22 Ocak 2015 Perşembe

Senegal Ligi'nden Notlar

        Lunaparklardaki çarpışan otoların çalışma prensibini andıran taktiksel derinlik ve fiziksel kapasitelerin sınanmasıyla ortaya çıkan seyir vaadi ile devam eden Senegal Ligi'nden birkaç not derledim.

        AS Pikine takımının oyuncusu 92 doğumlu Pape Sangoné Sarr için ligin en iyisi demekte bir beis yok. Hücumun her bölgesinde verimli olabilen 1.72 boyunda ve kalın kemikli oyunkurucu, İsviçre'nin Zürich takımı ile dirsek temasında. Daha önce ASC Jeanne d'Arc ve Dakar merkezli Rönesans takımlarının formasını giyen Sarr, bu transferlerinin birini kanat, birini de santrafor kisvesiyle yapmıştı. Geçtiğimiz sezon AS Pikine formasıyla forvet arkası mevkinde faydalanılan Sarr, 22 maçı 8 gol ile tamamlamıştı.

        Ligin en iyi kalecisi demek belki zor ama en iyi 3 kalecisinden biri denebilecek Matar Deme, mevcut kulübü Mbour Petite Coté'ye Yeggo Foot Pro takımından dahil olmuştu. Yaşı epey var, 1980 doğumlu. 1. kalecilik için yine kendisi gibi veteran olan 1982 doğumlu Ousseynou N'Diaye ile yarışıyor.
       Eski ismi Touré Kunda de Mbour olan, şimdinin Mbour Petite Coté takımı; geçmişinde Avrupa tecrübeleri bulunan, gerektiğinde sağ bek, nadiren sol bek ve çoğunlukla stoper mevkinde hizmetinden faydalanılan 1979 doğumlu Pascal Mendy'i transfer etmişti. Senegal milli takımı için de abilik rolünü üstlendiği dönemler bulunan Mendy, 2003-2006 yılları arasında Rus Dinamo Moskova, 2007-2008 arası Litvanya temsilcisi Kaunas ve 2009'daki kafa tatilinin ardından 2010 ve 2013 arasında 3 Beyaz Rus ekibinde forma giymişti (FC Partizan Minsk, FK Dinamo Brest ve FK Torpedo Zhodino) . Mendy, 31 Aralık 2014'te Mbour Petite Cote adına ilk resmi golünü attı, takımın önemli bir oyuncusu ve büyük bir tecrübe.

         ASC La Linguére takımının sağ beki Valentin Keny, tekmeye kafa sokan yapıda bir aidiyet temsili olmasına rağmen maç kaçırdığına rastlamak çok mümkün değil. Ligin izlemeye değer oyuncularından.

Mohamed Remi Gomis
        Gurbette geçirdiği 2 yılın ardından ASC La Linguére formasıyla Senegal'e dönüş yapan 1990 doğumlu atletik santrfor Mohamed Remi Gomis, ligin önemli oyuncularından. Son olarak Portekiz 2. liginde SC Portimonense formasıyla 8 maçta 0 gollük bir sezon performansı ve Tunus 2. lig ekiplerinden ES Beni Khalled formasıyla yine yaralı parmağa merhem olamadığı bir sezonu tamamlamıştı.

GOL İSTATİSTİKLERİ
3 golü bulunanlar
Aristide Simon Diedhiou – Diambars
Lamine Fanné – ASC Diaraf
Mouhamed Sene – Olympique de Ngor
Mamadou Niang – ASC Niary Tally

2 golü bulunanlar
Aliou Badji – Casa Sports
Baye Gadio Cissé – US Ouakam
Seyni Diagne – US Ouakam
Mamadou Aly Diouf – ASC La Linguère
Kingsley Elechi – Guédiawaye FC
Mouhamadou Lamine Kané – ASC Suneor
Sory Keita – AS Douanes
Abdoulaye Ndiaye – ASC Niary Tally
Alioune Ndiaye – ASC Diaraf
Ousmane Lamine Ndiour – Stade de Mbour
Ugochukwu Nwachukwu – Guédiawaye FC
David Sambou – ASC Suneor

(  *Son haftasına bakamadım, Asya & Afrika Kupası'nın, konsantrasyonumun ve vaktimin büyük bölümünü alması sebebiyle. Ligin 7. haftası tamamlandı. )


        Oyuncu fabrikası Diambars'ın gol yükünü üstlenen Aristide Simon Diedhiou'ya kitlenmiş kamerayla önemli pozisyonlar kolajı göz atmaya değer. (Highlight'ı çevirmeye çalışıyorum, enstantane denmiyor, onu da çevirmek icap ettiğinden)

Hazırlayan: Yiğit Can ERTUNÇ
Transfer Merkezi Başyazarı
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder