13 Mayıs 2013 Pazartesi

Maç Yazısı: Konyaspor - Ankaragücü

     PTT 1. Lig'de son haftaya gelmiştik, Konyaspor evinde Ankaragücü'nü ağırlayacaktı. Konyaspor yenmesi halinde play off maçlarını oynamaya hak kazanacaktı. Ankaragücü ise geçen hafta küme düşmeyi garantilemişti, onlar için prestij maçı niteliğindeydi. Maçı stadda izleme fırsatı buldum, size izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Maç Öncesi
      Maçtan saatler önce Konya halkı maça kilitlenmişti, maçın önemini biliyorlardı. Bir de Ankaragücü takımıyla yıllardan beri gelen rekabet ve son maçta yaşanan olaylar yüzünden Konya taraftarının maça ilgisinin yüksek olacağı düşüncesindeydim, ki gerçekten de yüksek oldu. Havanın iyi olmamasına rağmen ''Kale Arkası'' tribünleri dışında her tarafın dolu olduğunu söyleyebilirim.

     Ankaragücü'nün taraftarına  maç yasaktı. Bunun nedeni ilk maçta sahanın içine girip, maçın ertelenmesine yol açmalarıydı, istenmeyen olaylar olmuştu ilk maçta. Bu maçta da bu olaylar önlenmek istendi.

     Bu hafta internette bazı yazılar vardı.Yazılara göre Bir grup Ankaragüçlü stada girecek ve olaylara yol açacaktı. Bu durumdan haberdar olan Konyaspor yönetimi gerekli mercilere bilgi verdi. Konya girişinde emniyet 06 plakalı araçları durdurup GBT kontrolünden geçirdi.

Maç Başlangıcı
     Ankaragücü futbolcuları sahaya Konyaspor'lu taraftarların ıslıklarıyla çıktı.Konyaspor oyuncuları sahaya çıktığında ise müthiş destek vardı.Bu hafta vefat eden Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'mız okundu.

Çok beğendiğim bir şey ise bayrak dağıtımı oldu.Stada giren her taraftara Türk Bayrağı verildi.Bu uygulamayı yapanlara da buradan teşekkür etmeyi borç bilirim.

İlk Yarı
     Maç Konyaspor'un baskısıyla başladı.Taraftar da takımın arkasında itici güçtü bu maçta.Konyaspor Ankaragücü'nün kalecisi Gökhan'ı bir türlü geçemedi.Ankaragücü  birkaç atak üretmeye kalktı ama başarılı olamadı.İlk yarı golsüz beraberlikle bitti. Ankaragücülü oyuncular soyunma odasına doğru yürürken tribünlerden gelen yabancı maddelerden dolayı 1-2 dakika boyunca giremedi koridora.Çevik Kuvvet'in de yardımıyla soyunma odasının yolunu tuttular.

İkinci Yarı
     İkinci yarının ilk 10-15 dakikasında beklenilmeyen şekilde Ankaragücü'nün müthiş baskısı vardı.Konyaspor kalesinde 2-3 pozisyon bulan Ankaragücü bunları değerlendiremedi.60. dakikadan sonra yeniden başlayan Konyaspor üst üste ataklar yaptı ama kaleci Gökhan'ı yine geçemedi.Dakika 79'da Ankaragücü 10 kişi kaldı.10 kişi kaldıktan 4 dakika sonra Konyaspor penaltı buldu ve golü de buldu.Golü atan Erdal'dı.Kanat oyuncusu Erdal 13. golünü atmıştı ve takımını sırtlamaya devam ediyordu.Maç böyle bitti.

Yakışmayan Hareketler
     Ankaragücü teknik heyetinden bir kişinin yaptığı hareket ahlaksızcaydı. Tribünde 18 yaşından küçük, liseli diyebileceğimiz kardeşlerimizin hareketleri hiç hoş değil. Kimse yanlış anlamasın Sadece Konyaspor için değil tüm Anadolu'daki tribünlerde böyle. Tribün büyüklerimizi göreve çağırıyorum. Büyüklerine saygısızlık yapan, polise birşeyler atan bu gençleri uyaralım. Tribün büyüklerine büyük işler düşüyor Anadolu'da.

     Dün kale arkası tribününden bir arkadaş plastik bir şey fırlattı ve stadın içinde bulunan polisin kafasına geldi. Atılan yerde bu liseli dediğimiz arkadaşlar vardı. Bir de atılma nedeni saçma. Takım önde, maçın bitmesi yakın. Durup dururken fırlatıldı ve polis yaralandı. Bir futbolsever olarak genç arkadaşların bu durumda olması beni üzdü.

     Maç sonu Ankaragücülü oyuncu Gürkan Alver Konyaspor tribünlerine Ankaragücü formasını gösterdi ve tribünlerin tepkisini aldı.

Sonuç
     Konyaspor play off'a katılmaya hak kazanırken, Ankaragücü TFF 2. Lig'e düştü.A nkaragücü için bu sene böylece bitmiş oldu. Ankaragücü'nde birçok oyuncunun taliplileri olduğu biliniyor. Ayrıca yaklaşık 80 Milyon TL borçları olduğu geçen başkan Mehmet Yiğiner tarafından twitter hesabından açıkladı.

     Konyaspor'un ise hedefinde artık 3 maç var. 3 maç sonunda Süper Lig'e çıkmak isteyen Konyaspor'un ilk rakibi Bucaspor. Şimdilik anlatacaklarım bu kadar, bir başka yazıda görüşmek üzere..

Yazar: Hüseyin Karabacak  Fotoğraflar: Nihat Erdoğan (Konya Postası)
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder