23 Mayıs 2013 Perşembe

Röportaj: Tolga Çavdar (Kahramanmaraşspor)

     Transfer Merkezi Dergisi olarak röportajlarımıza son sürat devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz, sezonu zirvede tamamlayarak PTT 1. Lig'e yükselmeyi başaran Faturavizyon Kahramanmaraşspor'un  kaptanı Tolga Çavdar..

Merhabalar Tolga. Okuyucularımıza kendini kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman, nasıl başladın?

     Merhabalar. Ben 14 Ocak 1984 İzmir doğumluyum. Ailem beni sokaktan kurtarmak için 5 yaşımdayken İzmirspor altyapısına yazdırdı ve böylelikle çok sevdiğim futbol hayatım başlamış oldu.

Yeniden tebrik edelim sizi. Şampiyon oldunuz ve Faturavizyon Kahramanmaşspor yeni sezonda PTT 1. Lig'de oynayacak. Sen de takım kaptanı olarak bu şampiyonlukta en büyük paylardan birine sahipsin. Daha önce başka bir takımda şampiyonluk yaşamış mıydın? Bu şampiyonluk sürecini bize anlatır mısın?

     Teşekkür ederim. Bu benim ilk şampiyonluğum. Daha önce İzmirspor'da TSYD kupasını kazanmıştık, o benim ilk başarım ve kazandığım ilk kupaydı. Kahramanmaraşspor'da yaşadığımız bu anlamlı şampiyonlukta en büyük pay futbolcu kardeşlerimin ve taraftarımızındır. Futbolcu kardeşlerimiz azim ve özverisine, taraftarımızın bizi hiç yalnız bırakmaması da eklenince bu zorlü süreci şampiyon tamamlamamak kaçınılmazdı. Kahramanmaraş için hayırlı uğurlu olsun bu şampiyonluk. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.

Bu seneki oynadığınız maçlarda en çok üzüntü yaşadığın maç hangisiydi?

Tüm maçlara kazanma hırsı ile çıktığım için yenildiğimiz her maçta üzülüyorum.

En çok sevindiğiniz maç Tarsus İdman Yurdu maçı olmalı. Maçtan sonraki kutlamalar nasıldı?

     Maçtan sonra şehir merkezine geldiğimizde binlerce taraftarımız bizi coşkuyla karşıladı. Orada yaşanan duygular gerçekten anlatılamaz. Maraş'ın adına yakışır bir karşılamaydı. Oyuncu kardeşlerimin, teknik heyetin, taraftarın yüzündeki o mutluluğu görmek ve bu mutluluk da benim de payım olduğunu bilmek mthiş bir şey.

Taraftarlar tarafından çok sevilen bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bize biraz da Maraş taraftarını anlatır mısın? Bizim aracılığımızla taraftarına iletmek istediğin bir şey var mı ?

     Az önce de dediğim gibi, bu şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri taraftardır. Onlar böyle destek vermeye devam ederse Kahramanmaraşspor'un daha iyi yerlere geleceğinden hiç şüphem yok. Taraftarımız Süper Lig'i hakediyor. Sizler aracılığıyla taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum, onlardan Allah razı olsun. Bizi bu zorlu süreçte karşılıksız desteklediler hem de yaz-kış demeden .

Kahramanmaraş'ta sence potansiyel nasıl? Üst üste 2 sene lig atlamış bir takımsınız, bu sene de Süper Lig olur mu dersin?

     Süper Lig neden olmasın. Bu şehirde harika bir potansiyel var, bu akım yeterli desteği görürse Süper Lig'e de çıkar.

Gelecek hakkındaki düşüncelerin neler? Kahramanmaraşspor'la devam edecek misin?

Burada güzel bir şampiyonluk yaşadım, önümüzdeki sezonlarda bu şampiyonluğa yenilerini eklemek isterim. Şartlar uygun olursa devam etmek istiyorum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kim?

     Benim idolüm Steven Gerrard'dır, kendisinin hayranıyım. Oyunu ve karakteriyle örnek bir futbolcu.

Türkiye'de ya da yurtdışında taraftarı olduğun bir takım var mı ?

     Ben Liverpool taraftarıyım. Liverpool'u desteklememde Gerrard'ın katkısı büyüktür.

TFF 2. Lig'de en çok beğendiğin oyuncular kimler?

     Bu soruya genel cevap vermek istiyorum. 2. Lig'de çok kaliteli oyuncuların olduğunu söyleyebilirim.Yurtdışına para saçmaya gerek yok bence.Yetenekler uzakta değil.

Bu zamana kadar çalıştığın hocalardan senin üzerinde büyük emekleri olduğunu düşündüklerin kimler?

     Öncelikle İzmirspor altyapısında beni çalıştıran ve yetiştiren İsmail Hamarat, Altan Çetindağ hocalarım. İzmirspor'dan ayrıldığım zaman hayatımda da dönüm noktası olarak kabul ettiğim Giresunspor'a transfer eden Akif Başaran hocam. Giresun'dan ayrıldıktan sonra Kartalspor'a transfer eden Tolgay Kerimoğlu hocam ve daha sonra çalıştığım Kadir Özcan hocam. Bu hocalarımın benim üzerimde emeklerinin olduğunu düşünüyorum ve onlara teşekkür ediyorum.

Transfermerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin konular varsa bilmek isteriz?

     Takip ediyorum ve oldukça başarılı buluyorum. Alt liglerdeki oyuncu kardeşlerime destek vermeye devam etmenizi istiyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize ayırdığın zaman için teşekkürler kaptan. Bundan sonraki kariyerinde başarılar.

     Ben teşekkür ederim.Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: