20 Ocak 2015 Salı

Devre Raporu: Galatasaray

        Geçen sezon şampiyonluğu ezeli rakibi Fenerbahçe’ye kaptıran ve sezonu Türkiye Kupası ile kapatan Galatasaray’da hoca değişikliğine gidildi. Sürekli farklı oyuncularla sahaya çıkması ve devre arasında yaptığı yanlış transferler ile eleştirilen Roberto Mancini gitti ve yerine yine bir İtalyan Cesare Prandelli getirildi. İtalya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda aldığı kötü sonuçlar sebebiyle görevinden ayrılan Prandelli için Galatasaray yeni bir umut, yeni bir heyecandı.

        Göreve gelir gelmez bazı oyuncuları kadro dışı bırakarak herkese ilk sürprizini yapmış oldu. Bu Galatasaray taraftarına son sürprizi olmayacaktı.

        Galatasaray yaz transfer döneminde Tarık Çamdal, Olcan Adın, Yasin Öztekin, Dzemaili, Pandev ve Sinan Gümüş gibi isimleri kadrosuna kattı. TFF Süper Kupa’yı Fenerbahçe’ye kaptırarak sezona başlayan Galatasaray, ligde ilk maçta Bursaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu galibiyete rağmen sahada oynanılan oyun pek tat vermedi.

        Süper Kupa’yı Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray’ın ligde puan kaybetmeden devam etmesi de uzun sürmedi. İkinci haftada evinde Eskişehirspor ile berabere kalan Galatasaray, üçüncü haftada ise deplasmanda Balıkesirspor’a 2-0 mağlup oldu.

        Ligde oynanılan kötü oyun ve devamında gelen puan kayıpları Şampiyonlar Ligi'nde de devam edince taraftarlar iyice Prandelli’yi eleştirmeye başladı. Prandelli’nin akılda kalan az başarılarından biri olan 6. haftadaki Fenerbahçe galibiyeti takımı toparlar mı acaba diye düşünürken işler düzelmedi ve Galatasaray ligde ve Avrupa’da kötü futbol oynamaya devam etti. Şampiyonlar Ligi’nde oynanılan kötü futbol , taraftarın canını yeteri kadar acıtmıyormuş gibi birde Prandelli’nin ‘‘bizim hedefimiz sadece lig ve ona odaklandık’’gibi talihsiz bir açıklama yapması Galatasaray taraftarına kötü bir sürpriz daha olmuştu.

        Şampiyonlar Ligi’nde sonuncu olunması ve ligde oynanan kötü futbol Prandelli’nin sonu oldu ve yerine Galatasaray’ın eski futbolcusu  ve Milli Takım’da Fatih Terim’in  yardımcısı olan Hamza Hamzaoğlu getirildi.

        Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk maçında Ziraat Türkiye Kupa’sı mücadelesinde Eskişehirspor’a rakip oldu  ve sahadan 4-2 galip ayrıldı. Galatasaray’ın başında ligdeki ilk maçı ise, spor kamuoyuna kendini iyice kanıtladığı takım olan Akhisar’a karşıydı. Bu maçtan da galip ayrılan Hamza Hamzaoğlu kadro seçimlerini iyice belirlemişti. Ceza ve sakatlık durumu olmadıkça kadrosunu bozmayan Hamza Hamzaoğlu, bu istikrarıyla ve oynattığı futbol ile taraftarın ve onu göreve getiren yönetimin takdirini kazandı. 4-1’lik Arsenal mağlubiyetinde bile taraftarın, takımı alkışlaması takıma ne kadar güvenildiğinin kanıtıydı.

        Şampiyonlar  Ligi defterini tamamen kapattıktan sonra  oynanılan maçta deplasmanda  Konyaspor’u 5-0 gibi farklı skor ile yenen Galatasaray sonraki haftada yenik duruma  düştüğü mücadelede Mersin İdman Yurdu’nu 3-2 yendi. Kötü oyun ile Gençlerbirliği deplasmanından 1 puan ile dönen Galatasaray ilk yarının son maçında Beşiktaş’ı 2-0 yenerek ilk yarıyı derbi galibiyeti ile kapattı. Bu galibiyet takıma iyice özgüven verdi ve hedefe daha kararlı inanmayı sağladı. Takımdaki kadro istikrarı ve uyumu da oyuncuları mutlu ediyor. Öyle ki santrafor değil de biraz geride oynamaya başlayan Burak Yılmaz bile, bu taktik değişikliğinin kendisi için iyi olduğunu kabul etti. Takıma kadro istikrarı ve oyuncularında istediği oyun anlayışını getiren Hamza Hamzaoğlu, şu ana kadar taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

        Hamza Hamzaoğlu’nun ligin ikinci yarısında yapması gereken bu kadro istikrarını devam ettirmek ve ligin ilk yarısında üst düzeyde verim alamadığı Sneijder ve Bruma gibi oyuncularında performansını arttırmak. Bu isimlerinde tam formda olmasıyla Galatasaray çok kaliteli bir takım olur ve şampiyonluk yarışını bırakmaz.

        Sezona 4. yıldız parolasıyla çıkan ve teknik direktör değişikliğinden olumlu etkilenen Galatasaray, ligin ikinci yarısında da iyi gidişini sürdürebilecek mi hep beraber göreceğiz.

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder