30 Temmuz 2013 Salı

Röportaj: Koray Yıldız (Beşiktaş)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Beşiktaş alt yapısından yetişen genç sol bek Koray Yıldız. Bu sezon Sancaktepe Belediyespor'la kiralık olara anlaşan 1995 doğumlu Koray geçen sezon Beşiktaş A2 takımında 16 maçta oynarken, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 maçta A takım forma giymişti.Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu röportajla gennç oyuncuyu daha yakından tanıyalım..

Merhabalar Koray Yıldız, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Bendeki futbol aşkının başlangıcı abimden geliyor. O da futbolu çok seviyordu ama nasip olmamıştı. Benim futbolcu olacağıma çok inanıyordu, çok destek oldu bana. Ona bu konuda borçluyum, hayatımda çok önemli bir yeri var.

Altyapılardan Beşiktaş A Takımına uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     En önemlisi ailem tabi ki ama Haluk Duranoğlu hocam benim her zaman peşimdeydi, bana sahip çıktı. Bunlara Mehmet Bulduk ve Erkan Avseren hocalarımı da ekleyebilirim.

Bir sol bek oyuncusu olarak kendinde beğendiğin özelliklerin ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönlerin neler?

     En beğendiğim özelliklerim ortalarım ve şutlarım ama şu an tek eksiğimin dayanıklılık olduğunu düşünüyorum. Bu eksiğimi gidermek benim elimde, onun için çok çalışmam gerektiğinin farkındayım ve çalışacağım.

Genç yaşlarda Beşiktaş formasını giymiş başarılı bir isimsin. Bu hayali kuran futbol severlere Beşiktaş kulübünü ve yaşadığın atmosferi okuyucularımıza anlatır mısın?

     Beşiktaş gerçketen muazzam bir kulüp, orada çok güzel yıllarım geçti. Çok başarılı dönemler geçirdim, bu döneme sadece 1 yıllığına ara verdim ama tekrar döneceğime ve o kutsal formayı başarıyla terleteceğime inanıyorum. Bunun için çok çalışıyorum.

Beşiktaş takımı geçen sezon sol bek mevkinde büyük sıkıntılar yaşadığını tüm spor kamoyu ortak kanısıydı. Samet Aybaba'nın Boluspor ile yapılan özel maçta sana forma şansı vermişti ve kimsenin beklemediği performansınla dikkat çekmiştin. Sezon içinde forma şansının devamının gelmeme sebeplerini senden alabilir miyiz?

     Samet hocam Bolu maçında bana şans vererek benim hayatımı değiştirdi, böylece prosfesyonelliğe adım atmış oldum. Sezon içinde tekrar şans gelmemesinin nedeni benden kaynaklanan nedenlerdir sanırım. Hocalarım yeterli çalışmadığımı ya da hazır olmadığı düşünmüş olabilir. Bu sezon Sancaktepe Belediyespor'da çok çalışıp seneye daha güçlü bir şekilde dönmek istiyorum.

Beşiktaş'ın A takımında ve alt yapısının çeşitli kategorilerinde forma giymiş bir isim olarak Türk futbolunun önemli taraftar grubu "Çarşı" hakkındaki düşüncelerini alalım?

     İnönü stadında A takım forması giymek nasip olmadı ama stadda maçları izlerken tüylerim diken diken oluyodu çünkü o taraftar muazzam ve insanı futbol oynamaya teşvik ediyor. Aynı zamanda rakibe de büyük sıkıntı yaşatıyor. Çarşı grubunun önünde forma giymeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un başarılı takımı Sancaktepe Belediyespor'a 1 yıllığına kiralandın. Transferin arka yüzünü okucularımıza anlatır mısın?

     Sancaktepe beni isteyen bir takımdı, teknik direktörü Semih Yuvakuran'la görüşmem de olumlu bir etki oluşturdu. Hocam beni takımda görmek istediğini söyleyince, ben de onunla çalışmaktan gurur duyacağımı söyledim. Oynayabileceğim, fizik olarak güçlenebileceğim bir takıma gitmek istiyordum. Yöneticelerle oturduk konuştuk ve her konuda anlaştık, iş imzaya kaldı.

Yeni teknik direktörünüz Semiğh Yuvakuran, Galatasaray ve Fenerbahçe'den tandığımız Türk futbolunun önemli bir ismi. Böyle tecrübeli bir isimle çalışma fırsatı yakalayacaksın, yeni hocan hakkında neler düşünüyorsun?

    Semih hocam gerçekten çok önemli bir isim. Müthiş bir kazanma arzusuna sahip. Onunla bu sene yapacak çok işimiz olduğunu düşünüyorum, onun tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin nelerdir? Büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?

     En büyük hedefim ve bana en yakın olduğunu düşündüğüm Beşiktaş forması terletmek. Daha sonraki hedefim tabi ki Avrupa. Milli takım formasını giymek benim için çok büyük gurur olur.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin isimler kimler?

     Beşiktaş'ın sol beki İsmail Köybaşı'nı çok beğeniyorum, gerçekten çok çalışıyor ama bir yandan da çok şanssız. Sakatlıklar olmasa çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Avrupa'da ise Marcelo.

Biraz da Türk Futbolu hakkında konuşalım istersen. Türk futbolunda yıllardan beri devam eden sol bek sıkıntısı hakkında neler diyebilirsin?

     Ben haddimi aşmak istemem tabi ki ama tek nedeni alt yapılara gereken önemin verilmemesi ve gençlere güvenilmemesi bence. Bizim gibi genç oyuncular başarıya aç, şans verilirse tahmin ettiklerinden daha fazlasını başarabilecek potansiyele sahibiz.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Bence değişen oyuncu grubundan kaynaklanıyor. Oturmuş bir kadro yok. Milli takımın başındaki hocalarımız ve yetkililer en kısa zamanda çözüm bulacaktır bu sorunlara.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Yakın arkadaşlarımla bir yerde oturup kahve içerken futbol konuşmayı severim, sakin ortamları tercih ederim. Ayrıca abimle playstation oynamaktan çok keyif alırım.

TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     Sitenizi takip ediyorum her şey üst düzey ve baya zaman harcıyorsunuz belli.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Okuyucalara sadece 2 sene beklemelerini ve ileride Koray Yıldız ismini sık duyucaklarını söylemek istiyorum. Ben teşekkür ederim bu güzel röportaj için.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder