4 Şubat 2015 Çarşamba

Aydın Derbisi: Sökespor-Kuşadasıspor

        Hâkkâri haricindeki diğer tüm illerinde Bölgesel Amatör Lig'e yükselme yarışı son sürat devam ediyor. Liglerin tamamlanıp baraj maçlarının oynanmasına yaklaşık 3 aylık bir süre var; fakat bu zorlu lige terfi edebilmek adına kritik dönemeçler de söz konusu...

        Efeler diyarı Aydın'da pazar günü zirveyi yerinden oynatacak mücadeleye sahne olacak: Sezona "BAL" hedefiyle başlayan iki ezeli rakip, Sökespor ve Kuşadasıspor kozlarını Söke İlçe Stadı'nda paylaşacak. Müsabakanın başlama vuruşu 14:00. Sezon öncesi çekilen 3 takım nedeniyle lig 10 takımla oynanıyor; bu kritik müsabakayı da dâhil edersek iki takımın ligde yalnızca 6 karşılaşması kaldı. Bu karşılaşma yalnızca bu iki takımı değil, üçüncü sırada yer alan Merkez Yeniköyspor'u da yakından ilgilendiriyor.

        Aslında iki takımın kaderi BAL'daki Aydın temsilcilerinin performansına bağlı. Aydın'ın BAL'da 3 takımla temsil etme hakkı var. Şu anda Didim Belediyespor 3.Lig hesapları yaparken, İncirliova Belediyespor ligin dibinde yer alıyor. Bozdoğan Belediyespor da nispeten rahat konumda...

AYDIN SAL PUAN DURUMU

BAL 8.GRUP PUAN DURUMU

BAL STATÜSÜ

TAKIM ANALİZİ
Sökespor
        Geçen sene zirvenin tam 18 puan gerisinde kalarak ligi 7.sırada tamamlayan kırmızı-lacivertliler, transfer sezonunu oldukça haraketli geçirdi: Levent Cevahir, Mehmet Ali Moğul ve Cavit Çölyürek (Didim), Hüseyin Yılmaz (İzmir BŞB), Mehmet Özveren (Salavatlı), Fikret Enhoş (Çiğli), İsmail Tütüncü, Hasan Tatlı ve Cihan Peker (İncirliova)'i kadrolarına katarak ligin en iddialı ekiplerinden birini oluşturdular. Tevfik Ata Tekin'in öğrencileri yalnızca 4.haftadaki Kuşadası randevusundan puansız ayrıldılar. Üstelik o müsabaka bu sezon gol atamadıkları tek müsabaka idi. En son 1997-98 sezonunda 3.Lig'de mücadele eden kırmızı-lacivertliler zaman zaman zirve mücaedelesi yapsalar da  profesyonel liglere bir türlü geri dönemediler. Bir ara 1.Amatör'e kadar gerileyip toparlandılar. 2012-13 senesinde Bölgesel Lig'de mücadele ettiler; ancak ligi 32 puanla 9.sırada tamamlamalarına karşın, il statüsü azizliğine uğrayıp Süper Amatör'e geri dönüş yaptılar.

Kuşadasıspor
        Önceki sene averajla küme düşen Güvercinler, geçen sezon mücadele ettikleri 1.Amatör 2.Grup'ta 42 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyip Süper Amatör'e geri döndüler. Onlar da eski parlak günlerine bir an önce dönmek adına kadrolarını güçlendirdiler: Orçun Akgün (Erdek), Mustafa Adam Hasan, Alim Emiroğlu, Halim Dönmez (Çine), Serhat Yağlı (Acarlar), Şahin Ögmen (Atça), Mustafa Yorgancıoğlu (İsabeyli)

        Sezona 1-0'lık Merkez Yeniköy yenilgisiyle başlayan Ada, daha sonraki maçlarını alıp ilk yarıyı averajla lider tamamladı; ancak ikinci yarının ilk haftasında belalısı Merkez Yeniköy karşısında 2 puan kaybedince zirveyi Sökespor'a kaptırdılar. Ligin en golcü takımı konumunda olan siyah-beyazlılar, yalnızca ligin ilk haftasında gol atamadılar.1984'te profesyonel liglere dâhil olan Güvercinler, daha sonraki yıllarda belediyenin desteğini çekmesiyle şaşalı günlerine nokta koymak zorunda kaldı ve amatöre yuvarlandı. 14 senedir profesyonel liglere uzak olan siyah-beyazlılar, BAL'ın ilk kez düzenlendiği 2010-2011 sezonunda yer aldılar; fakat Aydınspor 1923'ün şampiyon olmasına karşın, o zamanın il statüsünün engeline takılıp doğrudan küme düştüler. Eğer şimdiki statü geçerli olsaydı, siyah-beyazlılar baraj müsabakası oynayacaktı. Geçen sene Aydınspor'u 2.Amatör'de şampiyon yapan Erman Kırmızı ile yola çıkan Ada, Ekim ayından bu yana Özer Erdem ile yoluna devam ediyor.

İki takımın son 5 karşılaşması ile profesyonel lig mücadeleleri:
Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder