31 Ocak 2015 Cumartesi

Galatasaray, Pana'ya direnemedi.

        Gruptaki direkt rakibimiz ve karşılaşma öncesinde galibiyet mağlubiyet sayılarımızın eşit olduğu Panatinaikos ile Atina'da oynadığımız karşılaşmayı ne yazık ki maçın başından sonuna kadar verdiğimiz ühücum ribaundları ve pota altı sayıları ile kaybettik.

        Özellikle Blums ve Demarcus Nelson'ın ilk periyotta çok rahat turnikeler atması 2.periyot'tan itibaren James Gist'in savunmada ve hücumda efektif oyunu maçın başında oluşan 10 sayılık farkın uzun süre devam etmesinin en önemli nedenleriydi.

        İkinci yarının başında yanlış şut tercihlerimiz ve oyun temposunu hızlandırırken yaptığımız pas hataları 3.periyotun başında farkı 20 sayıya kadar çıkardı.

        Yaş ortalaması yüksek bir takıma sahip olmamız ve dar rotasyonumuzun verdiği dezavantaj ile ne yazık ki 3.yenilgimizi almış olduk.

        Carlos Arroyo'nun maçın içine neredeyse hiç girememesi ve özellikle Young-Kerem Gönlüm ikilisinin sahada olduğu anlarda Panathinaikos'un Fotsis ve Gist gibi dış şutörleri tercih etmesi kapanan uzun oyuncularımızın rakip uzunlarına boş üçlük atmalarına neden oldu.

        Yunanistan basketbolunun temel taşı olan tepeden oyunlar ve sürekli değişen savunma oyunlarına ne yazık ki çözüm üretemeyen Galatasaray Liv Hospital ilk 4 umudunu da azaltmış oldu.

        Maçın sonunda Ender ve Micov'un takımı ateşlemelerine rağmen el yakan topları Diamantidis ve Blums ile iyi kullanan ev sahibi ekip, karşılaşmadan 86-77 galip ayrıldı.

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder