16 Şubat 2013 Cumartesi

Röportaj: Gianluca Vialli

       Eski Juventus efsanelerinden olan Gianluca Vialli, Juventus’un Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Celtic’i 3-0 yendiği maçı La Gazzetta Della Sport’a analiz etti. Juventus takımı Barcelona ve Real Madrid gibi takımların arasında kupayı kazanma ihtimali daha düşük olsa da. İskoçya’da kazandıkları bu zaferler kupaya ne kadar önem verdiklerinin ve sonuna kadar gidebileceklerinin adeta sinyalini verdi. Vialli konuşmasına şöyle başladı;

    “Şampiyonlar Liginde bir yerlere gelmek istiyorsanız herşeyden önce içinizde hırs olmalıdır. Juventus’ta ben bu hırsı gördüm.  Avrupa’da bir çok takım büyük transferler yaparak bu kupanın alınacağına inanıyor. Ama ben böyle düşünmüyorum. Mesela Juventus’un yeni transferi Peluso çok isabetli bir transfer.  Devre arasında sürekli forvet transferine ihtiyaç duyulduğu iddiaları ortaya atıldı. Bana kalırsa bu takımın forvete ihtiyacı yok. Matri çok yetenekli ve genç bir oyuncu. Elinizde Vucinic gibi bir silah var.”

        Maçtan bahsetmeye devam eden Vialli; “Celtic geriye düştükten sonra ciddi biçimde baskı kurdu. İlerleyen dakikalarda gol bulamamaları defans hattını daha da zayıflatarak saldırmalarına neden oldu.  Juventus’da bu durumu iyi değerlendirerek kontra ataklardan goller buldu ve bu sonuç ortaya çıktı.” Yeni transfer Anelka’dan da bahseden Vialli; “Anelka Juventus’a ne kadar bilemiyorum açıkçası bunu zaman gösterecek. Elinizde Matri ve Vucinic gibi forvetler var. Bunların yanı sıra Giovinco ve Quagliarella ikinci forvet pozisyonunda oynayan oyuncular var. Sezon sonu Llorente gelecek ve Anelka ne olacak? Daha önce de dediğim gibi bu sorunun cevabını zaman gösterecek.”

 
        Juventus’un bu başarısını en çok orta saha oyuncularına borçlu olduğunu söyleyen Vialli; “Conte takımın başında kaldığı süre içerisinde mükemmel bir orta saha yarattı. Pirlo, Marchisio ve Vidal mükemmel bir uyum içerisindeler. 3 oyuncunun da oyunu çift yönlü oynayabiliyor olması takıma büyük katkı sağlıyor. Böyle bir orta sahanın önünde forvet oynamak için büyük bir yıldız olmanıza gerek yok diye düşünüyorum.”

       Sözlerini Celtic maçı ile ilgili son görüşleriyle noktalayan Vialli; ”Juventus’un Celtic’i bu şekilde mağlup etmesi artık her takımın zihninde yer etmiş durumda. Conte ve takımı bu maçtan sonra her takımı yenebilecek güçte olduğunu herkese gösterdi. Yani psikolojik olarak rakiplerine bir üstünlük kurmuş durumda. Conte’nin bunu iyi kullanacağını umuyorum.”

YAZAN; Serkan Çokaydın, Juventustr.Net
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder