20 Temmuz 2013 Cumartesi

Röportaj: Bilal Niyaz (Ümraniyespor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Denizlispor'dan Ümraniyespor'a transfer olan Bilal Niyaz. Bilal, Fenerbahçe'nin genç yeteneği Recep Niyaz'ın abisi. 14 yaşında profesyonel olma başarısı gösteren ve 3 sene Fenerbahçe'de forması giyen 20 yaşındaki oyuncu sağ bekte görev alıyor. Yazarımız Hüseyin Karabacak'ın başarılı oyuncuyla yaptığı röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Bilal. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

      Merhabalar. Futbola başlamamda en büyük etken babamdır. Babam kardeşim Recep ile beni Denizli Belediyespor takımının altyapı seçmelerine götürdü. İlk girdiğimiz seçmede hem Recep hem ben takıma seçildik ve 2sene boyunca Denizli Belediyespor'da oynadık. Daha sonra iyi performansımızdan dolayı Denizlispor kulübü bizi istedi, biz de hiç düşünmeden Denizlispor'a gittik. Daha sonra ben 14 yaşında profesyonel oldum, 15 yaşında ise A takıma çıktım. A takıma çıktıktan bir sene sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. 3 sene de Fenerbahçe'de oynadıktan sonra tekrar eski kulübüm Denizlispor'a geri döndüm.

Denizlispor'da bu sezon senin için nasıl geçti?

      Benim için bu sezon pek iyi geçti diyemem. Sezon başı sakatlık geçirdim, daha sonra hoca değişikliği yaşadım. Maç eksiğimi A2 takımında oynayarak kapattım.

Denizlispor'dan Ümraniyespor'a transfer oldun. Transfer olma sürecini bize anlatır mısın? Ümraniyespor'a transfer olmanda kimlerin katkısı oldu?

      Denizlispor'a mutlu olmadığımı, artık futbol oynamak istediğimi, bunun içinde takımdan ayrılmak istediğimi söyledim. Erdil Arpacı ve Ali Karakaş abilerim bana Ümraniyespor'dan bahsettiler. Geçen sene 2. Lig'e çıkmayı finalde kaybetmişler ve bu sene hedefleri şampiyon takım olarak çıkmakmış. Bana teklif geldi ve ben de hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Transferimde Erdil Arpacı ve Ali Karakaş abilerimin katkısı oldu.

Henüz genç bir oyuncusun. Geleceğe dair beklentilerin ve hedeflerin neler?

      Öncelikli hedefim bu sene Ümraniyespor'a katkı sağlayıp takım arkadaşlarımla birlikte bir üst lige çıkarmak. Daha sonra PTT 1. Lig ve Süper Lig takımlarında oynayıp performansımı yükselterek Avrupa'nın güzide kulüplerinde oynamak istiyorum.

Futbolcu olmanda senin üzerinde katkısı olan kişiler kimlerdir?

      En fazla katkıya sahip olanlar annem ve babamdır. Hem beni hem de kardeşim Recep'i sürekli teşvik ettiler, yönlendirdiler. Denizlispor'dan Cahit Arım, Hasan Kanpotlat ve Faruk Kozan hocalarımın da bendeki emeği büyüktür.

Kamp süreciniz nasıl geçiyor? Takım olarak bu sezonki hedefiniz nedir?

      Kamp sürecimiz ağır ve tempolu geçiyor. Bu seneki hedefimiz az önce de söylediğim gibi şampiyonluk.

Ümraniyesporlu taraftarlardan beklentilerin neler? Onlara bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

     Taraftarımızdan beklentim, bizi ne olursa olsun hep desteklemeleri, biz sahada mücadele verirken onlar da bizimle birlikte tribünde mücadele vermeleri. Sene sonunda onları mutlu ederek takımımızı bir üst lige taşıyacağız inşallah.

Sen sağ bekte görev yapan bir oyuncusun. Senin mevkinde oynayan futbolcularda bulunması gereken özellikler nedir sence?

     Bence bir sağ bek oyuncusunda bulunması gereken özellikler; Çabuk ve hızlı olmak, isabetli orta açmak ve her mevkide gerektiği gibi zeki olmak.

Kendinde beğendiğin ve zayıf gördüğün yönler nelerdir?

     Hızlı olduğumu ve açtığım ortaların isabetli olduğunu düşünüyorum. Fiziksel olarak eksikliğim olduğunu düşünüyorum, bunu da çalışarak iyi duruma getiriyorum. Zamanla daha iyi olacağım.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve örnek aldığın isimler kimler?

     Türkiye'de Gökhan Gönül, Avrupa'da ise Lahm ve Dani Alves.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

     Boş kaldığım zamanlarımı ailemle değerlendirmeyi seviyorum, ailemle vakit geçiriyorum. Kardeşlerim Recep ve Muhammet ile PES oynamayı seviyorum.

Biraz da kardeşinden bahsedelim. Recep Niyaz Fenerbahçe'de oynuyor. Onun transferi nasıl gerçekleşti? Ailenden ve yakın çevrenden seni de Fenerbahçe'de görmek istedikleri yönünde baskı alıyorsundur. Bu baskı seni ne şekilde etkiliyor?

     Kardeşim Recep'in Fenerbahçe'ye transferi Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gelmesiyle gerçekleşti. Aykut hoca gençlere çok fazla önem veren bir teknik direktör olduğunu herkes bildiği için Recep de Fenerbahçe'yi tercih etti. Evet dediğin gibi herkesten baskı alıyorum ama bu baskı beni motive ediyor.

Recep ile rekabet yaşıyor musunuz? Teke tek oynadığınızda kim üstünlük sağlıyor?

     Recep ile tabii ki rekabet yaşıyoruz. Mevkilerimiz de bizi sıklıkla karşı karşıya getiriyor. Genelde Recep üstünlük sağlıyor. Dünyada Recep'in üstünlük sağlayamayacağı, geçemeyeceği savunma oyuncusu tanımıyorum.

Sen Recep'ten büyüksün. Recep'in futbola başlamasında senin de etkin oldu mu?

     Evet Recep'ten büyüğüm ama futbola birlikte başladık. Birbirimize destekle buralara geldik. İnşallah birbirimize olan desteğimizle daha iyi yerlere geleceğiz.

İnşallah sizleri aynı takımda görürüz. TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     İnşallah, iyi dileklerin için teşekkürler. Sitenizi takip ediyorum. Ben herhangi bir eksik görmüyorum açıkçası, güzel iş çıkarıyorsunuz bence. Emeği geçen herkese tebrikler.

Bu keyifli sohbet için teşekkürler Bilal. Futbol hayatında başarılar dileriz.

     Ben teşekkür ederim. Sizlerle sohbet etmek benim için zevkti. Yayın hayatınızda başarılar.
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder