31 Ağustos 2015 Pazartesi

İnceleme: Giresunspor 2015-16

        Geçtiğimiz sezon uzun bir aradan sonra PTT 1.Lig’e dönen Giresunspor, kurduğu mütevazi kadroyla ligde kalmayı başardı. Çok para harcamadan kurduğu kadroyla ligin ilk başında sıkıntı yaşayan Giresunspor Mehmet Birinci-Erkan Sözeri değişikliğinden sonra üst üste topladığı puanlarla ligde kaldı. Bu sezon başı Erkan Sözeri ayrıldı ve Balıkesirspor’un başına geçti. Takımın başına ise İsmail Kartal’ın yardımcılarından Sefer Yılmaz getirildi. Şimdi sizlere Giresunspor’u anlatalım.

KALECİ
        Geçen sezon kaleyi koruyan Eser Altın, bu senede Giresunspor ile yola devam ediyor. Tecrübeli eldiven, bu ligde en çok forma şansı bulan oyuncu konumunda. Yani bu ligi en iyi bilen oyuncu diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon bazı maçlarda sıkıntı yaratsa da kaleyi kolay kolay vermez. Eser’in alternatifleri Anıl Atağ ve Ali Aydın. Anıl geçtiğimiz sezonu BB Erzurumspor’da tamamladı, genç kaleci 3. Ligin kaliteli eldivenlerindendi. Şu anda Eser’in tek alternatifi Anıl gibi. 3. kaleci konumunda ise Giresunspor’un kendi alt yapısından çıkarttığı Ali Aydın bulunuyor.


SAVUNMA
        Stoperlere bakacak olursak; takımı 2.Lig’den çıkaran, geçen sezonu da takımda geçiren Onur Demir ve Özgür Yılmaz ikilisini görüyoruz. Yine Cihan Can ve Mohamadou Sissoko isimleri de takımda yer alıyor. Performansa göre forma şansı gelecektir burada.

        Sağ bekte tecrübeli futbolcu Rızvan Şahin dikkat çekiyor. Giresun’da oynadığı ilk maçta sol bek olarak değerlendirildi Rızvan ama bundan sonra sağda forma giyecektir. Rızvan’ın alternatifi yine geçen sezon takımda bu mevkinin tüm görevini üstlenen Berkan Yıldırım. Giresunspor’un sağ tarafı kaliteli gibi.

        Sol kenara baktığımızda tecrübeden çok genç oyuncuların olması dikkat çekiyor. Medicana Sivasspor’dan kiralanan Fatih Çiplak ve Giresunspor’un şampiyon kadrosunda yer alan, Orduspor’dan ayrılan Hüsamettin Tut var. Hüsamettin camiayı, taraftarı yakından tanıyor, Fatih için de kendisini gösterebileceği bir fırsat. Fatih, Ümit Milli takımına da davet edildi. Bu gelişme Fatih’in motivasyonunu güçlendirecektir. Burası rekabete açık.

        Savunma hattı Giresunspor gibi büyük hedefleri olmayan bir takım için ideal. Özellikle mütevazi meblağlarla kadro kuruyorsan mantıklı isimler.

ORTA SAHA
        Orta sahaya baktığımızda tecrübeli oyuncuların olması göze çarpıyor. Fevzi Özkan, Alaattin Tosun, Arif Şahin gibi isimler bu ligde daha önceleri şampiyonluk yaşamış isimler olarak dikkat çekiyor. Yine Giresunspor ile şampiyonluk yaşayan Rıdvan Sağlam, yeni transfer Dodo ve Karabükspor’dan alınan Onur Cenik de bu bölgede olan isimler. Şimdilik orta saha merkezde Rıdvan-Fevzi ikilisini izliyoruz. Arif oyuna sonradan girip oyunun rengini değiştirebilecek bir oyuncu. Arif forvet arkasında değerlendirilecektir. Ayrıca ofansif orta saha oynayabilecek genç bir isim var. Geçen sezon Erkan Sözeri hocanın futbola armağan ettiği 16 yaşındaki Muratcan Yayla. İnşallah Sefer hoca da şans verirse, oyuncuyu iyi yerlerde görebiliriz.

        Kanatlara bakacak olursak, geçen sene takımı sırtlayan iki ismi görebiliriz. Abdulaziz Solmaz ve David Abwo var. İkili bu senede takımın gol yollarında önemli iki silahı olacak. Herve Tchami şimdilik oyuna sonradan dahil oluyor. İlerleyen süreçte hazır olursa formayı kapmaya çalışacaktır.

FORVET
        Santraforda genç oyuncu Vedat Muriç formanın sahibi şu anda. Vedat, forvet arkası da oynayabiliyor. Geçtiğimiz sezon 6 gol atan Muriç, bu sezona da iyi başladı. 21 yaşındaki oyuncu için geçen sezon hocası Erkan Sözeri, milli takımımıza çok faydalı olabileceğini, Vedat için özellikle Fatih Terim ile görüştüğünü belirtmişti. Vedat’ın Türk statüsünde oynaması için yapılan başvuru kabul edildi ve Vedat bu sezon Türk statüsünde oynayacak. Vedat’ın alternatifi yine 21 yaşındaki Berk İsmail Ünsal. Galatasaray’dan kiralanan genç oyuncu, şans bulmaya çalışacak. Bu ikiliye bir tane de abi geldi.  Brezilyalı Waldison’un şimdilik hafif sakatlığı var. İlerleyen süreçte, uyum sağlarsa şans bulacaktır.

GENEL BAKIŞ
        Giresunspor, geçtiğimiz sezonun düzenine devam ediyor. Büyük paralar harcamadan, mütevazi kadroyla, iş yapmaya çalışıyor. Yabancısız oynayan Altınordu’dan sonra ligde yabancılarından en az faydalanan takım şu anda Giresunspor’dur. Çünkü mevcut yabancıları ya hazır değil, ya sakatlığı var. Vedat’ı yabancıdan saymazsak, şu anda sahadaki tek yabancı David Abwo. Çoktanakların en güzel yanı, bu mütevazi kadroyla uzun süre bir arada çalışması. Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor gibi mütevazi bütçeler ve ağırlıklı olarak alt liglerden gelen oyuncularıyla oynamaları da onları daha sempatik kılıyor. Keyifli okumalar..

Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder