4 Mart 2013 Pazartesi

PTT bu kafayla nereye?

     PTT 1. Lig ve alt ligleri takip eden birçok futbolsever Oğuzhan Sofracı'nın twitter hesabı TFF1Lig'i bilir ve dahası zevkle takip eder. Ben de bir futbolsever olarak zevkle takip ediyorum. Zira sosyal medyada bir ligi ya da sportif organizasyonu bu kadar iyi temsil eden, bu kadar detaylı/faydalı bilgi veren başka bir oluşum görmedim. Birçok futbolseverin de benim gibi düşündüğünü biliyorum.

     Hal böyleyken ligin sponsoru PTT'nin bu iş için Oğuzhan Sofracı'ya tebrik ya da teşekkür etmesini, destek olmasını beklersiniz değil mi? Bunu yapmadıkları gibi tam tersine PTT'den bir yetkili (!) çıkıyor ve bu hesabın kapatılmasını istiyor ve aynen şu cümleleri kullanıyor; "TFF 1.Lig tescilli bir isim hakkıdır. bu ad ve logo altında kullandığınız twetter hesabı hukuki sonuçlar doğuracaktır  Bu sebeple en kısa zamanda kuruluşumuz adına şahsımla irtibata geçmeniz ve yayını durdurmanız gerekmektedir."

     Burada sorulması gereken çok soru var. Birincisi söz konusu hesabın adında PTT kelimesi bile geçmiyor, hangi hakla tescilden bahsediyorsunuz? İkincisi madem böyle bir uyarıda bulunacaksınız bunu niye resmi kanallarla yapmak yerine twitterda mentionla yapıyorsunuz? Çocuk oyuncağı mı bu işler? Üçüncüsü ve en önemlisi; PTT'nin talebi üzerine Oğuzhan Sofracı'nın "Bu hesabı size devredebilirim veya sizin adınıza sürdürebilirim demesine rağmen "Biz sürdürülmesini değil kapatılmasını istiyoruz" demeleri hangi akla mantığa hizmet?

     Düşünün 20 bine yakın takipçisiyle sizin binlerce lira verip yapamayacağınız reklamı/tanıtımı hiçbir menfaat beklemeden yapan, amatör bir zevkle bu ligin gelişmesini ve daha çok ilgi görmesini sağlayan bir adama destek olacağınıza köstek oluyorsunuz. Sene olmuş 2013 ama kafa hala seksenlerin kafası, ne zaman değişecek bu zihniyet?
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder