30 Temmuz 2013 Salı

İnceleme: Marvin Zeegelaar (Elazığspor)

     Marvin, 12 Ağustos 1990 Hollanda doğumlu. Ajax alt yapısından yetişen ve A takımda da oynayan yıldız adayı kariyerine Espanyol B takımında devam etti. 2012 senesinde Elazığspor'un Hollanda Kampına menajerler aracğılığı ile kulübe önerilen Marvin kulüp tarafından beğenildi ve 5 yıllık imza attırıldı.

     Sezon başında Faubert, Amr Zaki, Feindouno gibi isimler olmasına rağmen bir yöneticinin çıkıp: ''Bence bu sezon en iyi transferimiz Marvin'' demesi taraftarlar arasında heyecan uyandırdı. Sezonun ilk haftasında Fenerbahçe karşılaşmasında sol bekte görev alıp mükemmele yakın bir maç çıkartan Zeegelaar dikkatları üzerine çekti fakat ortada bir sorun vardı o sol bek değil sol kanat oyuncusuydu. İlerleyen haftalarda sol bekte performansı düştü ve buna agresiflik eklenince kırmızı kartlar görmeye başladı. İlk yarıda sadece 1-2 maçta sol kanatta görev alan Marvin, fuleli, yetenekli, kolay adam eksilten ve seri bir oyuncu olduğunu futbolu yakından takip edenler gördü fakat ilk yarıda Aydın'ın harika performansı ve Marvin'in sol bekte görev almak istememesi üzerine Zeegelaar'ın yeteneklerini malesef izleyemedik ilk yarı boyunca.

     Futbolseverler mutlaka hatırlayacaktır, 20 Ocak 2013 tarihinde Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-SB Elazığspor maçını. O maçta ilk yarı Gökhan Gönül'ün ileriye çıkabildiğini gören var mı? Öyle bir ilk yarı çıkarmıştıki Zeegelaar takımın soyunma odasına 2-0 önde girmesinin baş mimarıydı. Ligimizin en iyi sağ beki olarak gösterilen Gökhan Gönül belki de hayatında bu kadar zor duruma düşmemişti. O maçta olduğum için söylüyorum Maraton tribünündeki Fenerbahçeliler her top Zeegelaara geldiğinde nefeslerini tutarak, tedirginlik içinde izliyorlardı olacakları.

     İkinci yarı başladı ve yine Zeegelaar tam ilk yarıdaki oyununa devam ediyorduki Gökhan Gönül ile aralarındaki pozisyonda gereksiz bir kırmızı kart gördü. Belki de Marvin'in, ilk senesinde Elazığspor kariyerinin kopma maçıydı bu. Maç sonunda Yılmaz Vural'ın, Marvin hakkında : ''Benim aptal oğlum Marvin'' söylemleri Zeegelaarın kulağına gitmiş olmalı ki o maçtan zonra Marvin hiç ortalıkta gözükmedi. Bursaspor maçının ikinci yarısını izleyenler hatırlayacaktır, onun korku dolu ataklarını. İlerleyen maçlarda azalarak süre almaya başladı Zeegelaar ve Yılmaz Vural'la aralarında problem olduğunu ve takımdan ayrılmak istediğini iletti yönetime. Taraftarlar gidecekler listesinin başına yazmıştı Zeegelaarı istemeyerek de olsa..

     Ancak Yılmaz Vural'ın takımdan ayrılması ve takımın başına Hollanda tecrübeside bulunan Trond Solliedin gelmesiyle Zeegelaar takımda kaldı ve performansı her geçen gün yükseliyor. Panathinaikos maçında attığı golü ise internet sitelerinden bulup izlemenizi tavsiye ederim. Kısacası bu sene futbolseverler çok farklı bir Zeegelaar ile karşılaşabilirler. Umarım kendini futbola verir ve böyle büyük bir yeteneği izleme keyfini bize yaşatır Zeegelaar.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. çok doğru bi tespit oyuna konsantre olduğunda çok şeyler değiştirebilir maç içinde.rötarlı süprizi olabilir ligin !

    YanıtlaSil