2 Ocak 2015 Cuma

Röportaj: Tahir Koçak

İsveç’te Türk bir sol bek! Tahir Koçak
        İnternet ortamında arattığınızda Türkçe bazı haberler bulmanız mümkün Tahir ile alakalı. Potansiyeli ve bazı büyük kulüpler tarafından denendiği gibi mesela. Göteborg’un Hacken alt yapısında başlayan serüven şehrin diğer takımı Gais ile devam ediyor Tahir için. 1996 doğumlu ve İsveç 2.ligi ekibi Gais’de görev alıyor şu sıralar. Ülke olarak sol bek konusunda yaşadığımız sıkıntı malumunuz. Ee Tahir’de hazır sol bekte görev alıyorken, bir irtibata geçeyim dedim kendisiyle. Sağ olsun kırmadı beni ve az ama öz bilgiler aldım kendisi hakkında. Bakalım kimmiş Tahir Koçak ve neler yaparmış? Keyifli okumalar.

Türkiye ile bağlantın hakkında bir şeyler söylemen gerekirse ilk başta?
        İsveç doğumluyum. Ebeveynlerim Türk. Ailem aslen Ankaralı. Her sene de geliyoruz Türkiye’ye.

Takımınızın kaptanı olan ve seninle de aynı bölgede görev alan Gustafsson sakatlanmış ve sezonu kapatmış. Sen de profesyonel sözleşme imzaladın hayırlısıyla. Sol bekte izleyecek miyiz bu yıl seni?
        Evet sezonu kapattı. İnşallah izleyeceksiniz.. Sol bekte ben ve bir isim daha var. İkimiz arasında büyük bir mücadele olacak sol bek için.

Moenza mı? Gustafsson'a da üzüldüm bu arada ama senin için sevindim.
        Evet. Aynen benim önümü açtı ama tabii ki rakibim olsa da üzücü bir şey.

(Buraya araya girmek isterim çünkü bu sorularıma paralel birkaç detay var. Tahir Gais’e geldikten sonra ilk verdiği röportajda şöyle der; ‘Öncelikli hedefim Gustafsson’dan formayı almak. Zaten yaşlanıyor da. Formayı aldıktan sonra da dünyanın en iyi sol beklerinden biri olmak istiyorum!’ İlk aşama tamam, sıra diğerlerinde. Hadi inşallah)

Senle birlikte alt yapıdan A takıma çıkan isimler oldu. İşiniz zor olacak sanki bu yıl?
        Alt yapıdan iki 95’li isim çıktı A takıma. Tabii gerçek A takım kontratı değil bu. Lärling kontrakt denen ve 1 yıllık yapılan çıraklık sözleşmesi.

Wanderson vardı Gais’de hatırlarsın. Şimdilerde Rusya’da forma giyiyor. Mervan'lı (Gençlerbirliği forması giyen Mervan Çelik) zamanlar. O zaman hayrandım Gais'e ama Wanderson gidince kötüye gitti takım maalesef. Sen ne düşünüyorsun?
        Doğrudur. Mervan’la ben komşuyduk. Gais’e gelme sebeplerimden biri de o zaten. Hacken’da kendimi geliştirme anlamında uygun bir ortam yoktu. Mervan’ın şehrin diğer takımı Gais’de olması ve bizim de onunla zamanında komşu olmam etkili oldu.

Sol bek olarak yazılıyor çoğu yerde senin için ama senden öğrenelim işin aslını?
        Önceden orta saha oynuyordum. Milli takıma seçilince bende de sol bek özelliği olunca orada denendim ve sonrasında tamamen sol bek oldum.

Orta sahada görevin neydi peki tam olarak?
        Sol bek olmadan önce orta sahanın göbeğinde ve sol açıkta oynuyordum. Iki yönlü oynuyordum diyebilirim.

Vay be şaşırdım cidden. Hacken'dan neden ayrıldın peki? Bence Hacken alt yapı anlamında son dönemde daha iyi işler yapıyor.
        Benim oynadığım dönemde genç oyunculara önem vermiyorlardı. Benim milli takımdaki antrenörüm aynı zamanda Gais U19’da da görev alıyordu. Beni davet etti Gais’e. Ben de hayır diyemedim ve U19’da görev almaya başladım Gais’de. 6 ay sonra da A takıma yükseldim zaten.

Kaç yaşından beri futbol oynuyorsun peki?
        5 yaşından beri.

İdolün olarak bir ismi ben okudum bir başka röportajında ama bir de şimdi duyalım senden?
        İdolüm, Zanetti.

Oyun stilin, pozitif ve negatif yanların nelerdir?
        Hücuma epey destek veriyorum. Hızım iyi ve topla hızlanma konusunda da kendimi iyi görüyorum. Bire birde rakibi iyi karşılıyorum ama ara ara pozisyon alma konusunda sıkıntılarım olabiliyor. 1.75 boy nedeniyle kafa topların da sorun çıkarabiliyor. Ayrıca sol ayağımla çektiğim şutlara da parantez açabilirim.

Türk basını bir ara epey yazmıştı milli takıma mutlaka alınacak, Türk takımlarının takibinde gibi. Oldu mu hiç bu tarz şeyler?
        Birkaç takım takip ediyor beni Türkiye’den evet. İsim veremem ama Süper Lig’den takımlar olduğunu söyleyebilirim.

Milli takım için ne düşünüyorsun? A milli takım için Türkiye'den teklif aldın mı hiç? İsveç ile Türkiye arasında tercih yapmak durumunda kalsan kararın ne olur?
        A milli takım için hiç teklif almadım Türkiye’den. Alt yaş kategorileri için beni istediler fakat ben İsveç’i tercih ettim. Açıkçası şu an ya da ilerde bana A milli takım daveti gelse bile ben yine İsveç’i seçerim.

Umarım İsveç A milli takımına kadar da yükselirsin.
        İnşallah!

Çok beğendiğin bir Türk futbolcu var mı Tahir?
        Küçüklükten beri Gökhan Gönül’ü beğeniyorum. Son zamanlarda ise Caner Erkin favorim.

Fenerbahçelisin galiba? :)
        Hayır takım tutmuyorum. :)

Allsvenskan'dan beğendiğin isim var mı peki? Mesela ben Albornoz'a hayrandım. Brommapojkarna zamanından beri. Şimdilerde de Wahlqvist'i beğeniyorum. Milli takımda da oynamışsınızdır belki bir arada.
Evet 4 mac beraber oynadık. Çok beğendiğim bir isim yok Allsvenskan’dan maalesef.

Beni beğensinler diyorsun. :)
        Haha :)

Tahir, zamanında Milan'ın seni istediği ve Milan’da denemelere çıktığın yazıyor. Doğru mu bunlar?
        Evet doğru. İtalya’ya da gittim ama sadece görüşme için. İdmana çıkmadım. 15 yaşındayken beni istemişlerdi.

Son sorum. Hedefledigin, gelmek istediğin nokta nedir?
        Yurt dışında büyük bir kulüpte oynamak ve eğer Türkiye’ye tranfer olursam bir gün, Türkiye’nin en iyi sol beki olmak!

Tack! (Teşekkürler)
        Inga problem! (Sorun değil)

Röportaj: Emrah Çetin
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder