26 Ocak 2015 Pazartesi

KKTC Süper Lig ve 1.Lig Panorama (14.Hafta)

K-Pet Süper Lig
        Yavru Vatan'da liglerin ikinci yarısı bu hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı. 2015'in ilk lig karşılaşmaları oldukça bol gollü geçti ve fileler tam 30 kez sarsıldı. 4 müsabakanın beraberlikle sonuçlanması gözlerden kaçmadı. Ligin açık ara lideri konumundaki Yenicami Ağdelen, Lapta Türk Birliği'ni 13-0 ile geçerek ikinci yarıya görkemli bir giriş yaptı. Ligin ilk yarısında forma giydiği lig karşılaşmalarında yalnızca 5 golü bulunan Esin Sonay, bu maçta patlama yapıp rakip fileleri 4 kez sarsmayı başardı.

        Mağusa Türk Gücü'ne konuk olan Küçük Kaymaklı ise rakibiyle golsüz berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara alırken, Yenicami ile olan puan farkının 11'e çıkmasına engel olamadı. Play-out hattını yakından ilgilendiren mücadelede ise Cihangir, Bostancı Bağcıl'ı 3-2 yenerek bu haftanın tek deplasman fatihi oldu.

Gol Krallığı
21 gol: Ikechukwu Kenneth Ngwoke (Yenicami)
20 gol: Kasım Tağman (Lefke)
11 gol: Halil Turan (Yenicami)
9 gol: Juvenal Uzor (L.Gençlerbirliği), Esin Sonay (Yenicami) ve Makusa (Doğan Türk Birliği)
8 gol: Ammoel Anna (Mormenekşe), Kenan Oshan (Doğan Türk Birliği) ve Mete Sağır (Cihangir)

K-PET 1.Lig
        Haftasonunu oynanan mücadelelerde fileler 17 kez sarsıldı. Lider Limasol Türk Ocağı, Dumlupınar deplasmanında; Esentepe de kendi sahasında Görneç karşısında 2 puan bırakarak ikinci yarıya başladı. Değirmenlikspor da Hamitköyspor'u Şevki, Rıfat ve Sercan'ın golleriyle 3-0 geçerek 2.sıradaki yerini korudu.

        Haftanın tek deplasman fatihi Düzkaya Kültür de Göçmenköy'ü 4-2 ile geçerek 4.sıraya tırmandı. Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelede ise Gençlikgücü'nü 3-0 ile geçen Akıncılarspor rakibinin 2 puan önüne fırlayıp ateş çemberinden sıyrılmayı başardı.

Gol Krallığı
12 gol: Yağış Gençay (Düzkaya Kültür Ocağı)
11 gol: Bekir Yıldız (Düzkaya Kültür Ocağı)
10 gol: Sercan Çoban (Değirmenlikspor)
9 gol: Özgür Ongun (Limasol Türk Ocağı)
8 gol: Celal Habeşoğlu (Hamitköyspor), Mustafa Arnavut (Görneç Kültürspor), Şenol Hızlıoğlu (Limasol Türk Ocağı)


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder