23 Aralık 2015 Çarşamba

KKTC'de İlk Devre Raporu

        Yavru Vatan’ın en üst ligi olarak kabul edilen K-Pet Süper Lig’de ilk perde, 19-20 Aralık tarihleri arasında oynanan müsabakalarla sona erdi. 14 takımın mücadele ettiği ligde kuşkusuz en çarpıcı performansı Binatlı Yılmazspor sergiledi; zira yeşil-sarılılar bu sezon yükseldikleri ligde ilk yarıyı yenilgi almadan lider tamamladı. 29 puanlı Güzelyurt temsilcisi geçen sezon dahil son 22 resmi maçını kaybetmedi.

        Geçen seneyi 3 kupayla kapatan ve 26 maçlık lig maratonunda yalnızca 2 yenilgi alan Yenicami Ağdelen ise ilk yarı sonunda 3 yenilgi yaşadı ve zirvenin tadını çıkaran Karıncalar’ın tam 7 puan gerisinde kalarak dördüncü basamakta kendine yer buldu. Ligin diğer iddialı ekiplerinden Girne Amerikan Üniversitesi destekli Çetinkaya TSK ise 21 puanla 5.sırada yer aldı.


        Mağusa Türk Gücü ve Larnaka Gençlerbirliği, ikinci ve üçüncü sırayı paylaşarak dikkat çeken diğer ekipler oldu. Geçen sene ligi beşinci tamamlayıp Kıbrıs Kupası ve Süper Kupa’da final oynayan Mormenekşe Gençlerbirliği ise 13 maçta 11 toplayabildi ve averajla 12. sırada ilk devreyi tamamladı.

        Ligin genel olarak fotoğrafını  çekecek olursak, ilk yarıda oynanan toplanan toplam 91 müsabakada filelere 297 kez sarsıldı; bu da maç başına 3,2 gol ortalamasına tekabül ediyor. 31 golün atıldığı son hafta, bu sezonun en gollü haftasına sahne olurken; 1. ve 3.hafta 18’er golle en kısır haftalar olarak kayıtlara geçti. İlk yarı boyunca hakemler 404 kez sarı, 22 kez de kırmızı karta başvurmak zorunda kaldı. Özellikle 37 sarı ve 3 kırmızının çıktığı 5.hafta en hırçın hafta olurken, 23 sarı kartın gösterildiği 9.hafta en sakin hafta oldu. En çok golün atıldığı dakikalara bakacak olursak, atılan gollerin 18’i 90.dakikada gelmiş. 32 golle ligin en çok gol atan ekibi lider Binatlı; bu gollerin 6’sını kafayla,2’sini penaltıyla bulmuş. Sarı-yeşilliler en çok kafa ve ayak golü atan ekip. Ligin en çok penaltı golü kaydeden ekibi ise 7 golle Yenicami Ağdelen. Ligde kafa golü bulunmayan tek ekip var: Küçük Kaymaklı TSK

        332 oyuncunun forma şansı bulduğu ligde 124 oyuncu tüm müsabakalarda görev almayı başarmış; 65 futbolcu ise hiçbir maçta forma şansı bulamamış.

Takımlara ve Haftalara göre Kart İstatistikleri

        Ligin ilk yarısı bu şekilde tamamlanırken, gözler bu hafta sonu start alacak Kıbrıs Kupası maçlarına çevrildi. Ligde ikinci yarı heyecanı  6 Şubat 2016 tarihinde başlayacak. 30 Nisan’da sona erecek normal sezonun ardından play-out müsabakaları oynanacak.

Hazırlayan: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder