1 Nisan 2015 Çarşamba

Spora Adanmış Hayatlar: Esra Ural

        Kadın Basketbolu'nun yükselen ismi, Milli Takım ve Kayseri AGÜ Spor'un başarılı oyuncusu Esra Ural ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi tanıyalım. Basketbol ile nasıl tanıştınız?
        1991 Mersin doğumluyum. 8.sınıfta ailemin ve beden eğitimi öğretmenimin ısrarları sonucu basketbola başladım. Liseye ise basketbol bursu ile TED Mersin Koleji'nde başladım. Ardından Kayseri'ye transfer olarak liseyi burada bitirdim. Şu  an Erciyes Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor bölümünde okuyorum.

Uzun yıllardır Kayseri'desin  Kayseri ve basketbol nasıl gidiyor?
        Bu sezon 8.yılım Kayseri'de. Tabiri caizse "Kayseri'nin yerlisiyim" diyorum ben artık. Ailem bile bunu kabul etti. (Gülüyor) Kayseri benim için çok güzel bir yer ve gerçekten çok seviyorum özlüyorum. Kayseri'de gün geçtikçe basketbol, basketbola bakış açısı gelişiyor. Bunda bir payımız olduğunu düşünmek beni çok gururlandırıyor

Takımda genel hava ve ortam nasıl?
        Takim gerçekten bir bütün halinde, çoğu arkadaşımla en az 2 yıldır birlikteyiz. Ailemizden çok birbirimizi görüyoruz. Her konuda birbirimize destek oluyoruz, bu da bizi daha da birleştiriyor. Takim deyince sadece oyuncularla değil teknik heyet ve idari ekiple de çok güzel bir iletişimimiz var gerçekten herkesin istediği ama sahip olamadığı bir takımız.

Hedefler ve A Milli Takım?
        Öncelikli hedefim taraftarımıza bir kupa hediye etmek  Daha uzun vadede baktığımızda milli takımın değişilmez oyuncusu olmak istiyorum.

Oyunculuk kariyerinde Ayhan Avcı'nın çok önemli katkısı var, onunla ilgili neler söylersin?
        Ayhan Avcı benim için bir dost, arkadaş, antrenör, abi, baba... Hayatımda gerçekten çok önemli bir yere sahip. İnşallah bu ilişkimiz bozulmadan hep devam eder

Peki ailenin sana basketboldaki katkısı nasıl oldu?
        Ailem benim basketbola başladığım zamandan beri en büyük destekçim, hatta onların ısrarları sonucu buralara kadar geldim. Benim için çok fedakarlık yaptılar, her koşulda yanımda oldular. Bu aileye sahip olmam bana verilmiş en büyük ödül. Ben de onları en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum.

Kadir Has Kongre Merkezi, Türkiye'de ve Dünya'da en modern salonlardan birisi. O salonda oynamak nasıl bir duygu?
        Salonumuz gerçekten çok güzel bir salon Avrupa'da gittiğimiz oynadığımız salonların hepsinden daha güzel ve kaliteli. Bizim salonumuzda gerçekten insanın içi açılıyor. Bu salonu şehrimize ve bize layık gören  herkese teşekkür ederim.

Basketbol dışında neler yapıyorsun?
        Basketbol dışında aslında pek de bir şey yaptığımız söylenemez. Biliyorsunuz ki çok yoğun bir tempodayız. Boş zamanlarımda arkadaşlarımla vakit geçirmeyi, sinemaya gitmeyi, yemek yapmayı yemeyi ve evde televizyon izlemeyi tercih ediyorum.

Röportaj: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder