24 Ağustos 2013 Cumartesi

Sporcu Sağlığı: Nelere dikkat etmeliyiz?

   Spor yaparken burundan nefes alınmalıdır.
   Spora başlamadan önce bir bardak şekersiz kahve içilmesi metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.
   2 saatlik bir çalışma için yarım litre su tüketilmelidir. Fakat spor esnasında tek seferde bir fincandan fazla su içilmemelidir.
   Spor öncesinde çok aç veya çok tok olunmamalıdır. Açlık hissediyorsanız bir adet meyve veya bir bardak az yağlı süt içmeniz spordan sonra yiyeceklere saldırmanızı önleyecektir.
   Spor öncesi öğünde glisemik indeksi düşük (elma, yeşil mercimek, baklagil vb.) besinler tüketilmesi verimi artırır.
   Spordan sonraki öğünde kas miktarınızı artırmak için tüketilebilecek en kolay besin yumurtadır. Biraz sütle yağsız veya az yağlı bir omlet idealdir.
   Özellikle kadınlar diyetlerine demir açısından zengin besinler (kırmızı et, yumurta, kuru kayısı, kuru üzüm, dut kurusu, kuru baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler vb.) eklemeye özen göstermelidir.
   Spor yapmadaki amaç yağları yakmak ise sabah saatlerinde, kas oranını artırmaksa 15.00-17.00 saatleri arasında yapılması daha yararlı olacaktır.
   Bel çevresini kontrol altına almak için basit şekerlerden uzak durup şeker alımını sebze ve meyvelerden (yeşil elma, greyfurt vb.) sağlamak gerekir.
   Sporu sadece kilo vermek amacıyla yapmayı kafanızdan silin. Çünkü bıraktığınız anda verilen kilolardan daha fazlasının alındığı bilinmekte. Spor yapmayı sağlığınız için yaşam tarzı haline getirin.
   Unutmayınız ki uykusuz kalmak ve fazla spor yapmak da kas kaybına neden olabilir. Bu nedenle verim almak için hem beslenmeye hem de yeterli uyumaya özen gösterilmelidir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder