23 Mayıs 2013 Perşembe

Basketbolda "Peri Masalı": Nanterre

     Fransa Basketbol Ligi Pro A'da yılın sürprizini gerçekleştiren Nanterre, tam bir peri masalına imza atmış durumda. Fransa'da ligi 8. sırada bitiren JSF Nanterre, önce lig lideri Gravelines'i, sonra da yarı finalde Chalon'u eleyerek finale yükseldi. Türkiye Basketbol Ligi tarihinde bunu başarabilen yok, yani ligi 8. bitiren takımlar bırakın lideri elemeyi maç kazandığı bile nadir görülen bir şey ülkemizde.

     JSF Nanterre dikkatleri bu başarısıyla çekse de hikayenin başlangıcı burası değil aslında. Nanterre, bir çok ilginç şeyi bünyesinde barındıran bir kulüp. Nanterre'nin antrenörlüğünü 26 yıldır takımın başında bulunan 48 yaşındaki Pascal Donnadieu yapıyor. Donnadieu'nun yardımcısı oğlu Frederic. Nanterre'nin başkanı ise antrenör Pascal Donnadieu'nun babası Jean Donnadie.. Buraya kadar bir ailie şirketi havası verdiğinin farkındayız ama hikayenin güzel kısmı farklı.

     JSF Nanterre, coach Pascal Donnadieu yönetimindeki 26 yılda tam 11 lig yükselerek Pro A'ya çıkmayı başarmış bir takım. Pro A'ya çıkışının ikinci senesinde finale kadar çıkmayı başarması peri masalının tamamlarken, yılın en güzel hikayelerinden biri oldu..
Çetin KUZU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder