4 Mart 2013 Pazartesi

Serie A'da 27 Hafta Analizi

       Serie A 27. Haftanın açılış maçında Napoli ile Juventus karşı karşıya geldi. Adeta ligin kaderini etkileyecek maçta iki takım yenişemeyince Juventus aradaki 6 puanlık farkı korumuş oldu ve Napoli için işler artık daha da zorlaştı. Üst sıraları yakından ilgilendiren bir diğer mücadelede ise San Siro’da Milan ile Lazio takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşma Lazio’nun erken dakikalarda gördüğü kırmızı kartla adeta tek taraflı bir maça döndü ve Milan rahat bir galibiyet aldı. Inter ise Catania deplasmanında adeta tarih yazdı. İlk yarısı 2-0 Catania’nın üstünlüğüyle geçilen maçta İkinci yarıda coşan Milano ekibi karşılaşmayı 3-2 kazanarak ligin en zor deplasmanlarından 3 puan çıkartmayı başarmış oldu.

     Alt sıralarda ise çekişme devam ediyor. Düşme hattında ki 3 takımda bu haftayı puan kayıplarıyla kapattı. Bu takımlardan Palermo Torino deplasmanında berabere kalarak  kazanamama serisini bu haftada sürdürdü. Siena ve Pescara ise haftayı mağlubiyetle kapatarak büyük avantaj kaybettiler. Düşme hattının hemen üstünde bulunan takımlardan sadece Atalanta’nın haftayı 3 puanla kapatması haftanın enteresan istatistiğinden biriydi. Chievo Fiorentina deplasmanında, Genoa ise Roma deplasmanında mağlup olarak haftayı geçirdiler.

       Büyük çekişmelere ve keyifli maçlara sahne olan 27. Haftada oynanan 10 maçın 3’ünü deplasman takımları kazanırken, 2 maç berabere bitti. Kalan 5 maç ise ev sahiplerinin galibiyetiyle sona erdi.  Toplam 24 golün atıldığı haftada takımlara 53 sarı kart ve 3 kırmızı kart çıktı. Gol krallığında ise 27. Hafta sonunda ilk sırada 18 golle Napoli oyuncusu Edison Cavani bulunuyor. Bu oyuncuyu 16 golle Milan’lı El Sharawy ve 15 golle Udinese’li golcü Dİ Natale takip ediyor. Puan durumunda ise Juventus 59 puanla liderliğini sürdürüyor. Napoli 53 paunla ikinci sırada yer alırken, Milan iyi formunun meyvelerini toplamaya başladı ve 3. sıraya kadar yükseldi puanı 48. Düşme hattında 3 takım Siena, Palermo ve Pescara 21'er puanla son üç sırayı paylaşıyorlar. Gelecek haftada maçlar öncesinde tahminler ve maçlardan sonra analizlerle görüşmek dileklerimle…
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder