21 Mayıs 2013 Salı

Küllerinden Doğan Efsane: Juventus

     Dile kolay; bir devin çöküşü vardı sahnede, sene 2006'yı gösterdiğinde. Tarihi başarılarla dolu, Avrupa Kupalarıyla dolu bir efsane takımı şike yaptığı gerekçesiyle küme düşürdüler. İki şampiyonluğu elinden alındı. Bir çok yıldız oyuncusu yok pahasına rakiplerine gitti. Ama aralarında kendini Juventus'a adamış olanlar vardı Trezeguet gibi, Buffon gibi, Del Piero gibi, Nedved gibi ve diğerleri... Bu oyuncular sırtlarını dönmediler Juventus'a. Nasıl yerin dibine sokulduysa aynı şekilde ayağa kaldırmak için canla başla savaştılar.

 
      Önce adaletsizce düşürüldükleri Serie B'den çıktılar. Ardından herkes sezonu orta sıralarda bitirir dedikleri sezonda Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya hak kazandılar. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardılar. Yavaş yavaş eski Juventus'tan sinyaller vermeye başlamışlardı.

      Ve son iki sezon... Geçtiğimiz sene Juventus uzun süren şampiyonluk hasretine namağlup unvanıyla son verdi. Rakiplerine 38 maçın hiç birinde boyun eğmeyen Juventus 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Juventus namağlup şampiyon olurken ezeli rakipleri Milan, Inter, Napoli ve Roma ile oynadığı karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine de büyük üstünlük kurmuş oldu. Tabi bu başarının en büyük mimarı Antonio Conte'nin hakkını teslim etmek gerekir. Takımın başına geçtiğinde adeta kendisinden beklenen şey uyuyan devi uyandırmaktı. Conte bunu başardı. Takımını namağlup şampiyon yaparak hem özlenen şampiyonluk sevincini taraftarına yaşattı. Hem de Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı kazandı.

...VE BU SEZON
      Sezona namağlup şampiyon ünvanıyla başlayan Juventusta hedef bu sezon hem şampiyonluk hem de Avrupa'da hatırı sayılır bir noktaya kadar ilerlemekti. Sezonun ilk maçı Geçen sezonun şampiyonuyla, İtalya Kupası şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa mücadelesiydi. Juventus İtalya Kupasında Napoli'ye 2-0 kaybetmiş ve kupanın sahibi Napoli olmuştu. Serie A şampiyonu da Juventus olunca sezon başında Süper Kupayı yine bu iki takım oynadı. Bu karşılaşmayı 4-2 kazanan Juventus geçen sezon bıraktığı yerden devam edeceği mesajını verdi adeta tüm takımlara. Juventus Serie A'daki namağlup ünvanını sezonun 11. hafta mücadelesinde sahasındaki Inter maçında kaybetti. Inter'in 3-1 kazandığı mücadelede Juventus maçı kazanacak oyunu oynayamamıştı. Ardından 3 hafta sonra bir de Milan mağlubiyeti gelince herkes Juventus'un yavaş  yavaş düşüşe geçeceğini, hem Avrupa hem ligi kaldıramayacağını düşünmeye başladı.

      Juventus bu iki mağlubiyetin ardından 4 maç üst üste kazanarak adeta kendine geldi. Taraftar ve takım öylesine kenetlenmişlerdi ki bu sezonda şampiyonluğun geleceğinden eminlerdi. Avrupa macerası sırasında bazı kayıplar veriliyordu belki ama rakiplerininde puan kaybetmesiyle Juventus bir şekilde lider kalmayı başarıyordu. Tabi ligin ilk yarısı oynanırken Şampiyonlar Ligi grup mücadeleleri de devam ediyordu. Şampiyonlar Liginde grubuna düşen Chelsea, Shakhtar ve Nordsjaelland takımlarıyla mücadele eden Juventus bu grupta hiçbir rakibine yenilmeden gruptan lider çıkmayı başardı.


      Sezonun ikinci yarısı başlarken Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi ve Juventus Celtic ile eşleşti. Sezonun ikinci yarısını kötü bir başlangıç yapan Juventus üst üste yaşadığı puan kayıplarının ardından rakibi Napoli'yle neredeyse kafa kafaya gelmişti. Napoli'nin de ikinci yarıya iyi başlayamaması Juıventus'un liderlik koltuğunda kalma sebebiydi. Celtic maçlarını hem içerde hem dışarda kazanarak Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final'ine yükselen Juventus bu turda Avrupa'da sezonun flaş takımı Bayern Münih ile eşleşti. Bu sırada ligdeki durumunu da yavaş yavaş düzelten Juventus Bayern Münih'e diş geçiremeyince Avrupa macerası çeyrek finalde son bulmuş oldu. Böylece İtalya Kupasında da Lazio'yu geçemeyen Juventus'un elinde sadece Serie A kaldı. Bitime 10 hafta kala 8 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Juventus evinde oynadığı Palermo maçında şampiyonluğunu ilan ederek iki kez üst üste en büyük benim dedi.

GELECEK SEZON VE HEDEFLER
     Gelecek sezon Serie A'da tabiki hedef yine şampiyonluk olacak ama Juventus taraftarının asıl özlemini çektiği şey Avrupa'da bir kupa. Kulüp yöneticileride bu beklentinin farkında ve bu sezon transfere her zamankinden daha fazla bütçe ayrıldı. Başarılı takımın iskeletini bozmadan gerekli mevkilere transfer yapacak olan Juventus'ta bu sezonun başarılı oyuncuları Vidal, Pirlo, Marchisio ve Lichtsteiner'in taliplerinin olması da yönetimi düşündüren bir konu. Bekleyeceğiz ve ne gibi gelişmeler olacağını hep birlikte göreceğiz...

Yazar: Serkan ÇOKAYDIN/Juventustr.net
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder