25 Şubat 2015 Çarşamba

Oyuncu Raporu: Seyid Ahmet Han

        Seyid Ahmed Han, 7 Temmuz 1994'te Malatya'ın Battalgazi ilçesinde dünyaya geldi. Genç futbolcu henüz 12 yaşındayken yaşadığı ilçenin takımı olan Battalgazispor ile futbola başladı. Burada başarılı performanslar sergileyen Seyid'i 2008 yılında ise doğduğu şehrin büyük takımı Yeni Malatyaspor'un alt yapısı transfer etti.

        Yeni Malatya'da 3 sezon geçiren Seyid, 2011 yılında ise BAL takımlarından Orduzuspor'a transfer oldu. Ordu'da 10 ay geçiren ve başarılı oyunuyla beğenileri toplayan Seyid'i 2012 yılında ise Sivas 4 Eylül Belediyespor transfer etti. 3 sezondur Sivas'ta başarılı performanslar sergileyen oyuncu ön libero, sağ bek ve stoper mevkilerinde rahatlıkla oynayabiliyor. Sıklıkla ön liberoda kullanılan futbolcu, oyununun her iki yönünü de rahatlıkla oynayabilen bir isim. Şimdi bu futbolcunun güçlü ve zayıf yönlerine beraber bakalım.

Güçlü Yönleri
Oyunun iki yönünü de oynayabilmesi: Genç futbolcu, oyunun hem defansif hemde ofansif yönünü çok iyi bir şekilde oynayabiliyor. Defansta zaten sağ bek ve stoper mevkilerinde de rahatlıkla oynayabilen futbolcu, iki mücadeleler de ayakta kalıyor ve güçlü fiziği ile rakipleri yıldırıyor. Ofansif yönde ise ileriye iyi paslar atabilen futbolcu golleri ve asistleri ile de dikkat çekiyor. Oyuncu, uzaktan attığı ara paslarla ve ikinci bölgeye yolladığı isabetli kısa paslarla oyunun ofansif yönünde de çok başarılı.

Uzaktan şutlar: Seyid Ahmet'in uzaktan şutları çok iyi. Zaten Seyid Ahmet attığı 5 golün 3'ünü de uzaktan attı. Oyuncu 25-30 metre aralığında çok sert ve isabetli şutlar çıkartabiliyor. Kendini bu konuda biraz daha geliştirebilirse ilerde en büyük özelliklerinden biri de bu olur.


Oyunu geriden kurma beceresi: Genç orta saha, oyunu geriden iyi okuyabiliyor ve ileriye çok sağlam paslar çıkartabiliyor. Böylelikle atakları yönlendirerek oyunu geriden kurabiliyor. Seyid, ön liberoda oynamasına rağmen bir maestro gibi oyunu yönlendirebiliyor. Bu tarzıyla belki biraz abartı olacak ama oyuncuyu Selçuk İnan'a çok benzetiyorum.

Hırslı, agresif olması ve fiziği: Seyid Ahmet'in bir başka güzel özelliği de hırslı olması. Zira oyuncu rakiplerinden top kapmak için adeta savaşıyor. Agresif ve hırslı oyunuyla da rakibi rahatsız eden oyuncunun bu özelliği de çok iyi bir seviyede. Seyid Ahmet'in fiziği de çok iyi zaten oyuncu iki mücadelelerde bu özelliğini gösteriyor.

Pozisyon bilgisi ve ön sezisi: Seyid Ahmet'in bulunduğu mevki açısında belki de en önemli özelliği bu. Çünkü bir ön libero iyi bir pozisyonda yer alırsa top kapma işini de kolaylıkla yapabilir. Ön sezisi de çok iyi olan oyuncu karşısındaki rakibin hamlesini ve nereye gideceğini çok iyi kestirebiliyor.

Zayıf Yönleri
Tecrübe: Elbetteki 21 yaşında olan futbolcunun en zayıf yönü tecrübedir. Oyuncu her ne kadar 3. Lig'de oynasa da biraz daha tecrübeye ihtiyacı var. Seyid, bu tecrübesizliği de giderek üstünden atacaktır. Oyuncu son 2 sezonda 50 maça çıktı ve böyle sürekli oynarsa bu dönemi çabuk atlatabilir.

Heyecanlı oluşu: Oyuncunun belki de tecrübesizliğinden dolayı bu kötü özelliği dikkat çekiyor. Seyid, maç içerisinde çok çabuk heyecana kapılabiliyor ve gereksiz hamleler yapabiliyor. Kendini biraz daha kontrol etmeyi öğrenmesi gerek.

        Seyid Ahmed Han'ın genel özellikleri böyle. Oyuncunun güçlü yönleri zayıf yönlerini bastırır nitelikte. Zaten izleyen herkeste bunu çok rahat görebilir. Seyid Ahmet eğer bu istikrarlı ve başarılı oyununu devam ettirirse kendisini ilerde Süper Lig'de çok rahat izleyebiliriz. Seyid Ahmet özellikle hücuma verdiği katkılarla ön plana çıkıyor. Oyuncu ön libero olmasına rağmen 5 golle oynuyor. Seyid Ahmet'i isteyen bir çok PTT 1.Lig kulübü bulunuyor. Oyuncunun Sivas 4 Eylül Belediyespor'la 2018'a kadar sözleşmesi devam ediyor.

Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder