17 Ocak 2015 Cumartesi

Cehennem, Aslan'ı durduramadı

        Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu 3. maçında Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız cehenneminden 74-65 galibiyetle ayrıldı.

        Eurolegue’de ilk gruplar aşamasında da aynı grupta yer alan iki takımın karşılaşmasının gergin geçmesi bekleniyordu. Bunun sebebi hepimizin bildiği gibi İstanbul’da oynanılan maçtan önce çıkan olaylarda bir Kızılyıldız taraftarının hayatını kaybetmesiydi. Maçtan önce alınan güvenlik önlemleriyle korkulan olmadı ve temsilcimiz zor durumlarda kalmadan sahadan ayrıldı.

        Saha dışı olayları kısaca anlattıktan sonra, saha içine dönelim. Galatasaray Liv Hospital için bu maç hedef maçlardan birisiydi. Gruplar belirlendiğinde herkesin ortak fikri Galatasaray bu gruptan çıkmak istiyorsa Kızılyıldız’ı sıralamada altına almalı görüşüydü. Bu sıralama içinde ilk önemli adım atıldı.

        Ergin Ataman, taktiğini çok doğru belirleyip rakibin en güçlü olduğu oyun anlayışını ve performansını sahaya yansıtmadı. Kızılyıldız’ın en güçlü yönleri neydi? Hızlı hücumlar ve dışarıdan bulunan 3’lük isabetleri. Ne kadar doğru analiz edildiğinin göstergesi de Kızılyıldız’ın 3/15 3 sayı isabetiyle oynaması ve hızlı hücum sayılarının ortalamalarının çok altında kalmasıdır.

        Galatasaray Liv Hospital, savunmada Marjanovic’i tutmakta zorlansa da maçta Kızılyıldız’dan skora fazla etki edebilecek başka oyuncuya şans tanımadı. Galibiyeti getiren ayrıntılardan biriside buydu. Galatasaray Liv Hospital, bu sezon ilk kez takımın her oyuncusundan bu kadar iyi verim alabildi. Sene başından beri istikrarsız performans sergileyen Pocious, maçın kırılma anlarında sorumluluk aldı ve takıma katkı sağladı. Pocious’un kenardan verdiği katkıyı Maric de kendinden beklenilen seviyede verince Galatasaray maça iyice tutundu ve kontrolü sağladı.

        Rakibin oyunu kendi lehine çevirme denemelerini Ender ve Arroyo gibi usta oyun kurucularıyla engelleyen Galatasaray Liv Hospital, oyunu yönlendirmeye ve galibiyete yaklaşmaya devam etti. Marcus Williams, Zirbes ve Kalinic’in sayılarına Kerem Gönlüm ve Ender Arslan ile cevap veren Galatasaray Liv Hospital, en büyük katkıyı ise maçın adamı seçilen Justin Carter’dan aldı.10 sayı 4 ribaund ve 1 blok ile oynayan Carter, maçı bitiren adam oldu. Carter, Uşak Sportif’ten transfer edildiğinde Euroleague’de kendimi kanıtlamak istiyorum demişti ve kanıtlamak için ilk güzel performansını sergiledi ve bir Euroleague oyuncusu olmaya doğru evrildiğini gösterdi.

         Karşılaşmayı 74-65 kazanan sarı-kırmızılılar, THY Avrupa Ligi'nde 9 maç sonra deplasmanda galibiyet elde etti. Galatasaray Liv Hospital, ligde en son deplasman galibiyetini geçen sezon Top 16'da Zalgiris Kaunas karşısında 84-72'lik skorla almıştı. Galatasaray Liv Hospital, haftaya seyircisiz maçta Alba Berlin’i konuk edecek ve grupta bende iddialıyım demek için güzel bir maç olacaktır. Yazımızın sonunda haftaya oynanılacak mücadelelerde ve TOP 16 turunda bütün temsilcilerimize başarılar dileriz.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder