22 Nisan 2013 Pazartesi

Nostalji: Jaap Stam

     Yıl 2000... Bir tarafta Türkiye'nin  2. olduğu B Grubu'ndan Euro 2000 yari finaline gelen Di Biagio'lu Totti'li, Maldini'li, Del Piero'lu İtalya, diğer tarafta Belçika ile beraber turnuvanın ev sahibi  Frank Rijkaard 'nın teknik direktörlüğündeki Hollanda...

     Maç golsüz biter ve uzatmalara gider. 120 dakika sonunda eşitlik bozulmaz, seri penaltılara geçilir. Azzuriler, Portakalları 3-1 ile geçer. Azurrilerin finale çıkmasından daha çok konuşulan konu Jaap Stam'ın kullandığı penaltı olur.

     Hani küçükken mahalle arasında top oynadığımız zaman mahallenin sivri burun topuk, beyaz çorap giyen abileri tam maçın ortasında oyuna davetsiz dahil olurlar, kaleye şut çekeceği zaman ayakkabısını çıkarıp geriye doğru 5 adım atar, koşarak gelip topa vurur. Nedense o toplar hep 20 metre yukarıdan gider. İşte Jaap Stam'ın kullandığı penaltıda işte tam böyleydi, Penaltılar kaçmış ve Portakallar elenmişti.

     1972' de doğan Jaap Stam sırasıyla: FC Zwolle, Cambuur, Willerm 2, PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan, Ajax takımlarında görev almıştır.


     1998 yılında Kırmızı Şeytanlar'a transfer olan Hollandalı yıldız, Sir Alex Ferguson'la yaptığı kavgadan sonra 2001 yılında olaylı bir şekilde takımdan ayrılmış,  Çizme takımlarından SS Lazio transfer olmuştur.


     SS Lazio'da oynadığı zaman doping kullanıldığı tespit edilen yıldız defans oyuncusuna 5 ay futboldan men cezası verilmiştir.


     2004 yılında A.C Milan'ın yolunu tutan Stam burada İtalyanların efsane defansı Maldini
 ile birlikte takımın başarısı için ter dökmüşlerdi...


     1.91'lık boyu ve devasa cüssesiyle, bakışlarıyla rakiplerin korkulu rüyası olan Stam, 67 kez Hollanda Milli formasını giymiş. 2007 yılında Ajax ile sözleşmesi devam etmesine rağmen futbolu bırakmıştır.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder