24 Şubat 2015 Salı

Maç Öncesi Analiz: Y.Malatyaspor-Ümraniyespor

        Şubat'ın son günlerini yaşadığımız bugünlerde Spor Toto 2. ve 3.Lig'de yarın ve bu hafta sonu zirveyi çok yakından ilgilendiren müsabakalarla futbolseverler gerçek bir şölen yaşayacak. Heyecan perdesi yarın Yeni Malatyaspor – Ümraniyespor müsabakasıyla açılıyor. Bizler de takımları elimizden geldiğince analiz etme gereği duyduk. Umarım keyif alırsınız.

YENİ MALATYASPOR
        Geçen sene yine Beyaz Grup'ta mücadele eden Kaplanlar, play-off'un ilk turunda Hatayspor'a boyun eğince umutlarını bu seneye erteledi. Geçen seneki kadrodan yalnızca 6 ismi tutan Doğu ekibi, kadroyu baştan aşağı yenileyip genel olarak PTT 1.Lig'de ilk 11'de forma giyen oyuncuları transfer ederek sezona başladı.

        Sezona Mustafa Uğur ile başlayan Malatya, Aralık ayında üst üste alınan Menemen ve Keçiörengücü yenilgileri nedeniyle Mustafa Uğur ile yollarını ayırıp Feyyaz Uçar ile anlaştı. Uçar ile şu ana kadar 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, maç fazlasıyla lider konumda bulunuyor.

        Malatyaspor iç sahada aldığı 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle ligin en başarılı evsahibi takımı konumunda. Ayrıca attıkları 41 golle ligin yine zirvesindeler. Yaş ortalaması 27 olan sarı-kırmızılılar, 3.9 milyon Euro'luk değeri ile ligin en pahalı kadrosuna sahip.

        Şu ana kadar oynadıkları 25 müsabakada 67 sarı, 7 kırmızı kart gördüler. Özellikle takımın deneyimli oyuncuları Ersin Veli ve Emre Toraman 9'ar sarıyla başı çekiyor. Onları 7 sarı kart ile bir diğer deneyimli oyuncu Serkan Çalık takip ediyor.

        Sezon başında Alanyaspor'dan alınan santrafor Aydın Çetin, 12 golle takımın en golcü oyuncusu konumunda. Gurbetçi oyuncu bu sezon ayrıca tüm müsabakalarda da forma giydi.

        Sol kanatta görev yapan Ramazan Kahya, orta saha İrfan Başaran ve kaleci Şener Özcan takımın istikrar abideleri; fakat Başaran sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak. Bu zorlu müsabakada ayrıca Samed Kartal ve Sadık Çiftpınar sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.


ÜMRANİYESPOR
        Geçen sene 3.Lig 1.Grup'ta 69 puanla rahat bir şekilde ipi göğüsleyen İstanbul ekibi, geçen sezonki kadrosundan 12 ismi tutarak sezona başladı. Ertelenen maçlar nedeniyle 2 maç eksiği bulunan kırmızı-beyazlılar, bu rağmen lider Malatya'nın yalnızca 2 puan gerisinde...

        İç sahada yenilgisi bulunmayan Anadolu Yakası ekibi, dış sahada aldığı 4 galibiyet 6 beraberlik ve 2 yenilgiyle averajla üçüncü sırada yer alıyor. Yaş ortalaması 25 olan Ümraniye, 2.6 milyon Euro ile ligin en pahalı ikinci ekibi konumunda. Son haftalarda alınan golsüz beraberlikler zirve yarışında yara almalarına sebep oldu. 14 golle ligin ligin en az gol yiyen ekibi olan Ümraniye, rakip fileleri 30 kez sarsabilmiş. Ayrıca kırmızı-beyazlılar oynadıkları 23 maçta 62 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Zaten o kırmızı kartı da ligin ilk yarısında 2-1 kazanılan Yeni Malatya randevusunda Mustafa Çakır görmüştü.

        2011'den beri takımın formasını giyen santrafor Özer Kutlu, 7 golle takımın gol yükünü çekiyor. Geçen seneki kadroda da yer alan orta saha Samet Asatekin de Kutlu'yu 6 golle izliyor. Bu sezon tüm müsabakalarda ilk 11'de yer alma başarısı gösteren sol kanat Bahadır Taşdelen de rakip fileleri 4 kez sarsmış durumda. Orta sahada görev yapan Ziya Şakar da tüm müsabakalarda forma giyen diğer oyuncu; yalnız gördüğü 10 sarı kart ile takımın en hırçını...


Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder