4 Mart 2013 Pazartesi

Maç Yazısı: Anadolu Selçukluspor 0-3 Altay

     Bu sezon Süper Ligde, PTT 1. Lig'de birçok kez maç izleme fırsatım oldu ama TFF 2.Lig'de maç izlemek kısmet olmamıştı. Konya'da bu pazar hava çok güzeldi. Konyaspor'un pilot takımı Anadolu Selçukluspor Konya Atatürk stadyumunda Altay'ı ağırlayacaktı. Her hafta maça gittiğim arkadaş ekibimle maça gidelim diye kararlaştırdık. Konyaspor deplasmanda Samsunspor ile oynayacaktı. Herkesin aklı bu maçta da olsa deplasmana gitmeyenlerin bu maça geleceğini düşünüyordum ama tribünde yaklaşık 100 kişi vardı. Altay taraftarı ise deplasmandan yaklaşık 40 kişi gelmişti. Maç başladı, 4. dakikada Altay Emrah ile golü buldu. İlk yarı da pek atak olmazken son dakikalarda Anadolu Selçukluspor'un forveti Yaser bir sakatlık geçirdi ve oyundan alındı.  

     İkinci yarı başladı ve 51. dakikada Altay'dan Korhan öyle bir gol attı ki gerçekten jeneriklikti. Golün şokunu oyuncular atlatamazken taraftarlar da atlatamadı. Hemen arkasından Halil'in 54.dakikada attığı gol durumu 3-0 yaptı. Skor 3-0 olduktan sonra Konya tribününden  teknik adam Zafer Turan'a tepkiler fazlaydı, ardından protestolardan oyuncular da nasibini aldı. Evet haklı yanları da yok değildi çünkü Anadolu Selçukluspor oyuncuları ruhsuz bir oyun sergiliyordu ve Konyaspor'un pilot takımı olduğu için gençlerden oluşuyordu. Bir amca ''Daha genceciksiniz, niye çalışmıyorsunuz, bu bıkkınlık, bu ruhsuzluk ne?'' demesi yanlış da değildi hani. Maç 3-0 bitti. Altay Play Off için umutlanırken Anadolu Selçukspor küme hattında ağır bir darbe daha yedi.

     Bu maçın özetiydi. Bir de değinmem gereken bazı yerler var. Maç 3-0 olduktan sonra Konyalı bir amca ''Ulan, taraftar gelmiyor diyorsunuz geldik işte.'' gibisinden bir tepki gösterdi. Orada düşündüğüm şu oldu.1 hafta önce Konyaspor Göztepe'yi ağırlarken stadda kale arkaları dışında heryer doluyken,bu maçta açılan tek tribünün bile tam olarak dolmaması. Bu takım Konya'nın takımı değil miydi? Geçen sene Konya Şeker'e ait olan takım artık Konyaspor'un pilot takımıydı, yani Konyaspor'un geleceğiydi. Bu Konyalıların suçu değil Türk futbolunun suçu. 1461 Trabzonspor'da da böyle değil mi? Trabzonsporlular her maçta stadlarını doldururken 1461'in maçlarında niye doldurmuyordu? Tüm Türkiye'de böyle değil mi?

     Dikkatimi çeken bir diğer konu ise Anadolu Selçukluspor'un maçlarına 50 yaşını devirmiş insanların gelmesiydi. Konyaspor'un maçlarında 4-15 yaş aralığındaki çocuklar stadın yarısını doldururken, Anadolu Selçukluspor'dan bihaber miydi bu çocuklar?

     Maçla ilgili genel izlenimlerim bunlardı. Maçın özetini de İzmirli arkadaşlar aracılığıyla bulduk. Buyrun maçın özeti!

Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder