top gönderen 3. isminin, Melo’yu dahi geride bırakan stoper Chedjou (102) olması da gözlerden kaçmadı.

        Hamzaoğlu’nun ceza alanına en fazla top taşıyan aslanı, 105 kez ile Wesley Sneijder oldu. Sneijder’in ardından 77 kez ile Selçuk İnan, 53 kez ile Sabri Sarıoğlu geldi.

        Sarı-kırmızılılarda rakip kaleyi en çok hedef alanlar listesindeyse en başta yine Sneijder’ı görüyoruz. 50 şutu bulunan Hollandalıyı 43 şut ile Burak Yılmaz ve 18 şut ile Umut Bulut takip ediyor.

        Burak Yılmaz, bir forvet oyuncusu olmasına rağmen 49 kez ile Galatasaray’ın en fazla faul yapan oyuncusu olması da ilginç bir istatistik olarak dikkat çekti.

Hazırlayan: Kaşif YAVAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder