16 Şubat 2013 Cumartesi

Mersin taraftarına destek bizden..

     Geçen Hafta Mersin İdman Yurdu-Fenerbahçe maçı vardı biliyorsunuz. Maçtan çok öne çıkan konu bilet fiyatları oldu. 75-500 TL arası olan biletler MİY taraftarı ve halkını protesto etmeye itti ve Mersin'deki Güney Kale Arkası adlı taraftar grubu stada girmeyip maç günü stadın önünde yönetimi protesto ettiler. Diğer grup olan Kuzey Kale Arkası ise stada girip maç boyu yönetimi istifaya davet etti. Taraftarlardan aldıgımız duyumlara göre bu hafta sonu Ankara'da oynanacak olan Gençlerbirliği maçına gidecekler ve orada da yönetimi protesto etmeye devam edecekler.

     Mersin İdman Yurdu Başkanı Ali Kahramanlı ''29 yıl sonra Süper Lig'e çıkan bir takıma bunları yapamazsınız. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız göreve geldiğinde, 87 yıl önce kurulmuş kulübün taraftar tribünü yoktu. Bu gün bu taraftarın tribünü var, gece maç izleyebiliyor. Her şeyden önce bu gün Süper Ligde olan bir taraftar var. Biz bu taraftara hiç hizmet etmedik mi- Biz bu taraftarı hiç sahiplenmedik mi- Her zaman yanında olduk. Bugün bu taraftarda bizim yanımızda olması lazım. Burada gece gündüz mücadele ederken, birilerinin de orada bu takıma zarar vermeye hakkı yoktur. Buna müsaade etmeyiz.'' dedi.

     Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı böyle bir açıklamayı uygun görmüş. Ama kendisine de şunu sorarlar.

1- Bu takım Süper Lige çıktığında bir miktar para verildi. O paralarla yapılmadı mı? (Tribünlerin kapanması , Işıklandırma vs.)

2- Sponsorlardan para gelmiyor mu bu takıma?

3- Takım süper lige çıktıgından beri 60-70 tane oyuncu geldi, gitti. Kaç tanesini bonservisiyle aldınız?

4- "Süper Ligde Fenerbahçe'den sonra en güçlü 2. yönetimiz." diyorsunuz. Altyapıdan A takıma çıkarttığınız 1 tane oyuncu yok. Bu takım giden oyuncularından en son ne zaman para kazandı. Sizin yönetiminizde hiç kazandı mı ?

5- Fenerbahçe maçından önceki kendi evindeki Sivasspor maçında kale arkası biletleri 5 liraydı. Fenerbahçe maçında 75 lira oldu. %1500 biraz fazla değil mi sayın başkan?

6- Takım FB maçından önceki 3 maçta 5 puan kazanmış. Şehirde yavaş yavaş bütünleşme başlamış. Bu zamın ne gereği vardı sayın başkan?

7- Mersin İY-FB maçının olduğu hafta Elazığspor kendi evinde BJK'yi ağırladı. Onlarda kale arkası tribünü bilet fiyatları 10 liraydı ve Elazığlılar tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Elazığspor da MİY gibi küme düşmeme gayretleri veren bir takım hatırlatırım. Bu konu hakkında ne dersin sayın başkan?

8- Mersin İdman Yurdu- Fenerbahçe karşılaşmasının tribün gelirlerinin 323 bin TL olduğu kaydedildi. İlk devre Mersin'de Galatasaray ile oynanan maçta kale arkası biletleri 35 liraydı. Oradan gelen gelir 402 bin TL civarındaydı. Buyrun Başkanım siz yorumlayın?

Bu maçta olan Mersin İdman Yurdu kulübüne oldu benden söylemesi.
+Maçtan 0 puan alındı.
+Bilet fiyatlarından beklenilen gelir gelmedi.
+Hep takımın arkasında olan taraftar küstü.
+Düşme potasında olan bu takım için bu maç resmen kriz oluşturdu.

     Bakalım bundan sonra neler olacak? Yönetimle MİY taraftarı arasında nasıl bir gelişme olacak?

     Haaaa unutmadan bir çift lafımda basındaki abilerime. Sayın Ersin Düzen sunduğu ''Stadyum'' programında ''3-5 lira için Mersin taraftarı stadda takımına destek olmadı ''dedi. Ersin abi kale arkası 75 TL. Naptın sen? Yevmiyeli çalışan insanları, öğrenci kardeşlerimi de düşünmek lazım değil mi?

Başta Okay Karacan, Erdoğan Arıkan ve diğer basın mensubu abilerime taraftara gerekli desteği verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum.

Yazar: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

8 yorum:

  1. Sevgili kardesim Huseyin Karabacagı tebrik eder.Tum yazılan gerceklerın MIY yonetımı tarafından dusunulmesını rıca ederim.....

    YanıtlaSil
  2. Mükkemmel bir yazı mükemmel bir yorum. Yazar arkadaşım tebrikler...

    YanıtlaSil
  3. Yeni yazarımız Hüseyin Karabacak'ın ilk yazısı hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Hüseyin Karabacak16 Şubat 2013 17:15

    Çok teşekkürler abilerim.

    YanıtlaSil
  5. çok doğru noktaları aydınlatmışsın. tebrikler...

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık . Tebrikler beğendim kardeşim :)

    YanıtlaSil
  7. Destek mesajarınız için teşekkürler arkadaşlar :)

    YanıtlaSil