9 Ocak 2015 Cuma

Devre Raporu: Kastamonuspor 1966

        Sezon öncesi Tosya Belediyespor’un isim hakkını alarak güçlü bir yönetim ve şehrin büyük desteğiyle sezona giren Kastamonuspor 1966, teknik direktörlük görevine ise 2.lig’de Dardanelspor takımını çalıştırmış Ahmet Duman'ı getirdi. Kastamonuspor 1966 kulübü hedefini şampiyonluk olarak koydu ve kısa zamanda bir çoğu profesyonel olmak üzere ikisi yabancı 26 futbolcuyla sözleşme imzaladı.Geçen sezonun Tosya Belediyespor ismi ile mücadele eden kulüpten sadece Salim Uzun ve İsmail Tohumat takımda kaldı. Sezon başında Manisa Belediyespor'a transfer olan ardından Kastamonuspor 1966 takımına dönen kaleci Bayram Evler'le beraber geçen sezondan kalan 3 oyuncu oldu.

        Kaleye Bayram'ın yanı sıra geçen yıl Ayvalıkgücü takımıyla 3.Lig'de oynamış bir kaleci Abdulkadir Erdoğan'ı renklerine bağladı. Kastamonuspor 1966'da 26 oyuncudan öne çıkan transferler içinde "Kıbrıslı Gabira" lakaplı Mustafa Yaşınses ilk sırada... Kıbrıs’ın Süper Ligi'ndeki zirvedeki takım Küçük Kaymaklı’dan gelen Mustafa, Kıbrıs'ta gol yüzdesi daha yüksek bir oyuncu olmasına rağmen Kastamonu’da daha çok asistleriyle ön plana çıkıyor, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi maçın son bölümlerinde bile depara kalkması, attığı akıl almaz çalımlar ve nokta asistleri ile ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu fazlasıyla gösteriyor. Göze çarpan bir diğer oyuncuysa Samet Sami Bank; geçen sezonu 3.Lig'de Bafraspor ve Kırıkhanspor’da geçiren Samet attığı 9 golle takımın en çok gol atan iki oyuncusundan biri durumunda. Samet, özellikle Mustafa ve Azmi’nin ortalarını ve koşu yoluna attıkları pasları çok iyi değerlendiriyor, iyi bir bitirici golcü. Takımda orta saha oyuncusu olmasına karşın 9 gole imza atan bir diğer isimse geçen sezon 3.Lig'de Arsinspor forması giyen Gökhan Şanlıtürk. Gökhan uzaktan çok sert ve düzgün şutlar atıp takımına goller kazandırıyor .Geçen sezon Tosya Belediyespor takımından tanıdığımız Salim Uzun da 6 gol kaydetti, 1 golü var ki çok önemliydi. İlk devrenin son maçı olan Termespor maçında, skor 1-1 devam ederken 90+3'de attığı golle Kastamonuspor 1966 takımının devreyi en yakın rakibi olan Yeni Amasyaspor önünde 5 puan farkla bitirmesini sağlayan oyuncuydu.

        Genç oyunculardan fazla süre almamasına rağmen aldığı az sürede iyi işler yapıp kritik goller atan Süleyman Moroğlu da iyi bir alternatif olduğunu gösterdi. Ceyhun Elmas, Buğra Dinler ve Engin Kankal oynadıkları futbolla göz doldurdu. İlk maçlarda tercih edilen Nijeryalı savunma oyuncusu Emeka yerini Buğra Dinler'e kaptırdı ve bir dahada forma şansı bulamadı. Ligin 3.haftasından itibaren Kastamonulu Faruk Öcal takımda forma giymeye başladı ve o haftadan itibaren defansın vazgeçilmez ismi oldu. Tüm maçlarda 90 dakika forma giydi. İlk devre pek forma şansı bulamayan Furkan İlker Baştan, Emeka, Levent ve İsmail gönderilirken grubun diğer favorisi Yeni Amasyaspor’un Furkan İlker Baştan’la anlaşması dikkat çekiciydi.

        Sezon başında Türkiye Kupası ilk turunda Bartınspor’a, Bartın'da oynanan maç sonucunda penaltılarla elenerek kupaya veda eden Kastamonuspor 1966, sezonun ilk maçında da bu kötü gidişini sürdürerek Çarşambaspor’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu ve bu mağlubiyet ilk ve son mağlubiyet oldu. Ligde 2.haftaya gelindiğinde Kaptan Soğuksu Yenicespor maçını 6-1 gibi farklı sonuçla galip gelerek çıkışa geçen Kastamonuspor 1966, evinde oynadığı tüm müsabakaları kazandı. 8.hafta maçında Fatsa Belediyespor’u 4-0 gibi net bir skorla yendi ve lider Yeni Amasyaspor takımıyla deplasmanda karşılaştı. Kastamonuspor1966 maçta kontrollü oynayarak deplasmanda Amasya temsilcisini 2-0 yendi ve liderliği aldı. Bu moral motivasyonla rakiplerini adeta gole boğdu. Ulukavakspor’u 9-0, Turhalspor’u deplasmanda 6-0'lık sonuçla yendi ve devrenin son maçında güçlü Termespor’u son anlarda bulduğu golle 2-1 yenen Kastamonuspor 1966 en yakın rakibi Yeni Amasyaspor’a 5 puan fark attı ve zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Transferde ise 3 oyuncu alacaklarını açıklayan teknik direktör Ahmet Duman, Konyaaltı Belediyespor’da forma giyen 25 yaşındaki forvet oyuncusu Ahmet Burak Kömürcü, Bölgesel Amatör Lig 8.Grup takımlarından Sındırgı Belediyespor’da forma giyen 28 yaşındaki sol bek oyuncusu Çağdaş Çevik ve TFF 2.Lig takımlarından Tepecikspor’da forma giyen 31 yaşındaki sağ bek oyuncusu Ümit Aydemir ile anlaşmaya vararak transferi tamamladı.

Hazırlayan: Feyyaz ÇELİMLİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder