7 Haziran 2013 Cuma

Scout Raporu: Şahin Fıstıkçı (Ankaraspor)

     Scout Raporu sayfamızda ülkemizin genç yeteneklerini sizlere tanıtıyoruz. Bugünkü konuğumuz Ankaraspor'un genç golcüsü Şahin Fıstıkçı..

     15 Kasım 1994 Yavuzeli doğumlu genç golcü İstiklalspor'da futbola başladıktan sonra Polatlı Bugsaşspor'dan Ankaraspor'a geçti. 2011-12 sezonunda Ankaraspor U18 takımıyla oynadığı 39 maçta 24 gol atarak tüm dikkatleri üstüne çeken Şahin, A2 takımda da 2 kez forma giyip 1 gol atmıştı.

     2012-13 sezonunda Ankaraspor A2 Ligi şampiyonluğu yaşayarak büyük bir başarıya imza atarken, genç golcü Şahin Fıstıkçı da oynadığı 36 maçta 25 gol atarak şampiyonlukta büyük pay sahibi oluyordu. Ankaraspor A takımının profesyonel liglerde yer almadığı bu sezonda A2 takımının yaşadığı şampiyonluk ironik olsa da gelecek yıllar için sağlam temeller atıldığını göstermiş olması açısından umut vericiydi.

     Şahin Fıstıkçı'nın oyun karakterini anlatmak için Burak Yılmaz örneğini vermek yeterli olur sanırım. Tarz olarak Burak Yılmaz'ı çok fazla anımsatıyor. Forvetin iki kanadında da oynayabilse de asıl yeri santrafor. Maç içinde sürekli hareketli, enerjik, dikine oynayan, sürekli gol pozisyonlarının içinde olan bir isim. Hava toplarındaki hakimiyetini biraz daha arttırıp fizik olarak güçlenirse üst liglerde başarılı olmaması için hiçbir sebep yok.

     Şahin Fıstıkçı'nın Ankaraspor'la 31 Mayıs 2015'e kadar sözleşmesi var. Ankaraspor'un bu sezon PTT 1. Lig'e katılacağını düşünürsek genç golcünün vitrine çıkması uzak görünmüyor.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder