17 Şubat 2013 Pazar

Keşfedilenler ve Keşfedilemeyenler

     Türkiye'de alt liglerde oynayan bir çok yetenekli futbolcumuz var. Bu oyuncular Süper Lig takımlarına transfer olsalar da genelde forma şansı bulamıyorlar. Ama Bursaspor son yıllarda alt liglerden yaptığı transferlerde gayet başarılı oldu.

Örneklerle başlayalım.
     Geçen sene Bursaspor'un PTT 1. lig takımı Konyaspor'dan transfer ettiği Hakan Aslantaş. Gurbetçi oyuncu sol bek mevkiinde top koşturuyor. 26 Yaşında Bursaspor'a transfer olan Hakan Aslantaş borçları olan kulübü Konyaspor'a da 400.000 Euro para kazandırarak gitmişti. Şu an Bursaspor takımının vazgeçilmezlerinden biri.

     Yine Bursaspor'a Boluspor'dan gelen Ferhat Kiraz. Sol açık mevkiinde oynayan Ferhat henüz 24 yaşında. Genç oyuncu özellikle hızlı olması ve adam eksiltmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kanat oyuncusu olmasına rağmen gol yollarında da etkili bir oyuncu. Ferhat Kiraz'ın iyi oyunu ve takıma hızlı ısınması formayı bol bol terletmesine neden oldu. Bursaspor, Ferhat Kiraz için Boluspor'a 800.000 TL civarı bir meblağ ödemişti.

     Gelelim Bursaspor'un yeni transferi Şener Özbayraklı'ya. Sağ bek mevkiinde oynayan 23 yaşındaki oyuncu, Polatlı Bugsaşspor'dan Bursaspor'a 750.000 TL bonservis ödenerek transfer edildi. TFF 2. Lig takımı için bu miktar oldukça iyi. Bursaspor'a geldikten sonra formayı kapan Şener mevkiisinde gösterdiği performansla göz doldurdu. Bursaspor için çok faydalı bir transfer olacağa benziyor. İnşallah bozmaz ise Şener Türk Futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en iyi sağbeklerden biri olabilir.

     Yaklaşık 2.500.000 TL ye 3 tane mücadeleci, sağlam oynayan ve belki de yıllarca takımda top koşturtacağı oyuncu aldı Bursaspor. Hem de yaşça çok da büyük olmayan oyuncular, Ferhat ve Şener genç bile sayılır. Bursaspor, önceki yıllarda da Ozan İpek ve İbrahim Öztürk'ü alt liglerden transfer etmişti.

     Demek ki Bursaspor kulübü alt ligleri çok iyi takip ediyor ancak diğer takımlarımızda durumlar vahim gibi. Son yıllarda alt liglerden transfer olan oyuncular geldikleri takıma fazla birşey katamıyor maalesef. Mehmet Batdal ve Mehmet Akyüz bu konuda ilk aklıma gelen isimler. Hem oyuncular, hem de büyük diye nitelendirilen kulüpler zarar görüyor bu transferlerden. Bu da bizim hala sağlam bir transfer sistemimizin olmadığını gösteriyor ki bu da Türk Futboluna zarar veriyor.

Bir başka yazıda görüşmek üzere hoşcakalın.

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder