4 Nisan 2015 Cumartesi

Euroleague'de Komplo Teorileri

        Turkish Airlines Euroleague Top 16'da sona gelindi. Ancak Top 8'de kimler yer alacak kim kimle eşleşecek henüz belli değil. 13.hafta karşılaşmalarında da netleşmeyen ve son haftaya kalan belirsizlikleri mercek altına aldık.

E GRUBU
        Real Madrid, Galatasaray Liv Hospital'ın yer aldığı grupta zirvede. Son hafta kendi seyircisi önünde Zalgris Kaunas'a karşı sürpriz bir mağlubiyet almadığı takdirde grubu birinci bitirecek çünkü aynı galibiyet sayısına sahip Barcelona'ya karşı ikili averajda üstün durumda. Real Madrid'in grubu birinci bitireceğini düşünürsek rakibi F Grubu'nun dördüncüsü Anadolu Efes ya da Labarol Kutxa olacak. İkincilikte yerini sağlamlaştıran Barcelona ise Real Madrid'i yenerek moral depoladı. Son hafta İstanbul deplasmanında Galatasaray'a karşı skor ne olursa olsun grup ikinciliği kesinleşen Barcelona'nın Real Madrid'in maçına göre birinci olma şansı da var ama Çeyrek Final'de büyük bir olasılıkla Barcelona- Olympiakos eşleşmesi göreceğiz.

        E grubunda asıl merak edilen 3-4-5.sıralarda hangi takımlar yer alacak. 8 galibiyet 5 mağlubiyetle 3.sırada yer alan Maccabi, 7 galibiyet 6 mağlubiyetli Alba'ya konuk olacak. İsrail'de oynanan maçı Alba Berlin kazandığı için bu maçı 1 sayıyla kazanması bile Alba'ya ikili averajda üstünlük sağlıyor. Son hafta ise Panathinaikos, Kızılyıldız'a konuk oluyor. Alba ve Pana'nın maçı kazanması durumunda ise işler daha karışık. Galibiyet-Mağlubiyet sayısı aynı olan 3 takım arasında üçlü averaj hesapları yapılacak. Eğer Alba Maccabi'yi yener, Panatinaikos da Kızılyıldız'ı yenerse Alba 3. olacak, Panathinaikos 4. sırada yer alacak, Maccabi elenecek.

F GRUBU
        Bu grupta yeri kesin olan tek takım Olympiakos. Yunanistan ekibi F Grubunu 3.sırada bitirecek ve E Grubu'nun 2.si ile karşılaşacak. Bu durumda Pire takımını İspanya'ya gitme mecburiyetinde bırakıyor. CSKA Moskova ise Armani Milano deplasmanında yenilmezse lider olacak ve E Grubu'nun 4.'sü olacak Maccabi-Pana ya da Alba üçlüsünden biriyle eşleşecek.

        Belki de haftanın en merak edilen sorusu Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes, Unicaja Malaga-Labarol Kutxa maçlarından çıkacak sonuçlar olacak. ilk 2'yi garantileyen Fenerbahçe Ülker, CSKA'nın alacağı mağlubiyete göre lider olabilir ancak Anadolu Efes'i yenmesi kaydıyla. Fenerbahçe de tıpkı CSKA gibi Maccabi-Pana ya da Alba'dan biriyle eşleşecek. F Grubu'ndaki en kritik konu grup 4.sü kim olacak. Anadolu Efes'in Fenerbahçe'yi yenip İspanya'daki sonuca bakmaksızın gruptan çıkması gerekiyor. Ancak Fenerbahçe'nin kazanması durumunda Malaga'nın Labarol'i yenmesi Anadolu Efes'i yine de üst tura taşıyacak.

TAHMİNİ TOP-8 EŞLEŞMELERİM
CSKA Moskova - Panathinaikos
Fenerbahçe Ülker - Maccabi Tel Aviv
Olmypiakos - Barcelona
Real Madrid - Anadolu Efes

Hazırlayan: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder