11 Şubat 2015 Çarşamba

TKB2L'de İlk Tur Maçlarının Ardından

        Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi'nde ilk tur maçları sona erdi. Toplam 34 takımın katıldığı ilk tur maçlarının ardından gruplarında ilk 6 sırayı alan 24 takım bir üst tura çıktı.

        İlk tur maçlarının ardından İstanbul BGD, Bursa Büykşehir Belediyesi, İstanbulgücü, Fenerbahçe Koleji, Dinçspor ve Yalova Vıp A Grubu'ndan; Mersin Basketbol, Yakın Doğu Üniversitesi, Mersin Kurtuluş, KRM Bakospor, Mersin Üniversitesi ve Meskispor B Grubu'ndan; Çankaya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi, Ted Ankara Kolejliler, Samsun Ses Okulları, Ferko Ilgaz ve Nevşehir Ghsim C Grubu'ndan; Urla Eda, Urla Belediyesi, Edremit Belediyesi Gürespor, Antalyanın Yıldızları Gençlik, Anadolu Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi D Grubu'ndan 2.tura yükselen takımlar oldu.

        Ligin en fazla sayı üreten takımı, 1382 sayı ile Çankaya Üniversitesi olurken, potasında en fazla sayı gören takım 1459 sayı ile Niğde Türk Telekom oldu. Ligde en fazla sayı averajına sahip takım 684 sayı ile Yakın Doğu Üniversitesi olurken, -822 sayı averajı ile Niğde Türk Telekom bu kategoride son sırada yer aldı.

        İlk Tur maçlarının ardından ligde yenilgisiz tek takım İstanbul BGD olurken, Mepsan ve Sakarya Üniversitesi galibiyetle tanışamadı. Ligde ilk tur maçlarının ardından sayı krallığında Yakın Doğu Üniversitesi'nden Aisha Mohammed 26 sayı ortalaması ile birinci, Mersin Üniversitesi'nden Olana Staschuk 20,2 sayı ortalaması ile ikinci, Urla Belediyesi'nden Eyfel Karaoğlu 18,8 sayı ortalaması ile üçüncü oldu.

        Ribaund krallığında, 16,0 ribaund ortalaması ile Ses Okullar 55 Gençlik'ten Sümeyra Bayhan ilk sırada yer alırken, Aisha Mohammed 15,4 ribaund ortalaması ile ikinci, İstanbul Gücü'nden Toni La Che Young 14,7 ribaund ortalaması ile 3.sırada yer aldı.

        Asist krallığında ise Edremit Belediyesi Gürespor'dan Halime Uykan 7,9 asist ortalamasıyla birinci, Urla Eda'dan Deniz Boz 7,15 asist ile ikinci İstanbul BGD'den Gizem Yavuz 5,5 asist ortalaması ile 3.sırada yer aldı.

        Blok krallığında Toni La Che Young 3.00 blok ortalaması ile birinci, Edremit Belediyesi Gürespor'dan Selin Öztekin 1,80 ortalaması ile ikinci, Olena Staschuk 1,76 blok ortalaması ile 3.oldu.

        Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi'nde 2. Tur grupları şu şekilde oluştu:
A Grubu: B.G.D., Yakın Doğu Üniversitesi, TED Ankara Kolejliler, Antalya’nın Yıldızları, MEÜSK, Yalova VIP.
B Grubu: MBK Nevşehir, HBVÜ Edremit Belediyesi Gürespor, Fenerbahçe Koleji, MESKİ Spor, Ferko Ilgaz Mountain Resort Kastamonu Basketbol.
C Grubu: Urla Edaspor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Mersin Kurtuluş, Ses Okulları 55 Gençlik, İzmir BŞB., Mudanya Belediyesi Dinçspor.
D Grubu: Çankaya Üniversitesi, Urla Belediye Gençlik, İstanbulgücü, KRM Bako Spor, Nevşehir GHSİM, Anadolu Üniversitesi.

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder