17 Kasım 2012 Cumartesi

Galatasaray'ı tek başına yenen LuaLua bedava!

     Karabükspor dün akşam Galatasaray'ı deplasmanda 3-1'lik skorla yenerken sahanın yıldızı Lomana LuaLua oluyordu.
     Peki kim bu LuaLua? 1980 doğumlu, 1.78cm boyundaki Demokratik Kongo vatandaşı LuaLua, sağ kanatta ve forvette görev yapıyor ama dün forvet arkasında gösterdiği olağanüstü performansla adeta galibiyeti tek başına getiren isim oldu.
     LuaLua'nın oldukça iyi bir geçmişi var ama Karabükspor'a gelirken kariyeri düşüşe geçmiş bir oyuncuydu. Hatta ilk haftalardaki performansıyla eleştirilse de haftalar ilerledikçe kendini buldu. Aynı zamanda İngiliz vatandaşı olan LuaLua, futbola Colchester United'da başladıktan sonra Newcastle United ve Portsmouth formalarıyla tam 7 sene Premier Lig'de oynadı. Ardından Olympiakos forması giydikten sonra kariyeri düşüşe geçmeye başladı. Kıbrıs'ın Omonia Nikosia ve İngiltere Championship takımlarından Blackpool formaları giydi. Sezon başında bonservisi elindeydi ve Karabükspor onu bedelsiz olarak transfer etti.

     Dünkü maçta sahanın yıldızı olan LuaLua topu ayağına her alışında tehlike yarattı. Mehmet Yıldız'ın attığı golü yoktan var etti ve yine onun hazırladığı bir pozisyon altı pastan kaçırıldı. Genelde ilerde yalnız kalmasına rağmen topu her alışında hem tekniği, hem sürati hem de doğru yerlere attığı paslarla hemen hemen her pozisyonda tehlike yaratmayı başardı. Cris, birçok pozisyonda onun karşısında zor anlar yaşadı. Dünkü maçta 15/18 gibi yüksek bir pas yüzdesiyle oynayan LuaLua, aynı zamanda takımın en çok pas alan adamıydı (28/33) Kaleye çektiği 5 şutun 4'ünde isabet bulan LuaLua gol atamasa da galibiyetin mimarlarından biri olmayı başardı.
     Yaşı ne olursa olsun kaliteli oyuncu kendini belli ediyor. Eğer belli bir disipline ve düzgün bir karaktere sahipse yaşın o kadar da önemi yok, -ki LuaLua en az 2-3 sene daha üst düzey performans sergileyebilecek bir yaşta. Karabükspor'u da böyle bir oyuncuyu bedelsiz transfer etmeyi başardığı için tebrik etmek gerek. Şu ana kadar Karabükspor formasıyla 10 maçta 2 gol 3 asist yapmayı başaran LuaLua'yı dikkatle ve zevkle izlemeye devam edeceğiz.

İstatistiksel Veriler: Match Study
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder