30 Ocak 2015 Cuma

Anadolu Efes, Olympiakos karşısında sınıf atladı.

        Geçen haftaki yazımda söylediğim gibi Anadolu Efes’in bir  kademe daha atlaması için dış oyuncu savunmasını daha iyi yapması gerektiğini dile getirmiştim.

        Abdi İpekçi Spor Salonundaki muhteşem atmosfer ile birlikte maça etkili başlayan Anadolu Efes, Vassilis Spanoulis’i  Matt Janning ile durdurmayı başarınca aslında takımı çok iyi tanıyan Dusan Ivkovic’in kehaneti de tutmuş oldu.

        Olympiakos’un en etkili silahının oynadığı tepeden oyunları Lasme’nin etkili oyunu ve uzayan kolları ile çözen Anadolu Efes, pick’n roll oyunlarında Janning ve Lasme’nin hızlı ayaklarını Spanoulis’e karşı kullandı. Yunan oyun kurucunun olmadığı dakikalarda Kristic’i oyuna alarak strateji değiştiren ekibimiz aslında kullandığı oyun planı ile maçta üstün taraftı.

        Maçın daha ilk yarıdan kopması gerekirken Mantzaris’in ekstra katkı sağlaması ve 3-4 şans topunun Pire ekibinin avucuna düşmesi Olympiakos’un oyunda kalmasını sağladı. Tabiki Saric ve Bjelica’nın yanlış tercihleri de bu durumda oldukça etkili oldu.

        Atletiklik açısından bizden oldukça üstün olan Yunan ekibi  baskılı alan savunmamız karşısında zorlanıp Anadolu Efes’in hücumda sıkıntı yaşadığı anlarda Perperoglou’nun post up hücumları karşılaşmanın kritik noktalarıydı.

        Maçın başından sonuna kadar Draper, Thomas Heurtel ve Doğuş Balbay ile 1 numara pozisyonundan daha önceki karşılaşmalara göre oldukça fazla verim alan Anadolu, Efes bir ara 20 sayılara kadar çıkardığı maçı 84-70 kazanarak haklı bir galibiyet aldı.

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder