21 Nisan 2015 Salı

Hedefe İki Kala / BEYAZ

        Kırmızı Grup'ta son iki hafta kala son durumu dün anlatmıştık. Hatta yazının başında iki grubu karşılaştırmış ve Beyaz Grup'ta şampiyonluğun Kırmızı Grup'a göre daha kolay olacağını söylemiştik. Sezon başı gruplar belirlendiğinde iddiası olmayan takımlar bile ‘’Play off oynarız’’ diye geçirmiştir içinden. Bir grup, diğer gruba göre 1 fazla takıma sahip olacaktı, nedeni Ankaraspor’un geçen sezon PTT 1.Lig’e dahil olmasıydı. Şimdi hep birlikte 19 takımlı ligi ele alalım.


        Şampiyonluk yarışı son birkaç haftaya kadar 3 takımın arasında gidiyordu, ama Ümraniyespor, kırmızı gruptaki İnegölspor gibi yarıştan koptu. Yeni Malatyaspor ile Pendikspor arasında devam ediyor yarış. Yeni Malatyaspor, kaç sezondur lige hep şampiyonluk parolasıyla çıkıyor, play-offlara kadar katılıyor, oradan sonra olmuyor. Her sezon aynı gitmesi yıprattı Malatyalıları, bu sene başında artık herkes elini taşın altına koydu ve takım kuruldu. Sene başında kurulan takımlara baktığımızda iki grubun da Sarı-Kırmızılı takımları PTT 1.Lig’den gelen futbolcular, harcanan paralara baktığımızda liderliğin en güçlü adayları duruyordu ki son iki haftaya girerken de durum bunu gösterdi. Yeni Malatyaspor son haftalara kadar liderliği alamıyordu ve liderlik senenin flaş takımlarından Pendikspor’daydı. Pendikspor’un yaşadığı puan kayıplarını değerlendiren Yeni Malatyaspor 2 hafta önceye kadar Pendikspor’un 4 puan önünde liderdi ve o hafta sonu evinde Pendikspor’u ağırlayacaktı. Pendikspor’u yendiği takdirde bugün belki de PTT 1.Lig kutlamalarına başlayan Yeni Malatyaspor, olaylı maçta son dakikada mağlup oldu. Bu hafta Pendikspor’un Fethiye’ye puan kaybetmesiyle puan farkını 3’e çıkaran Yeni Malatyaspor son iki haftada şampiyonluğu göğüslemek için çabalıyor. Yılın flaş takımı Pendikspor ise, son düdük çalana kadar savaşacaklar. Kalan iki maçta galip gelip Yeni Malatyaspor’un maç kaybetmesini bekleyecekler. Bu hafta Yeni Malatyaspor play-offları garantilemek isteyen Menemen Belediyespor’a konuk olurken, Pendikspor ise artık ligde hedefi olmayan Aydınspor’u ağırlıyor. Son iki maçta biz ne kadar fikstür yorumlarsak yorumlayalım, buradan sonra taktik, teknik, rakip çok etkilemez. Buradan sonra devreye tecrübe ve iyi durumdaki psikoloji girer. İkili averajın Pendikspor’da, puan avantajının Yeni Malatyaspor’da olduğunu hatırlatalım.

        Play-off yarışını değerlendirecek olursak; Yeni Malatyaspor ve Pendikspor dışındaki adaylar Ümraniyespor, 1461 Trabzon, Centone Karagümrük, Menemen Belediyespor ve Kartalspor. Ümraniyespor, Karagümrük ve Menemen Belediyespor 2. Lig’e çıktıkları ilk sezon için harika bir performans gösterip play-off’a kalma savaşı veriyorlar. Özellikle Ümraniyespor, bu zamanlara kadar liderlik savaşı da verdi, aldı da liderliği ama devam ettiremedi. Önümüzdeki hafta Ofspor ile zor bir maça çıkacak olan Ümraniyespor, play-offlara yüksek ihtimal kaldı diyebiliriz. Centone Karagümrük, ligdeki başarısıyla birlikte Türkiye Kupası’nda da gruplara kadar yükseldi. 1461 Trabzon, çıkmayı isteyen başka camialardan birisi. Çünkü Trabzonspor’a oyuncu verebilmek için de, onlardan oyuncu alabilmek için de en azından PTT 1.Lig’de olmaları şart. Trabzonspor’dan hiçbir oyuncuyu 2. Lig’e gönderemiyorsun ama PTT 1.Lig’e gönderiyorsun. Bu imkanı şu anda iyi kullanamıyorlar ve kullanmak için üst lige çıkmaları şart. İlk devre işler istedikleri gibi gitmese de ikinci devre iyi bir çıkış yakaladı 1461 Trabzon. Önümüzdeki hafta küme düşen Tavşanlı Linyitspor ile oynayacak olan 1461 Trabzon, bu maçla birlikte yüksek ihtimalle play-offta olacaktır. Benim şahsi yorumum hem Ümraniyespor, hem de 1461 Trabzonspor play offlarda olacak. İlk ikiden bir takımda play-offlar da yer alacak. O zaman play offa girebilecek tek kontenjan var, aday sayısı üç. Karagümrük 54 puanda, Menemen Belediyespor 53, Kartalspor 51 puanda. Karagümrük bu hafta, Kartalspor son hafta ‘’bay’’ geçiyor. Yani Kartalspor için lig bu hafta bitiyor. Bu durumda Menemen Belediyespor avantajlı gibi duruyor ama bu hafta şampiyon olmak isteyen Yeni Malatyaspor ile oynuyor. Son hafta Hacettepe ile oynarken, Karagümrük de şampiyonluğun bir diğer adayı Pendikspor ile oynuyor. Eğer bu hafta yarış kopar, Yeni Malatya Menemen Belediye’yi yener, Pendik puan kaybı yaşar, Yeni Malatya şampiyonluğu ilan ederse Karagümrük Pendik maçında rahat bir maç oynayabilir. Eğer Menemen Belediyespor, Yeni Maatyaspor karşısında galip gelirse bu sefer işler tam tersine döner. Yani bu hafta hem play-off hem liderlik savaşını belirleyecek olan maç Yeni Malatyaspor-Menemen Belediyespor maçı olacak. Kartalspor’un 6 puanı silinmesine rağmen müthiş bir özveriyle, 51 puan toplayarak hala play- off şansını kovalasa da şu anda bu ihtimal çok zor görünüyor. Ama o mücadele, o özveri her şeye yeter bazen. Özgür Zengin ve talebelerini tebrik edelim.


        Son dört takımın düşeceği ligde, düşme hattı da sıkıntılı. Ne kadar hesap kitap yapılsa da işin içinden çıkılmıyor, maçların son düdüğüne kadar her şey değişir. Ama belli bir şey var ki, geçen sezon PTT 1.Lig’den düşen Tavşanlı Linyitspor bu sefer 2.Lig'den düştü. Sezon boyunca 15 puan toplayacak olan Tavşanlı Linyitspor son iki formalite maçında play-off’u garantilemeye en yakın iki takım 1461 Trabzon ve Ümraniyespor ile oynuyor. Tavşanlı Linyit’in bu düşüşü hiç hayra alamet değil. Geçmiş olsun.

        Tavşanlı Linyitspor dışında 9 takım düşmemek için savaşacak. Ofspor’un artık kurtarması zor görünüyor. Önce Ümraniyespor ile oynayacak olan Ofspor, ondan sonra da Tarsus İdmanyurdu ile oynayacak. Bu hafta Ofspor galip gelse bile rakiplerinin alacağı sonuçlarda olacak kulağı. Bu hafta ya düşme hattı bayağı bir netleşir, ya da son haftaya girerken iyice arapsaçı olur. Keçiörengücü -Tarsus İdmanyurdu, Anadolu Selçukspor -Turgutluspor, İskenderunspor – Fethiyespor maçları düşme hattının kaderini çizecek maçlar olacak. Düşmeme savaşı veren 9 takımın 6 tanesi birbirleriyle oynuyor. Keçiörengücü galip geldiği takdirde Tarsus İdmanyurdu’nu 3. Lig’e gönderir, tersi durumda ortalık çok karışır. Fethiyespor galip geldiği takdirde kendisini kurtarır ama tersi durumda hattın içine girer. Anadolu Selçuk galip geldiği takdirde kurtarır, mağlup olduğu takdirde son haftaya sıkıntılı girebilir. Yani bu maçları oynayan oyuncular bir taraftan kendi maçlarıyla uğraşırken,diğer taraftaki maçları da sorup duracaklar belki yedek kulübesine. Yani kısacası bu Pazar ortalık sıkıntılı, tribünlerde olayların çıkma olasılığı, maçların karışma olasılığı yüksek. Emniyeti uyaralım biz şimdiden. İlginç anekdot ise pilot takımların haftaya sıkıntılı girmesi. Bildiğiniz üzere Keçiörengücü Osmanlıspor’un, Anadolu Selçuk Torku Konyaspor’un, Hacettepe ise Gençlerbirliği’nin pilot takımlarıydı. Bakalım pilot takımlardan 3. Lig’e düşen olacak mı? Ayrıca son iki haftaya girerken iki grupta toplam düşmeme savaşı veren 18 takım var ve 5 tanesi Ankara takımı.

        Elimizden geldiğince, bildiğimiz kadarıyla 2.Lig’de son iki haftada olasılıkları, durumları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Keyifli okumalar.

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Anadolu Selçukspor'un îlk 7 maçta 0 çektiğini anektod olarak yazsaydiniz keşke.27 maçta 41 puan toplayarak çok önemli bir iş başardılar.

    YanıtlaSil