20 Şubat 2013 Çarşamba

Adana'da "Büyük Derbi" Heyecanı..

     Bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Ligi'nde ardından da Süper Lig'de de müthiş mücadeleler var ama bu hafta bir derbi var ki akıllara zarar. Derbi deyince herkesin aklına 3 büyüklerin kendi arasında oynadığı maçlar gelsede bu derbi öyle bir derbi değil. Bir Çukurova derbisi, bir Adana derbisi. Adanaspor ile  Adana Demirspor. İki takım düşünün, aynı şehirin takımı ve birbirlerine düşman taraftarları. Bu sene iki takımında amacı Süper Lig..

     Önce maçla ilgili genel bilgiler verelim. Maç 24 Şubat Pazar günü saat 19.00'da. Adana'da hava sıcaklığı 13°C ,hava parçalı bulutlu. Maçın hakemi Mete Kalkavan. Daha çok Süper Ligde maç yöneten Mete Kalkavan'ın işi zor. Bakalım bu sınavı nasıl geçecek?

     Bu seneki ilk maçtan önce Adana derbisini 4 yıl izleyemedik. Bunun nedeni takımların farklı liglerde olmalarıydı. Birçok kez play off'a kalan Adana Demirspor bir türlü şanssızlığı yenemeyip PTT 1. Lig'e çıkamıyordu. Geçen sezonun sonunda play off son maçında Fethiyespor'u eleyerek bir üst lige çıkan Adana Demirspor, taraftarını sevindirmişti. Bu sene başarılı performansıyla Süper Ligi zorluyor Mavi Şimşekler.
Adanaspor ise son yıllarda birçok kez son maçlarda kaçırdı Süper Lig'i. Geçen sezon Kasımpaşa, 3 sezon önce averajla Bucaspor'un çıkması Turbeyleri çok üzmüştü. Bu sene Turbeyler de Süper Ligi zorlayan takımlarına destek vermekte.

     Bu sezon uzun aradan sonra ilk maç oynandı. Yükselişte olan Adanaspor, sıkıntılar yaşayan Adana Demirspor'a 4-2 kaybetmişti. O maçta Adana Demirspor ev sahibiydi, bu maçta Adanaspor. Puanları ve averajları aynı olan iki takım 5. ve 6. sıraları paylaşıyor. Bu maç iki takım için de büyük önem arzediyor yani.

     Bu maçta deplasman tribününde olacak olan Adana Demirspor taraftarı Mavi Şimşekler'e 2000 adet bilet ayrıldığı belirtildi. Güvenlik üst seviyede olacak. Maç girişinde Alkol kontrolü yapılacağı söylenildi. İki takım taraftarının da şok yapması bekleniyor bu maçta. İlk maçta ev sahibi Adana Demirspor olduğu için onların tribünde bariz üstünlüğü vardı. Bu maçta da Adanaspor taraftarının sayıca üstünlüğü olacaktır. Ama sahaya yansıyan etkinlikleri belli olmaz tabi.

Adanaspor cephesinden gelişmeler
     Son 2 haftada aldığı 4 puanla yükselişe geçen Adanaspor bu maçta da yükselişini devam ettirmek istiyor. Cem Özdemir ve Koray Şanlı cezalı durumda iken, Talha Mayhoş sakat. Mertcan Açıl'ın durumu maç saatinde belli olacak.

Adana Demirspor cephesinden gelişmeler
     Ligin ilk maçlarında üst üste mağlubiyetler alan Adana Demirspor bu şanssızlık zincirini ilk yarıdaki 4-2 yendiği Adanaspor karşılaşmasında kırmıştı. Sonradan yükselişe geçen, Adana Demirspor son 2 haftada aldığı tek puanla taraftarlarının moralini bozdu. Bu hafta tekrar yükselişe geçmek isteyen Adana Demirspor'da Juninho ve Taha Yalçıner cezalı, sakatlığı yeni yeni geçen Yusuf Kurtuluş da henüz hazır değil.

     Güzel bir maç izleyeceğiz gibi geliyor. Kazananın Süper Lig yolunda diğerine göre avantaj kazanacağı bir maç olduğu için iki tarafında maça kontrollü başlamasını bekliyorum. İlk golü atanın maçı koparması da beklenebilir.

Şimdiden herkese iyi seyirler.

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder