25 Ağustos 2015 Salı

İnceleme: Akhisar Belediyespor 2015-16

        Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’e yükseldiğinde herkesin takdirini kazanan duruş ve performans göstermişti. Ligin en büyük düşme adayı olarak gösterilen Akigolar, Gekas transferinin verdiği katkıyla ve oyuncuların kenetlenmeleri sayesinde ligde kalmıştı. Akhisar’ın hedefi her sezon biraz daha üstüne koyarak ilerlemek olup şu ana kadar da hedeflerine ilerlemekte fena sayılmazlar. Zaman içerisinde Akhisar’da hoca değişiklikleri ve yıldız transferler oldu. Bu sene işlerin biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Farklı olmasının nedeni; Akhisar’ın senelerdir ligde oynadığı kadronun bel kemiklerinin takımdan ayrılmış olması. Geçen sezon Uğur Demirok ile başlayan yaprak dökümü bu yaz Oğuz Dağlaroğlu, Mehmet Akyüz, Theofanis Gekas ve Bilal Kısa ile devam etti. Akhisar’dan oyuncu say deseler ilk akla gelenlerin çoğu takımdan gitti. Takımda kalan Güray Vural, 10 numara ile taçlandırıldı ve takımın liderliğini üstlendi. Geçen sezon Balıkesirspor’un ligden düşmesine engel olamayan fakat oynattığı futbol ile beğeni kazanan Cihat Arslan, sezona Akhisar Belediyespor’da başlıyor. Cihat hoca yönetiminde Akigolar neler yapacak göreceğiz.

KALECİ
        Geçen sezona kalede Oğuz Dağlaroğlu ve Emrah Tuncel ile başlayan Akhisar, bu sezon kaleyi Sırp Milan Lukac’a teslim etti. Oğuz Dağlaroğlu’nun Adana Demirspor’a transfer olmasıyla Emrah ikinci kaleci konumuna geldi. İlk iki haftada Milan Lukac performansıyla beğeni topladı. Refleksleri iyi fakat tek hamlelik kaleci olması biraz işini zorlaştırabilir.E mrah’ın yedek kaleci olarak beklemesi Akhisar’ın kaleci konusunda sıkıntı yaşamasını da engelleyecektir.


SAVUNMA
        Stoper bölgesinde bana göre ligin iyi stoperlerinden biri olan Douglao garantisiyle başlayacak olan Akhisar, tandemi Caner Osmanpaşa ile oluşturacak gibi görünüyor. Geçen sezon Kayseri Erciyesspor’da izlediğimiz Caner, Douglao’nun partneri olabilmek için İsmail Konuk ile forma rekabetine girecek.

        Savunma beklerine baktığımızda ise; takımın en eski oyuncularından biri olan Ahmet Cebe ve geçen sezon Torku Konyaspor’dan transfer edilen Tolga Ünlü rekabetini izleyeceğiz. Sol bekte ise bana göre sıkıntılı dönemler olabilir. Bunun sebebi ise genelde savunma bölgesinde bir seviye var fakat Orhan Taşdelen’in performansı buna yetebilecek mi bunu göreceğiz. Sol bek pozisyonunda Kadir Keleş, Orhan’dan formayı almaya çalışacak. Bu iki isim artık genç değil ve beklentiyi karşılamaları gerekiyor. Sezon içerisinde bu bölgede sıkıntı gördüğüm için umarım yanılırım.

ORTA SAHA
        Akhisar Belediye Gençlik ve Spor’un performansını en çok merak ettiğim bölge orta saha. Bilal Kısa ve Zokora’nın  gidişinden sonra orta saha bocalayacak mı bunu göreceğiz. Bilal Kısa kendisini Milli Takım’a kadar yükseltecek bir performans göstermişti. Zokora’nın agresifliği ve çalışkanlığı çok top kazandırıyordu fakat artık bu ikili yok.

        Göbekte Custodio Merter ikilisinin sürekli olacağını, alternatiflerinin Balıkesirspor’dan transfer edilen Aykut Çeviker olacağını düşünüyorum. Bu göbek oyuncularının performansı Akhisar için kilit nokta. Akhisar bu sezon kontra ataktan çok pozisyon kovalayacaktır. Kapılan ve hızlı çıkılan her top hücum oyuncularına pozisyon servisi sağlayacaktır .Gelelim bu orta sahanın hücum oyucularına; sağ kanatta Güray Vural yeri en garanti olan isim. Güray Vural’ı sağ kanatta içeri kat eden ve hücumda yer açan oyuncu profili dışında zaman zaman orta sahada oyun kurucu olarak da görebiliriz. Kilit pasları takım içinde ondan daha iyi atan pek yok çünkü.

        Ofansif orta sahaya geldiğimizde ben burada serbest oyuncu olarak Hasan Kabze’nin görev alacağını düşünüyorum. Bu sezon takıma katılan ve taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Hasan Kabze, hem tecrübesi hem de tekniği ile takımı ilerde koordine edecektir. İlk haftalarda ki performansı da gerçekten başarılı. Sol kanatta Gençlerbirliği’nden transfer edilen Mervan Çelik oynar. Güray ve Mervan ikisi de içeri kat edip hücum etmeyi sever bunlara servisler iyi olursa ve bu oyuncularda iyi servisler yapabilirse Akhisar, oyun düzenini bunun üstüne kurar. Lua Lua gibi ligimizde birçok takımda oynamış ve zaman zaman iyi performans göstermiş yedek güçleri var. Halil Çolak ve Onur Ayık da keza öyle kulübeden gelip katkı yapabilir.
                
FORVET
        Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Gekas ve Vaz Te gibi oyuncularla yolları ayırıp Hasan Kabze, Rodallega ve Sami gibi isimleri transfer etti. Rodellega ve Vaz Te oyun tipi ve tutunamama olarak birbirine çok benzer. İki oyuncuda sakatlıkları ve formsuzlukları nedeniyle onlardan beklenileni karşılayamamıştı. Vaz Te ile yollar ayrıldı fakat Rodallega ilk golünü attı bile. Hızı ile ligimizde iyi işler yapabilir, umarım beklenti boşa çıkmaz.Ofansif orta sahada veya ikinci forvet olarak düşündüğüm Hasan Kabze ise bu bölgede beklenileni en rahata verecek isimdir. Kabze, öyle iyi bir standart oluşturdu ki üstüne çıkar ama altına düşmez. Bruno Mezenga da takımın gol yollarında etkili isimlerinden. Bruno’nun farklı bölgelerde de oynaması Cihat hoca’nın elini güçlendirir. Portekiz’den gelen Sami de takıma katkı sağlayacaktır. Halil ve Lua Lua’yı da forvette sayabilecek olmamız bize Akhisar’ın değişik dizilişler ve kadrolarla çok çıkabileceğini gösteriyor.

Yüksek Performans Göstermesi Beklenen Oyuncular
        Takımda liderlik yapan Güray Vural ve Gençlerbirliği’nden olaylı şekilde ayrılan Mervan Çelik takıma herkesten biraz daha fazla fayda sağlamalı. Bu isimlere Custodio ve Douglao’yu da ekleyebiliriz çünkü oynadıkları bölgelerin lideriler.

GENEL BAKIŞ
        Düşük bütçelerle yaptıkları iyi işler sayesinde herkesin takdirini kazanan Akhisar Belediyespor, bu sezon daha zor bir lig geçirecek. Rakipler daha güçlü ve takımdan kilit oyuncular ayrıldı. Umarım her şey Akhisar için hayırlı olur. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor’u sizler için analiz ettik. Keyifli okumalar ..

Hazırlayan: Berkay KÜÇÜK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Akhisar artık ligde miladını doldurdu. Özellikle de takımın iskeletini oluşturan isimlerin bir bir ayrılması ve elde veteran oyuncuların kalması onlar için artık yolun sonunun geldiğini gösteriyor. Douglas ve Güray dışında elle tutulur oyuncu yok şuan kadroda bu şekilde ligde tutunmalarını zor görüyorum her ne kadar lige iyi başlamış olsalarda.

    YanıtlaSil