23 Ekim 2015 Cuma

‘’Normal Biri’’ ve Normal Olmayan Bir Başarı Hasreti

        Liverpool, 25 senedir Premier Lig’de şampiyon olamayan ve milyon eurolar harcamaya devam eden bir takım olarak başladı sezona. Anlam verilemeyen para harcamaları ve gereksiz transferleri hep konuşuldu. Son dönemlerde bazı başarılı transferler yapsalar da yeterli olmadı.

        Brendan Rodgers, sezona çok büyük bir güç kaybederek başladı. Liverpool’un evladı, efsanevi kaptan Steven Gerrard’ı kaybetmişti. Bu ayrılık kimine göre vefasızlık kimine göre ise gerekli hamleydi. Biz ‘’bayrak adam’’ları severiz ve hep öyle kalmalarını isteriz. Steven Gerrard, sözleşme uzatılmadığı, geç teklif edildiği için kendisini bir ‘’fazlalık’’ olarak görmüş ve takımdan ayrılmıştı. Bu ayrılık önemli bir itibar kaybettirdi takıma ve Rodgers’a. Şampiyonluk hasretini bitirmeyi en çok isteyen adam takımdan ayrılmıştı ve akıllarda sadece Chelsea maçı kalmıştı. Hatırlayacağınız üzere son yıllarda şampiyonluğa ilk kez o kadar çok yaklaşmıştı Liverpool. Chelsea ile çok kritik maça çıkılmıştı ve Gerrard büyük bir hata yaparak topu kaptırınca gol yenmiş ve şampiyonluk gitmişti. Ayrılıkta sevdaya dahil diyerek bu büyük ayrılıktan takımın geri kalanına dönelim.

        Jordan Henderson, takım kaptanlığına getirildi. Çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Yeni transferlerden James Milner da ikinci kaptan konumunda. James Milner, Rodgers’ın yaptığı en doğru transferlerden birisidir.

        Bu sezon Clyne, Benteke, Firmino, Joe Gomez, Adam Bogdan, Dany Ings ve James Milner’ı kadrosuna katan Liverpol, fena iş çıkarmadı. Bu transferlerden Firmino, Benteke ve Milner ayrı önemde. Bunun sebebi; Liverpool’un ezeli rakiplerinin elinden oyuncu alabilmesi. Firmino ve Benteke’yi Manchester United’ında istediği biliniyordu. Milner ise Arsenal’i değil Liverpool’u seçti. Benteke ve Firmino’ya verilen paralar fazla bulunsa da beklenen verim alınacaktır. Sterling ve Gerrard’ı kaybeden Rodgers, bazı bölgelerde beklenen transferleri yapmadı.

        Sezona sonuç olarak fena başlamayan ama oyun olarak sınıfta kalan Liverpool’da beklenilen ayrılık gerçekleşti ve Brandan Rodgers ile yollar ayrıldı. Yeni teknik direktör ise Borussia Dortmund’da efsane olan Jurgen Klopp oldu.

        Klopp, ilk iki maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Ligde oynanılan Tottenham maçında takım ilk 20 dakika hariç iyi oynayamadı. Mignolet’nin kalesinde devleştiğini ve puanı kazandıran olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Avrupa Ligi’nde de Anfield Road’da Rubin Kazan ile karşılaşan Klopp, bu maçtan da sahadan beraberlikle ayrıldı.

        Klopp, beklentilerin çok yüksek olduğu bir isim. Liverpool için de kesinlikle doğru bir isim. İlk iki maçında sahadan galibiyet ile ayrılamamış olabilir ama bu kadroyu onun kurmadığını ve sakatlıklarında çok olduğunu hatırlatmamız gerek.

        Klopp’un bir takımda isteyebileceği bazı bölge oyuncuları kadroda mevcut. Görev adamları, hızlı kanat oyuncuları ve genç yetenekleri elinde hazır durumda. Son sezonlarda performansını çok yükselten Coutinho’nun Klopp’un etkisiyle iyice yıldızlaşacağını düşünüyorum. Firmino, Benteke ve Lallana ise diğer zirveye ulaşmasını beklediğim isimler. Jordan Ibe ve Origi de yakaladıkları şansı iyi değerlendirirse; Klopp’un eli iyice güçlenecektir. Emre Can ve Moreno ise kendilerini göstermek için yeterli şansa sahip olacaklar.

        Liverpool ve Klopp için bu sezon bir ölçü değil. Gelecek sezondan itibaren beklentiler yükseltilmeli bana göre. Klopp, devre arasında takviyeler yapıp takımı toparlasa da; takıma zaman gerekecektir.

        Klopp, İngiltere’deki ilk basın toplantısında Mourinho’ya atıfta bulunarak ben ‘’Özel Biri’’ değil, ‘’Normal Biri’’ yim dedi. Bu ilk toplantı bile Klopp’un ne kadar pozitif ve komplekssiz bir karakter olduğunu ve iletişimde ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.

        Liverpool için kesinlikle doğru isim olan Klopp, bakalım kimya tutacak mı, beklenen başarıyı getirebilecek mi? Kendisi gelecek yıllarda Premier Ligi kazanacağımızı düşünüyorum dedi ama bu sözü tutabilecek mi hep birlikte göreceğiz. Okuduğunuz için teşekkürler, bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder